Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 07.pro.2012 v 21:18 |
Dobrý večer, potřeboval bych si pořidit domu (k rodičum) novou tiskarnu. Teda spíš by se jednalo o multifunkční tiskarnu. Často tisku černou barvou (momentalně výkresy a zpravy do školy, občas i šablony na tvrdem papíru do dilny), využivam skener a chtěl bych na ni odesilat z NTB, který mám o patro vyš a na teměř druhé straně domu (vzdalenost skrs zdi je asi 10m). Pak bych měl i nějaké dalši požadavky, třeba tisk na tvrdy papír (karton). Zajimalo by mě jestli by nebylo vhodné investovat a mit možnost tisknou A3. Díky za tipy.
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
když jsem podobnou otázku řešil před 1/2 rokem, tak tiskárna na formát A3 byla pro mě zbytečně velká investice. Jestli mohu doporučit, porovnejte si i náklady na doplnění toneru. Zatím hodně dobrou zkušenost mám s multifunkčními tiskárnami CANON, konkrétně modelem MF4580dn. Umí skenovat ČB i barevně, náběh tisku je velmi rychlý, má duplex a síťové rozhraní. Vyšší modely mají i Wi-Fi, ovšem před investicí do Wi-Fi si prosím ověřte signál ve Vaší budově. Mám např. zkušenost, že u budov, kde je hodně železa ve stropní konstrukci (např. I nosníky), tak bývá často problém se signálem.
|
|
![]() |
|
Otáhal ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 14.říj.2012 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() |
A3 tiskárny jsou o dost dražší než A4, takže si zvažte jestli větší formát opravdu potřebujete. A nezapomeňte na náklady na tisk. Ty rychle překročí samotnou cenu tiskárny. Zrovna Canon mívá ty náklady docela vysoké, ale záleží hodně na kategorii tiskárny. Vyšší modely mívají o hodně levnější tisk.
Wi-Fi je šikovné pokud potřebujete mít tiskárnu jinde než je počítač.
|
|
![]() |
|
zdenek.trcka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.dub.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2013; Showcase 2013 Stav: Offline Bodů: 53 |
![]() |
Zdravím,
obávám se, že karton neschroupne žádná tiskárna (místo toho bych volil papír s vyšší gramáží), já používám teda produkty od HP (od A4 po A1) a nemůžu si stěživat, pokud jste student, tak to skuste přes kartu ISIC - u HP se daj získat slušné slevy. Pokud jde o velikost bych šel spíš cestou lepení dvou A4 nebo nějakého copy centra. Na tech 10m by to WI-FI měla zvládnout. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Bydlíme v rodinném domě, a problém s wi-fi jsem neměl. Vyzkoušim uplatnik ISICa. Tisk větších výkresu mám v okolí, takže se spíše budu divat po menších. Ten Canon myslím že už trochu nad možnosti, pokud bych tsknul dost výkresu tak možna jo. Vadimi tam absence barevné barvy. Jinde na foru mi poradily tenhle typ http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008J0W00VX10B8 , který by teoretický stačil. Zkusim se podivat na náklady na tisk.
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
odkazovaná tiskárna je inkoustová, věnujte tedy prosím vskutku pozornost těm nákladům na tisk. Pokud tisknete většinu stránek černobíle, vskutku bych zauvažoval nad klasickou laserovou ČB tiskárnou, kde doplňujete pouze toner.
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
1. Vlastním Canon Pixma 4950, což je stejný způsob tisku, ale není to multifunkce.
2. Tisková kvalita je velmi dobrá jak v oblasti běžného tisku, tak fototisku.
3. Tiskové náklady při použití originálních náplní jsou vysoké, ale existuje už řada výrobců alternativních cartidgí za zhruba třetinovou cenu (včetně čipu, který hlídá hladinu inkoustu.
4. Výhoda je pět nezávislých náplní - 4 pro barvu (CMYK) a pátá (s dvojnásobným objemem) pouze pro čb tisk. Takže pokud tisknete hodně čb, tak to nespotřebovává barevné inkousty.
5. Nevýhodou je pevná tisková hlava (cartridge jsou vlastně jen zásobníky inkoustu s hlídáním hladiny). Když se ucpe trochu, tak existují růzé metody čištění, ale když už se to zapeče moc, tak je to skoro na vyhození - kdysi jsem se zajímal o možnost výměny tiskové hlavy a bylo to skoro stejně drahé, jako nová tiskárna.
6. Tiskárna obsahuje jednu pro mne (jako pro nadšeného videoamatéra) velmi využívanou věc - potisk CD a DVD; placky vypadají profesionálně, přičemž potiskovatelná (printable) média nejsou o moc dražší než normální.
7. Resumé - já jsem s tiskárnou spokojený.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Jo a ještě jedna drobnost - kartony jsem nezkoušel, ale fotopapíry i s vyšší gramáží to bere bez bez problémů. Má to totiž zadní zásobník, kdy se papír v podstatě neohýbá.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Díky za info a zkušenosti. Analýzoval jsem co zhruba tisknu, tisknem na tiskárně tak to vycházi zhruba pul čb a půlka barevně. Takže asi invenstujem do inkoustového Canonu.
|
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Příbuzné CAD tipy: | ||
Tip 2783: | ![]() | Jak snadno vytisknout z CADu velký formát na dlaždicově poskládané menší formáty (s přesahem)? |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.