Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2506 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Z mesh do solidu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Z mesh do solidu
    Zasláno: 27.zář.2018 v 10:39
Dobrý den,

jak řešite v praxi převod z mesh siti (sken, stl, obj) do solidu (step)?

Zkoušel jsem Fusion a další dvě možnosti, ale bohužel mi ten soubor dost narostl.
Z 0,5Mb.stl -> 10Mb.stp, z 4,5Mb.stl -> 240Mb.step

Další možnosti co jsem objevil je "aproximovat" sít na plochy z křívek. Teoretický to měl umět Fusion, ale vyžaduje OBJ s Quad prvky.
Kdysi šlo udělá obj s quad prvky ve Mementu (pozěji jako ReMake), ale bohužel ted něják nefunguje.


Potom jsem se doslech o programech k 3D skenování, ale ty jsou hodně cenově vysoko.

Znáte někdo lepší efektivní způsob?

Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17769
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2018 v 11:01
Převod v ReMake (ReCap Photo) by měl pořád fungovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 351
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2018 v 12:09
Možná by Vám také pomohl doplněk do Inventoru - Autodesk MeshEnabler.
Zkonvertuje Mesh na plochy.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2018 v 12:19
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Převod v ReMake (ReCap Photo) by měl pořád fungovat.


Převod možna ano. Ale aplikace nejde, při spuštění mě odkazuje na stažení nové verze a po odkliknutí mě odkaže na web ReCapu.

Původně odeslal(a) simunek simunek napsal(a):

Možná by Vám také pomohl doplněk do Inventoru - Autodesk MeshEnabler.
Zkonvertuje Mesh na plochy.


To jsem zkoušel a obdobný vysledek jak ve Fusionu, jen mi šlo udělát z ploch T-Spline.

Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 17:31
Vyzkoušel jsem ReCap photo. Převod dobrý, akurát proč je velikst obj(QUAD) omezena 20 000 ploch? U některých modelu mi to deformuje detaily, ale dá se to pak řešit rozdělením modelů na častí a pak ve Fusionu spojít.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17769
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 20:04
Ano, tento limit pro Fusion quad mesh se v novějších verzích objevil. Ale Fusion 360 by stejně asi větší meshe nepřevedl.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1112:VIPJak snadno převést 3D plochu (NURBS) nebo 3D síť na objemové těleso?
Tip 3177:VIPJak přenést 3D model terénu na objem, popř. do Inventoru?
Tip 10101:Jak zjednodušit rozsáhlý 3D mesh model?
Tip 10536:Převod "Mesh to T-Spline" ve Fusion360 selže.
Tip 11109:Jak ve Fusion 360 převést STL model na objemové těleso?
Tip 8478:VIPJak převést polyface mesh (např. z 3DPlot) do Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.