Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3226 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Půdorys - problém s importovaným dwg

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
filgang Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace filgang Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Půdorys - problém s importovaným dwg
    Zasláno: 01.led.2019 v 23:42
Dobrý večer, 

potřeboval bych poradit Mám v Revitu naimportované dwg modely strojů. Při vytvářené výkresu půdorysu jakéhokoliv patra budovy se mi naimportované modely zobrazují v celkové výšce a ne v řezu jen část kterou jsem si nadefinoval v oblasti řezu.  Na půdorysu to potom vypadá jako vy stroj procházel v daném patře např. stěnou a přitom to tak není, je to pouze rozšíření stroje, které je ale umístěno o 3 patra výše. 

Ve 3D modelu za pomocí ořezového kvádru to vše funguje bez problému. 

Děkuji 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72403/Pudorys.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 72403/3D_-_půdorys.png


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.led.2019 v 09:47
Bohužel to je aktuální chování Revitu. Dříve to šlo obejít, pokud jste si z toho dwg udělal rodinu obecného modelu, pak šla říznout, můžete to zkusit. Ať už jako klasickou rodinu, nebo rodinu na místě.
Nebo si čárou obkreslit tu část v řezu, která vás zajímá, a pak to dwg v daném pohledu vypnout.
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 74
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.led.2019 v 10:21

Dobrý den,

nejlepší způsob je si modely dwg naimportovat do projektu je přes rodinu. Výhoda vězí v tom, že se daný objekt chová jako rodina. V editoru rodin si pak můžete nastavit, kdy chcete zobrazovat 3D geometrii, tzn. lze i vypnout v půdoryse a nahradit ji podrobnější 2D reprezentací. Následně do ní můžete přidat i konektory a objekt propojit do systémů, či přidat popisná metadata. Tvrdému importu geometrie z AutoCADu do Revitu bych se pokud možno vyhnul.

 

-lt



Zpět nahoru
filgang Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.říj.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace filgang Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.led.2019 v 11:43
Děkuji za pomoc. Nakonec pomocí rodin se mi to povedlo obejít. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 5280:Umí Revit změnit tloušťku čar v připojených DWG výkresech?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 6503:Dvě metody převodu 2D výkresu na 3D model Inventoru.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.