Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2648 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vypnutí os ohybu ve výkrese

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1408
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vypnutí os ohybu ve výkrese
    Zasláno: 10.led.2019 v 10:22
Dobrý den jde nějakým způsobem vypnout ohybové  čáry ve výkrese rozvinu??
Vim že ručně jde vypnout jejich viditelnost ale chtěl bych to zautomatizovat
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 10:36
Stačí, když si vypnete hladinu těchto os ve vámi používaném stylu (Editor stylů) - např. hladinu "Osa ohybu (ISO)".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1408
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 13:49
Děkuji.Jde to  vypnout u  daného listu pouze? Mám totiž idw s 3 listy
1) ohnutý model s kotama pro ohýbání
2)rozvin s naznačením ohybů a kotama rozvinu
3) rozvin  pro pálení -a jen tady nechci osy ohybu aby nemátli  paliče při pálení


Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 277
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 14:57
Vypnutím hladin ovládáte celý sešit, takže ne.
je možné si vytvořit vlastní hladinu, do ní čáry na vybraném listu či pohledu přenést a vypínat.
Je to lepší, než vypínat čáry jednotlivě.

Pokud je třeba rozvin pro pálení, pak se exportuje přímo z modelu ve formátu DXF, ale to asi víte.

Zpět nahoru
p.t.r Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.čer.2011
Lokalita: Slovensko
Používám:
NX, AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace p.t.r Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 20:38
V bývalom zamestnaní sme mali zaužívaný nasledovný spôsob. Na pálenie sme používali lasery Trumpf, takže dxf sa konvertovali na súbory .geo. Dxf pre pálenie sa nám automaticky exportovala iba s obrysmi, výsekmi a otvormi, každopádne sme ale z času na čas potrebovali niečo do dxf pridať (popis, gravír, označiť miesto v obryse, ktoré laser preskočil). Pri programovaní lasery automaticky rozpoznávali farbu a typ čiar, ktoré sa konvertovaním prenášali z dxf do geo. Napríklad žltá plná čiara znamenalá gravír, červenú plnú čiaru myslím laser ignoroval a v páliacom programe ju preskočil a tak isto čiarkovaná čiara bola tuším laserom odignorovaná.

Neviem však, či tento spôsob bude použiteľný aj vo Vašom prípade. Ak áno, možno by Vám pomohlo nastaviť natvrdo typ čiary na čiarkovanú, zobrazovala by sa vo všetkých rozvinoch a pri pálení by ju ignorovali.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1408
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2019 v 20:41
Děkuji za rady. s tím geo by to možná šlo zkusim  zjistit zda na to zákazník přistoupí a zda jeho laser to zkousne.  
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12109:Jak natrvalo vypnout osy ohybu plechu ve výkresu Inventoru?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 5834:Rychlé popsání ohybů plechové součásti Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.