ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVlastní blok rozpisky

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 141
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vlastní blok rozpisky
    Zasláno: 24.dub.2006 v 08:35

Zdravím.

Jak vytvořit vlastní blok rozpisky pro AutoCAD Mechanical? Díval jsem se na vzory v adresáři ...\Acadm\Gen\Dwg\Msk\Position. Nerozumím vloženým textům jako: (genmsg "gendwg" 29). Proč je tam oblast jedné pozice vložena dvakrát nad sebou? Budu vděčný za každou odpověď. Děkuji

Zpět nahoru
Charlee Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.dub.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021
Bodů: 279
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2006 v 09:23
Jestli si to dobře pamatuju, tak nemusi být nic dvakrát.

Nejdůležitější je že sou to dva bloky, jeden na popis a druhý na hodnoty.

Do bloku z popisy stačí psat obyčejným textem, to co je ve vzorových se mění podle jazyka.

Někde v nápovědě je seznam proměných nástavby. Podle toho se dá vyplnit druhýblok.

Hlavně se v šabloně nebo ve výkresu musí změnit použitá rozp. a při zkoušení vždy vyčistit výkres od původních bloků. Výkresy maj tendenti si toho pamatovat až moc.
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Bodů: 141
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2006 v 13:13
Pochopil jsem, ze spodní je blok s vloženými texty, ze kterých první část odkazuje na výzvu umístěnou v souboru GENDWG.MLD. Nedopátral jsem se, co ale v tomtéž textu znamená číslo umístěné ve složených závorkách (nějaká délka - nevím). Proč horní část je rozdělena např. do tří vodorovných bloků? A štítek atributu začíná např. 1GENST a pak zase následuje hodnota uložená ve složených závorkách - stejná jako u výzvy. Nemohu si pomoct, ale MechSoft (ať odpočívá v pokoji :o)) to měl vyřešeno lépe. Ten štítek atributu chápu jako identifikátor pro jednoznačné přiřazení hodnoty (např. z Power Packu). Ale co který znamená, to jsem zatím nezjistil. Možná by pan Michl mohl pomoct. Děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7523:Rozpiska sestavy s náhledovými obrázky součástí v Inventoru.
Tip 4988:Přizpůsobení šířky textu v rozpisce AutoCADu Mechanical.
Tip 5898:Jak potlačit zobrazování jednotek hmotnosti ("kg") v kusovníku?
Tip 10288:VIPJak hromadně exportovat rozpisky z IDW/DWG souborů do XLS?
Tip 9262:Zmizela mi funkce Rozpiska v Inventoru 2014.
Tip 10052:VIPJak obejít systém řazení položek rozpisky v Inventoru 2015?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,152 sekund.