Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2617 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

XREF se nezobrazuje

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: XREF se nezobrazuje
    Zasláno: 25.zář.2018 v 13:36
Dobrý den,

při používání AutoCAD jsem se setkal s problémem. Když chci podložit výkres - situaci  XREFEM inženýrských sítí, tak se mi XREF nezobrazí, přestože je v refenrenci souborů napsáno, že je soubor připojen.

Zkoušel jsem to udělat naopak. Podložil jsem XREF situací a vše se v pořádku zobrazilo.

Nemáte prosím nějaké rady, jak to vyřešit?

Mnohokrát děkuji za každou reakci !
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2136
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 14:03
Protože se Vám to obráceně zobrazilo, odpadá problém s různými jednotkami ...
Druhou možností je problém referenčního bodu xrefu uložený v proměnné INSBASE
Tedy konkrétně:
Pokud xref sítí připojujete (jak je to běžné a správné) k bodu 0,0 , ale INSBASE ukazuje jinou hodnotu, xref se sice připojí, ale někde "mimo obrazovku"
Takže zkuste INSBASE přepsat na 0,0,0 . Pokud by to nešlo (viz jiná dnešní diskuse) použijte k přepsání REFBOD. Anebo xref sítí připojte místo na 0,0 do bodu, který ukazuje INSBASE
J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 14:07
DD,
 ano, jednotakmi to asi nebude...
Casto se ale napr. stava, ze ve vykrese uz eksistuje Block se stejnym nazvem jako XREF.... Zkuste prikaz _INSERT a rozmrknout roletku jestli nahodou...?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 15:46
Dobrý den,

děkuji za Vaše odpovědi. Přepsal jsem INSBASE na 0,0,0. Otevřel jsem situaci, připojil jsem sítě, dal jsem funkci INSBASE a přepsal na hodnoty 0,0,0. Zkoušel jsem i příkaz _INSERT a neexistuje ve výkrese žádný blok se stejným názvem.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2136
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 16:03
A když:
- uděláte ZOOM Vše
- ještě si to trochu zmenšíte
- pokud na obrazovce uvidíte "prázdno" nebo nějakou "tečku" - uděláte výběr na celé obrazovce - oknem z pravého dolního dohu do levého horního.

měly by se modře vysvítit dvě (či více) "teček" - jedna bude určitě základní situace, další by mohl být hledaný xref ... (a případně i nějaký "ztracený text, úsečka, kóta, atd)

- pokud se odzoomovaná oblast příliš nerozšíří proti rozsahu základní situace, bude problém jinde ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2018 v 16:42
jeste mne taky napada... neni nahodou DWG Situace (ktery pripojujete a nezobrazuje se) v jine slozce a ta v nazvu obsahuje carku (znak ",")? Nebo nekde na ceste se etakova slozka objevuje? Pokud ano tak tu carku smazte... presne takhle se nam choval AutoCAD... Xref jakoby pripojil, zadna hlaska o erroru ael vykres nebyl videt...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:22
Zdravím,

vyzkoušel jsem všechny rady a stále se nepodařilo.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:27
Máte zapnuté jeho hladiny? Jde o modelový prostor?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:39
Ano mám zaplé všechny hladiny i kýžené externí reference. Ano jedná se o modelový prostor.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 853
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:41
A byla by prosim moznost ty dva soubory poslat...? treba pres soukromou zpravu...? Takto mne uz nic nenapada... :(
Diky
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:54
To bohužel nemohu, jedná se o firemní data. Ale děkuji za nabídku
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 10:17
Problém je v XREFU, protože jsem ho zkoušel vkládat do ostatních (náhodně vzaných) výkresů a také se nezobrazil.
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 10:36
to je divné - je to DWG z AutoCADu? jeho Diagnostika nehlásí nějaké poškození?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 10:57
Pro informaci: poskytnutý soubor bohužel není v DWG formátu AutoCADu - tyto "podvržené" soubory s příponou .DWG pocházející z různých napodobenin AutoCADu jsou známé svým podivným chováním (nejen v AutoCADu).

Doporučení: Pokud spolupracující firma neumí poskytnout standardní DWG výkres, vyžádejte si soubor ve výměnném formátu AutoCADu, tedy DXF.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Zdenek09 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2013
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zdenek09 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 11:29
Dobrý den,

problém byl vyřešen díky p. Jasu a Michlovi. Problém, je že soubor není  z AutoCAD a z tohoto důvodu byl 1000 x menší a bylo pootočené UCS.

Všem mnohokrát děkuji za rady !
S přáním hezkého dne
ZK
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 277:Spolupráce na XREF výkresu.
Tip 192:Nelze otevřít připojený XREF výkres.
Tip 9067:VIPNastavení možností exportu AEC do holého DWG.
Tip 4585:VIPJak ovlivnit způsob exportu DWG z ADT do holého AutoCADu a LT?
Tip 1604:VIPPříčina hlášení "Soubor DWG nebo některá jeho část nebyla nalezena".
Tip 642:Způsob svázání symbolů z Xrefů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.