Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123 archiv |
Autor | |
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
To je jediná ikona, která mě vážně ser... teda štve
![]() Ono by se taky Autodesku nic nestalo kdyby do verze 2011 vrátil dynamit, aby si uživatel mohl v CUI vybrat, kterou ikonu chce použít.
Většina ikon zůstala stejná, pokud si člověk odmyslí barevné provedení. Ale nahradit dynamit rozpadlou kabicí od bot mi přijde více než nezodpovědné.
Jinak proti Ribbonům nic moc nemám, zrovna tento týden jsme dělali integraci databázového systému do CADu. A po té co jsem viděl jak nepřehledné je to v klasických malých ikonách, tak jsem si vytvořil nový list a ribbony a je to bez problému. Btw. ty nevýrazné ikony nepoužívá pouze Autodesk > Viz. náhled.
Upravil rychetsky - 20.led.2010 v 09:59 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
O tomhle tu ale nepadlo ani slovo ....
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
LCerny ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 17.kvě.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 2017, Raster Design, Topobase 2016 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Souhlasím. S dynamitem u mě má Autodesk dlouhé mínus. S ním to byla mnohem větší zábava. Na protest proti krabici od bot teď používám příkaz
![]() |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Priznávam, že aj mne sa viac páčil dynamit. Väčšinou si ale vystačím s REFEDIT, alebo s príkazom z Express Tools Explode Atributes.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Pro tradicionalisty mezi uživateli AutoCADu a Architectural Desktopu máme nyní na vip.xanadu.cz (VIP soubory) ke stažení kompletní sadu menu ikon AutoCADu 2004 a Architectural Desktopu 3.3.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
tradicionalisté děkují....pokud by se ještě podařilo dostat tam ikony ze 6ky (7kové už sem pověsil panJirát), tak bych misi považoval za úspěšně skončenou...děkuji
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Nebylo by mozne sem dat prosim odkaz? Nejak to nemuzu najit. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Je to hned na začátku sekce CAD-stavebnictví na stránce VIP soubory (po přihlášení na vip.xanadu.cz)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
vím, že si tím po věcné stránce asi nepomohu, ale aspoň si ulevím: grafiku pro 2010 navrhoval IDIOT.
na přiloženém obrázku jsou dvě tlačítka - schválně, které z nich je zamáčknuté?
Interface je udělán naprosto KRETÉNSKY - uživatele (ok, minimálně tak slepého uživatele, jako jsem já) znejisťuje, že není na první pohled vidět, která volba je aktivní, takže pro jistotu mačká pokaždé ten patřičný knoflík znovu, ztrácí jistotu, výkonnost a dobrou náladu....
toto se fakt nepovedlo.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Ono je toho víc, co RIBBON a nová grafika pěkně zmršila. Přijde mi, že ergonomii ovládání čím dál více
![]() Např. rozmístění ikonek většiny jednotlivých RIBBON panelů dělal někdo, kdo v tom snad v životě nic reálně nenakreslil! Ano, mohu si to upravit a upravím si, ale za co nás trestají? Asi největší vzor nepřehlednosti je panel HLADINY. Intuitivně tam nelze nalézt nic, řada ikonek je velmi podobná a jedeny z nejpoužívanějších tlačítek jsou schované na vysunutí, aby se v tom vysouvání člověk pěkně procvičil ![]() Novou ikonku pro ROZLOŽ, také nechápu, asi se tam grafikovi nelíbila ta červená, neladilo by mu to do bílo-modrého skinu panelu (ještě mu to určitě kazí VYMAŽ, na tu dojde ve 2011 :-) ). |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Jak to tak pozoruju, tak mám možná štěstí, že v nových verzích nedělám. Ale třeba se ve verzi 2011 dočkáte skinovatelnosti :D.
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Boze, jen to ne... Stacilo by trochu premyslet, zlepsovat a neborit...
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Pochvala před nastoupenou jednotkou ... stručně a jasně řečeno! ![]() Upravil Petr Bláha - 22.led.2010 v 22:39 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
upresneni: kdyz zapnu AC2010 na pocitaci s winXP, kde je zapnut vzhled "Royale remixed" (pouzivame ho leta, je prehledny, netaha za oci...), tak je zamacknuti tlacitka nebo vyber ikony videt lepe, nez na Win7 - takze to JE o skinu...trochu...mate nekdo zkusenosti, ktere theme pro Win7 funguje dobre a NEpouziva Aero? |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.