Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6267 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Atribut parametru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
AlesF Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.srp.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AlesF Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Atribut parametru
    Zasláno: 07.zář.2018 v 12:08
Dobrý den, 

vytvořil jsem si blok který se zarovná na čáru a vypíše mi sklon ve ° a díky přepočtu i v %.
chtěl bych to ale udělat i naopak abych zadal do atributu % a šipka se mi sama natočila ve °, je toto možné v LT? Celkově jde o propojení parametru s atributem, např zadám souřadnice atd.

parametr bloku otočení = atan(atribut-natočení/100)

Opět jsem prohledal co se dalo, děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17504
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2018 v 17:43
Zadat číslo do atributu nestačí, ale můžete natočení zadat číselně do dynamického parametru bloku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2018 v 09:30
Dobrý den,

přesně s touto myšlenkou jsem si pohrával před 5ti lety, když jsem si dělal dynamický blok pro sklon střechy apod. (přikládám níže). Jde to, resp. jde si hrát i s procenty a stupni, avšak vidím zádrhel v tom, že např. u střechy když je šikmá, tak stoupá a má sklon 30°, když klesá tak má taktéž 30°, ale v CADu už nikoliv, tam má hodnotu 330°. Je nutno pamatovat tedy na tuto skutečnost a toto si v dynamickém bloku pomocí vzorečku ošetřit.

Šlo by to asi pomocí podmínek, ale ty zatím do polí AutoCADu zahrnuty nejsou a tak by to bylo potřeba „ošéfovat “ jinak. Já se tím pak nakonec netrápil, neb CAD je pro mě pořád dobrý pomocník, ale převážně už jdu cestou BIM a tam je to snadnější.

Pokud byste hledal další podobné bloky, tak mrkněte na projekt Stavební výkresy.


Upravil PepaR - 08.zář.2018 v 09:36
PepaR
Zpět nahoru
AlesF Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.srp.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AlesF Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2018 v 08:10
Dobrý den,
to jsem se vás mohl před 5 lety zeptat :) Každopádně jsem si právě tu vaší šipku upravoval. Napadli mě CAD vzorce protože jsem líný přepínat na excel, kalkulačku ...

Zkoušel jsem do bloku dát dva skryté atributy, bohužel mění se pouze zobrazená čísla.
A omezení ° na interval od 0 do 90 také nevím jak udělat.


Připojené souborydwguploads/79289/TK_Sklon.dwg


---
Jinak BIM tlačím do firmy taky :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 7594:Editace bloku se neprojeví ve výkresu (u existujících referencí bloku).
Tip 5709:Automatické zobrazení hmotnosti sestavy v rohovém razítku Inventoru.
Tip 7176:Jak k atributu bloku přidat masku pozadí?
Tip 4189:VIPVrácení posunutých atributů bloku na původní místo.
Tip 1922:VIPJak spouštět poklepáním starý editor atributů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.