Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2983 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Převod češtiny z Autocadu R12/LT do LT 2019

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKI Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKI Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Převod češtiny z Autocadu R12/LT do LT 2019
    Zasláno: 25.bře.2019 v 09:58
Dobrý den,

můžete mě někdo poradit jak opravit češtinu ve výkresech.
Dostal jsem výkresy v Autocadu R12/LT R2 a po otevření v Autocadu LT 2019 se místo českých znaků zobrazují interpukční znaménka, písmena řecké abecedy atd.. 

Předem děkuji za odpověď
JK.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2019 v 11:30
Pokud byly texty R12 zapisovány standardním DOS kódováním, měly by se převést automaticky. Ale tehdy se používaly i různé nestandardní "češtiny" což pak dělá problémy. Zkuste starý nástroj WNEWCP, ale spíš to asi bude potřeba převést pomocí ReCoderu (plný ACAD).
 
Viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
JKI Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.čer.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKI Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2019 v 09:01
Děkuji, za rychlou odpověď.
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 351
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2019 v 08:15
Nevím, co umějí nové verze AutoCADu. Kdysi jsem se s něčím podobným setkal, když jsem potřeboval převést staré výkresy, dělané ještě ve verzích R10 a 11, kde se české znaky zadávaly jako "procento procento číslo" do novějších. Tak jsem si vygeneroval soubor DXF a napsal jsem si prográmek v BASICu který takové sekvence vyhledal a vytvořil nový soubor DXF kde ty sekvence byly nahrazené příslušným jednobytovým kódem.
Myslím, že jsem o tom diskutoval i tady, ale asi to bylo hodně dávno, teď už jsem to nenašel.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 229:Konverze češtiny mezi AutoCADem LT a Rel.13
Tip 10865:Čeština pro Revit LT 2017/2018/2019/2020 (překvapení).
Tip 4705:Dávková konverze DWG výkresů do starších formátů AutoCADu.
Tip 11839:AutoCAD LT 2019 se nespustí po migraci nastavení z LT 2018.
Tip 3246:Jak uložit výkres AutoCADu 2004/2005/2006 ve formátu DWG R14?
Tip 7971:Instalátor AutoCADu LT 2012 mi nenabízí češtinu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.