Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 12.led.2010 v 19:59 |
Dobrý den,
už v těch nových a neustále se inovujicích normách, vyhláškach, zákonech tykajích se stavebnictví mám hokej. Nexistuje prosím nějaký web, který by upozorňoval na aktualizace nebo změny?
Předem děkuji za rady
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Normy vydává:
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictvíhttp://www.unmz.czVím, že vychází pravidelně nějaký věstník. Možná tady: http://www.i-servis.info/urad/vestnik-unmz |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Rád bych se mýlil - a budu rád poučen - ale obávám se, že nic takového neexistuje (aspoň jsem zatím na nic nenarazil )
Aktuální normy si lze zkontrolovat na ÚNMZ na adrese
ale spíše cíleně na jednotlivé normy nebo skupiny norem ve vyhledávači
(to můžete i bez placeného přístupu)
Zákony a vyhlášky - sbírka je na adrese
ale zase to chce prohlížet nebo hledat něco konkrétního ...
Bohužel nic není ani na ČKAIT
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Děkuji pánové za odkazy, já osobně jsem aktuálně obeznámen s tím, že mají vyjít přepracované normy pro střechy, hydroizolace, schodiště, tepelné požadavky a akustické požadavky na kce. O změně požadavků pro OTP, již asi víte.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Nejen OTP, ale od listopadu platí i nová "bezbariérová" ("invalidní") Cestou domů jsem si vzpomněl ještě na jeden zdroj, ale nevím, zda k němu máte přístup.
ČKAIT vydává pro členy každoročně koncem roku CD PROFESIS, kde by mj. měly být v hypertextové formě aktuální obecně závazné právní předpisy k 31.10.2009
možná to jde i koupit nečlenům komory (mám pocit, že možná 4000 Kč)
Upravil Mantlík - 12.led.2010 v 22:47 |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PoschDav ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2011 Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
Přehled norem a jejich platnost lze také nalézt na stránkách Národní technické knihovny http://as.ntkcz.cz/stm/el_cas.normy_package.normy.
Upravil PoschDav - 13.led.2010 v 07:15 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.