Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Vondruš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.říj.2015 Lokalita: ČR (PL) Používám: Inventor,Solidworks Stav: Offline Bodů: 72 |
![]() Zasláno: 24.čer.2017 v 20:41 |
Ty makra můžou věci hodně urychlit. Doporučuju si vyzkoušet, není to tak složité.
|
|
![]() |
|
hankyhero ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.led.2014 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD LT 2017 Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
Všechny aliasy mám nastavené v blízkosti levé ruky, tedy Q, W, E, R, A, S, D, F, Y, X, C, V.
Do maker bych se asi nepouštěl, úplně tomu nerozumím a nerad bych si rozhodil nějaké nastavení. Chtěl jsem jen, jestli to nejde nějak jednoduše (z mého pohledu). Pokud ne, děkuji všem za ochotu. Zdravím a přeji hezký den.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Nebo si váš spouštěcí alias změnit na "p". Nebo mít rovnou to johnym nabízené makro na klávesové zkratce, např. Ctrl+Shift+R.
|
|
![]() |
|
hankyhero ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.led.2014 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD LT 2017 Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
Ano, nejprve spustím příkaz aliasem r (zaobli) a poté, když chci upravit hodnotu poloměru, tak ve starších verzích bylo k dispozici Rádius, takže jsem opětovným stisknutím písmene R mohl upravit poloměr, v nové verzi se toto přenastavení poloměru zaoblení změnilo na Poloměr, tedy už nedosáhnu a musím přechytávat a zmáčknout písmeno P.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Jak to myslíte s tím opakováním písmene R? Co je to první malé "r" ve vašem postupu? Nějaký alias?
|
|
![]() |
|
mineza ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.pro.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: autocad, inventor Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
A použití pravého tlačítka myši by Vám nevyhovovalo?
|
|
mira
|
|
![]() |
|
![]() |
Myslel jsem si to, že to nepůjde. Makra jsou pro mě vyšší dívčí, takže se spokojím s přechytáváním ruky.
Každopádně děkuji za reakce a přeji hezký den.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
To nezměníte nikde. Ani v české, ani v anglické, ani v plné verzi.
Udělejte tsi makro a to přiřadte tlačítku nebo klávasové zkratce (ctrl+r, AltGr+r ?). Např. ^C^C_fillet;_r\;_fillet; A ne, nejde to mít jen jako R (ať už alias, nebo rovnou příkaz). Ne v LT.
Upravil johny - 22.čer.2017 v 15:31 |
|
![]() |
|
![]() |
V anglické verzi se mi nepodařilo nastavit aliasy na všechny používané příkazy, takže tohle pro mě nebude řešení.
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
... pracovat v anglické verzi ;-)...
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je nějaká možnost změnit v Autocad LT 2017 nastavení parametru Zaobli. Postup, který jsem používal dříve byl: r -> "mezerník" -> R (Rádius) -> hodnota poloměru -> vybrání úseček, které se mají zaoblit V současné verzi je postup: r -> "mezerník" -> P (Poloměr) -> hodnota poloměru -> vybrání úseček, které se mají zaoblit. Jde mi o to, jestli se nedá P (Poloměr) opět nahradit R (Rádius), abych nemusel pouštět pravou ruku z myši kvůli stisknutí písmena P a mohl vše ovládat pouze levou. Děkuji za tipy a rady |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,226 sekund.