Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1931 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

autoCAD 2012 LT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: autoCAD 2012 LT
    Zasláno: 18.čvc.2019 v 10:49
Ahoj,

    potýkám se teď poslední dobou s pády CAD-u 2012 LT(je to pracovní soft licencovaný).A děje se to po aktualizacích W10,které proběhly.Jsem na verzi 1903.Mělo by někdo nějaký tip,řešení jak to poopravit?

Díky,bakaro
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 647
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2019 v 10:53
Upgrade AutoCADU na verzi s podporou WIN10.
Verze 2012LT není pro Win 10 podporována.
 
CAD tip # 10435:
V současné době jsou Windows 10 oficiálně podporovány u produktové řady Autodesk 2017/2018 (a vyšších) a jen u některých starších verzí aplikací Autodesk AutoCAD, Inventor, Revit či 3ds Max. Autodesk testuje kompatibilitu a postupně vydává service packy nebo hotfixy doplňující oficiální podporu Win10 pro své aplikace řady 2016, popř. starší 2015, 2014 či 2013. Ještě starší verze nebudou oficiálně podporovány.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2019 v 11:21
OK,moc děkuji za odpověď.

Franta
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2019 v 13:26
Verze AutoCAD 2012 byla uvedena více než 3 roky před uvedením Windows 10. Tyhle starší aplikace už nejsou kompatibilní s moderními OS ani nesplňují dnešní bezpečnostní a funkční požadavky. Doporučujeme přechod na aktuální verze 2020.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2019 v 14:05
Dobrý den,

   ve firmě se dohodlo,že přejdem na 2020 LT,ale než se tak stane pokouším se stahnout,resp je stažen setup z webu Autodesku, a mmt ho spouštím a pořád mi běží "instalace inicializace" již nějakou dobu.. cca hoďku?Vypnul jsem i firewall,kapacitně PC stačí,ale instalace vázne.Je to OK,nebo děláme někde chybu?

Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2019 v 15:09
A zkoušíte verzi 2020 nebo 2012? 2012 není a nebude kompatibilní s Windows 10.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2019 v 06:20
Tak hned v úvodu píšu,že 2020?Stahnul jsem Instalátor přes google ... má cca 488 kB..a po spuštění se otevře inicializační okno,beží spodní lišta o tom,že se něco připravuje ale to je asi tak vše.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2019 v 06:28
Pokud jde o verzi 2020, zkuste prosím plný instalátor (např. zde na stránce Download) a ujistěte se, že vám instalaci neblokuje váš antivirus.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2019 v 07:51
Při stahování jsem to vše u sebe vypnul.Bohužel tu nemáme mmt administrátora-nemoc-takže
netuším co další případně dalšího může zlobit.
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2019 v 08:07
Vše jsem znovu vypnul a stahnul jsem plný instal zde z linku a už to běží.Dám vědet jak to dopadlo.
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.srp.2019 v 06:41
    Tak je to OK.Je to sice tak trochu moloch,ale funguje,jen je potřeba si upravit prostředí dle svého.
Jinak děkuji za vše.


Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 352
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.srp.2019 v 09:00
Původně odeslal(a) bakaro bakaro napsal(a):

...ve firmě se dohodlo,že přejdem na 2020 LT,...
Nedá mi to, abych si nedloubnul: 
Kdo ve firmě se dohodl?

Ve firmě, kde jsem měl to potěšení být zaměstnaný, před lety SE DOHODLO, že v rámci upgrade se přejde ze dvou lokálních instalací na klouzavou síťovou verzi dvou instalací. Mně jako uživateli jedné z lokálních verzí se to moc nezamlouvalo, ale koneckonců moje peníze to nebyly. Ale když se na to přešlo, tak se zjistilo, že na síti co ve firmě byla se to nedá nainstalovat. A já jsem neměl čím konstruovat. A už SE NEDOHODLO co s tím dělat (zjistil jsem, že ta síťová instalace bylo možné změnit zpátky na lokální, ale stálo by to peníze a nikdo se tím nechtěl zabývat).
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2019 v 12:44
      No,jelikož mi ta verze 2012 začala padat při práci,vznesl jsem námitky a požadavek na tech.ředitele,který tuhle sféru má starosti.Než se tak stalo,nahodil jsem  zde vlákno s daným problémem a po odpovědi,že 2012 podporován není a nebude jsem vznesl ten požadavek na novější typ CAD-u.Podívali jsme se samozřejmě oba na stránky autodesku a padla nám do oka ta nabídka 2020LT.O tom jaká licence se koupí rozhodlo vedení a k mojí práci postačuje práve LT.
   Jinak u nás jsou příslušné licecne CAD i jiných softů jen lokální.Každé PC má svůj daný soft pro příslušnou práci.
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2019 v 12:46
    Nikdy jsem to zvlášť nepotřeboval,ale teď by se mi hodila možnost zobrazení dxf jak velkou ikonu,abych to nemusel otvírat.Jde to nějakým způsobem zobrazit?

Díky
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2019 v 14:02
Co myslíte velkou ikonou? Miniaturu (thumbnail)?
DXF soubory nenesou obrázek miniatury, takže by se musel generovat, což je docela pomalé. Nicméně nástroj na to existuje, též jako plugin do Irfanview:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bakaro Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2008
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2012,BricsCAD V8
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bakaro Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2019 v 15:38
Dopřesním to.Např.otvíraní pdf souborů v průzkumníkovi je možné zvětšit až do největší ikony a vidíte de-facto obsah,obrázek daného souboru.Tak něco podobného u dxf jsem měl na mysli.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18426
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2019 v 22:42
Ano, to jsou tzv. miniatury - používají se u typů dokumentů, které mají miniaturu uloženou v sobě (např. Office, DWG, RVT, IPT) nebo kde je snadno a rychle vygenerovatelná (obrázky, txt).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7980:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2012.
Tip 6231:Jaké verze .NET Framework jsou využívány jednotlivými verzemi AutoCADu?
Tip 5418:Je AutoCAD kompatibilní s Windows Vista?
Tip 8849:Kompatibilita AutoCADu for Mac s OS X 10.8 (Mountain Lion).
Tip 7920:Načtení PSD obrázků z Photoshopu do AutoCADu.
Tip 6867:VIPPomalý, trhaný pohyb myši v okně AutoCADu - řešení.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.