Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3228 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vedení trubek a potrubí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Tomutesil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
iNVENTOR 2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomutesil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vedení trubek a potrubí
    Zasláno: 05.říj.2018 v 12:57
Dobrý den,
mám dotaz ohledně vytváření potrubí v Inventoru 2016.
Nejde mi vytvořit v jedné sestavě potrubí stejného stylu ale různé dimenze.
Když vytvořím Vedení 01 a trasu 1 s měděnou trubkou DN25
a trasu 2 s PVC trubkou DN50, nemám problém. Pokud ovšem chci vytvořit v trase 2 opět měděnou trubku dimenze např.DN 15 změní se mi i trubka původní z DN25 na DN15.
Nemáte někdo radu, jak postupovat?
Děkuji
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 13:06
V jedné sestavě můžete mít více stylů
styl je vázán na trasu (ta je nositelem informace o použitém stylu)
Tak tedy tam kde skončíte s DN50, začněte novou trasu s DN15.

např. na konec jedné trasy vložíte tvarovku (redukci) a pokračujete další trasou.


Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 904
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 13:22
Trochu jednodušeji řečeno: Co "náčrt" to styl v jedné trubce - tedy každému náčrtu přiřadíte patřičné DN...
Zpět nahoru
Tomutesil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
iNVENTOR 2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomutesil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 13:48
Děkuji za rychlou reakci.
Bohužel v tom je háček.
Ve vedení potrubí si vytvořím trasu. Následně vyberu styl a dimenzi trubky a zadám vyplnit trasu.
Trasa se mi vyplní např. DN 50 ocelovou trubkou svařovanou na tupo. Pak zadám novou trasu. Po dokončení trasy ji chci zase vyplnit tentokrát dimenzí DN 25. Trasa se mi vyplní, ale změní se mi i původní trubka.
V sestavě mi nejde mít dvě trasy potrubí stejného stylu, ale jiných dimenzí. :-(
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 904
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 13:50
Ale jde, knihovny na to už nemám, ale musíš mít v daném stylu udělanou i danou dimenzi...

EDIT: Chvilku mi trvalo, než jsem vytvořil obrázek...

DN se volí PŘI TVORBĚ NÁČRTU - viz obrázek (já měl otevřenou trubku "sólo" proto tam nic nemám a dopisoval jsem DN...
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1030/Potubka.PNG



Upravil Cheff - 05.říj.2018 v 14:01
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 13:57
Určitě to jde (viz obrázek)
prověřte nastavení stylů - musíte mít dva různé styly, každý s jiným nastavením (průměr, ... )

 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/trubky_a_potrubí_různé_styly.png


Zpět nahoru
Tomutesil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
iNVENTOR 2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomutesil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 15:30
Ještě zkusím poslat krátké video, kde je vidět jak udělám trasu a vyplním ji DN50. Pak udělám druhou trasu chci ji tentokrát vyplnit DN25 a změní se mi i ta původní trasa.

Upravil Tomutesil - 05.říj.2018 v 15:35
Zpět nahoru
Tomutesil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
iNVENTOR 2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomutesil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 15:41
Bohužel nemám datový kabel.
Nemáte prosím někdo video soubor, kde by byl znázorněn postup vytvoření dvou různých dimenzí potrubí stejného typu?
Rád bych měl jistotu v tom, zda jsem totální jelito nebo jestli není nějaká softwarová chyba ve školní verzi Inventoru 2016
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 904
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 13:10
Tak ještě jednou - pokud se podíváš na obrázek, který jsem dával předtím tak tam je náčrt 109-SV-200_01:1 u něj je nastaven styl na DN 200 (při upravování náčrtu daného vedení - teda náčrt "toho co má být 200") - tam co jsem ručně dopsal DN. A pokud se podíváš do stromu níž, tak uvidíš náčrt: 109-SV-200_02:1 kde je na tom samém místě nastaveno DN 100 - tím máš dané 2 dimenze v jednom potrubí...

Základem je to nastavovat V NÁČRTU (nebo při jeho úpravě - tak jak je to na tom obrázku) nikoliv celé trubce...

* Na obr. výše nemám další tvorbu povolenou, protože jsem otevřel jen trubku mimo hlavní sestavu, ale jinak bych normálně mohl rovnou tahat další úseky...)
Zpět nahoru
Tomutesil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
iNVENTOR 2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomutesil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2018 v 15:02
Děkuju za radu a ochotu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4872:Vytvoření trubky v kontextu sestavy Inventoru.
Tip 11366:Změna referenčního podlaží u tras potrubí a trubek včetně tvarovek v Revitu.
Tip 5248:VIPKontrola kolize nebo nebezpečné blízkosti potrubních řadů.
Tip 5053:Jaký je rozdíl mezi Autodesk Inventor Suite a Inventor Professional?
Tip 3148:Lze otevírat sestavy Inventoru Professional v Autodesk Inventoru?
Tip 3100:Při přepnutí stylu zobrazení se Building Systems na čas "zasekne".


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.