Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 01.čvc.2005 v 07:03 |
Dobrý den, používám často 2 lispy od pánů Garnet a pana Mantlíka a v poslední době mě trošku zlobí. Chybka bude jistě primitivní avšak přesto bych chtěl zkušenější programátory požádat o pomoc. Jedná se o následující problémy: HEAL: Funkce funguje avšak často se u ní stává že dojde k vypnutí nastavení všech uchopovacích bodů. ZKS: Funkce při spuštění po dokončení prováděné akce vypíše:
Předem děkuji za odpovědi Pepa |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Ano, chybka tam byla - upravoval jsem to narychlo a věnoval pozornost spíše funkčnosti, než co to hlásí I s tou vadnou a zavádějící hláškou to ale fungovalo (jak jsem si teď ověřil na souboru se 4 kót. styly Z původního lispu na téma změny hladin tam v řádku, kde je (command "-dimstyle" "_r" ch "") vymažte prosím ty uvozovky na konci S pozdravem |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Děkuji, nechtěl jsem Vás obtěžovat tak jsem dotaz na Vaši utilitu sloučil s dotazem rpo HEAL a dal to diskuse, děkuji za pohotovou odpověď a poprosí ještě ostatní zda by mi nepomohli s tím druhým lispem?
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Myslím, že k vypnutí uchopovacích módů dojde, pokud z nějakých důvodů neproběhne lisp celý - chyba nebo zásah uživatele. Jako u většiny lispů je na začátku uložen obsah proměnné OSMODE, pak je nastavena na 0 a na konci je vrácena uložená hodnota. Trochu lepší je technika, kdy se nenastavuje 0, ale teď nevím, jaká hodnota, která znamená jen vypnutí uchopování, ale nemění nastavení. Pak stačí jen stisknout F3 a máte zase uchopování jako předtím. Z hlediska programátora je to ale malinko pracnější :-(
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
doporučuji nahradit části kódu, kde se OSMODE nastavuje na 0 a zpátky kódem: (IF (<=(GETVAR "OSMODE") 16384)(PROGN(SETQ OSN 1)(SETVAR "OSMODE" (+(GETVAR "OSMODE")16384)))) a (IF (AND(>=(GETVAR "OSMODE")16384)(= OSN 1))(SETVAR "OSMODE" (-(GETVAR "OSMODE")16384))) A ještě poznámečka. Při zběžném pohledu nevidím proměnné použité pro ukládání systémových proměnných uvedené jako vnitřní. To se může jednou šeredně vymstít - podobně jako vracení zápalek do krabičky :-) |
|
![]() |
|
![]() |
Takže pak by to vypadalo takhle:
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
p. Seiner děkuji Vám mnohokrát. |
|
![]() |
|
![]() |
Není zač. Tady je ještě něco co jsem vařil asi před 10 lety. Obdobná funkce, ale i pro oblouky.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
to mimochodem řeší jeden z nových příkazů AutoCADu 2006 - SPOJ (_JOIN)
|
|
![]() |
|
![]() |
Už se těším :-) (Upřímně - moc se netěším. Učit staré psy novým kouskům je dost vysilující.)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 4,734 sekund.