Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3901 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rovnice v AC

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dentoln2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rovnice v AC
    Zasláno: 06.bře.2019 v 22:52
Dobry den,
chtel bych Vas poprosit o radu ohledne psani rovnic v AutoCadu.
Nejlepsi mi prislo si tu rovnici napsat ve wordu a vlozit ji do cadu, jelikoz krasne dokazu kontrolovat velikost textu, zarovnání textu a vse ostatni co potrebuju. Napisu tedy rovnici ve wordu, vlozim ji do cadu. Přejdu do rozvrzeni a chci si to hodit do PDF, takze dam napriklad DWG to PDF, dam si nahled a krasne tam vidim vsechny rovnice. Jenomze jakmile otevru vytvorene PDF tak se zadna rovnice nezobrazi a nekdy je to pouze cerny obdelnik, jindy zase jen text otoceny a vidim pouze "x+y=" a nic vic.
Googlil jsem co to slo, ale vsechny typy a triky co byly na netu mi nefungovaly. Budu rad za jakoukoliv radu nebo napad. Uplne nejlepsi by kazdopadne bylo kdyby to bylo ve vektorove grafice, coz mi word nenabidne, ale spokojim se s tim.

Dekuji a preji hezky den
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 07:12
Záleží jak vzorec do AutoCADu vkládáte - jestli jako OLE objekt, text, vektorový či rastrový obrázek (metafile). Viz VLOŽJAKO. V závislosti na typu vložení pak může být publikování ovlivněno nastaveními pro OLE objekty a pro fonty.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 07:50
Ve wordu napíšu rovnici, poté ji celou označim a vložim do cadu. Chova se jako OLE objekt. Poté kdyz chci dalsi rovnici, tak si tu prvni zkopiruju a tu zkopirovanou jen modifikuji dále. Tímto stylem pořád dokola.

zde přikládám výstřižky

Připojené souboryraruploads/88147/Desktop.rar
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 08:11
Tam by měl tisk proběhnout v pořádku, vyzkoušeno. Pro jistotu ověřte nastavení OLE tisku - https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=332

Pokud to provádíte ve staré verzi 2016 (zvlášť jestli běží pod Win10), doporučuji přejít na aktuální verzi AutoCAD 2019. Jako student ji máte zdarma.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 08:23
Autocad pouzivam 2016. Zkousel jsem otevrit ve 2019 ale porad se to v pdf zobrazuje stejne. Zkusim to nastaveni OLE upravit.
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 10:20
takže, nevím čím to bylo, ale v AC 2016 s win 10 to proste nejde. Otevřel jsem to v AC19 a také to neslo. Nakonec jsem to predelal cele v AC19 a funguje to. Kdyz nastavim maximalni kvalitu v tisku, tak to vypada "skoro" jako vektorova grafika, ale porad to neni ono. Neznáte tedy někdo prosím zpusob jak mužu vkládat rovnice do autocadu aby cislice a pismena byla ve vektorové grafice?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18354
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 10:24
přes OLE to nepůjde, ten se interně v aplikacích interpretuje vždy jako rastrový obrázek - a editor rovnic moc jiný export nenabízí - leda snad to z Wordu publikovat do PDF a to pak podložit nebo interpretovat AutoCADem (ale je to dost přes ruku...)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 10:42
děkuji za zajímavý nápad, ale to je hodně "prasácký", tam bych to zarovnání, text atd. nedokázal vubec kontrolovat. Kazdopadne dekuji za vsechny rady a preji hezky zbytek dne.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2017, AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 10:47
Dobrý den,
tak jen osobní postřeh, v 2017 funguje, tiskne se.
Ještě mě napadlo rovnice mastit v Excel a ten mít vložen do dwg, je to pak editovatelný atd.
A taky se tiskne. Občas je to holt začarovaný kruh.
pěkný den
 
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
dentoln2 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.lis.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace dentoln2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 10:56
dobrý tip, vykresluje se podobně jako z wordu. Zde je ovšem problém s pozdější modifikací rovnice, tzv. musel bych to napsat na první dobrou :D. Ze včech poznatků co mám bude nejspíše nejlepší, když to budu psát ve wordu a vkládat to do novejsiho AC. Poté pri tisku nastavit kvalitu rastroveho obrazku na 4800 DPI a snad az to vytisknu, tak to splni moje ocekavani.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2017, AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 196
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 13:25
Excel v CADu poklepu a otevře se Excel - zmodifikuji a uložim - tím to mám v CADu aktualizované...
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 1130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 10:56
To je všechno pěkné, pokud neposíláte výkres v DWG s vloženým Excelovým sešitem druhé straně, která Excel nemá.
Ano, jsou i takové případy.
Dnes přece běžně existují Unicode fonty, které mají podporu matematických symbolů.
MText pak umí horní a dolní index.


Upravil vbehun - 08.bře.2019 v 11:00
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3312:VIPJak do výkresu snadno zapsat matematický výraz či symbol (množiny, integrály, odmocniny, zlomky, matice)?
Tip 6293:VIPTipy pro urychlení odezvy AutoCADu.
Tip 3505:Mohu obnovit výkres ze souborů .AC$?
Tip 4344:Jaký je rozdíl mezi soubory záloh .BAK, .SV$ a .AC$?
Tip 3477:Inventor není hračka. ("hračková animace")
Tip 10553:AutoCAD 2015 a 2016 mi neumožňují zvolit rozměr papíru pro Designjet T120/T520.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.