Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2410 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadná výměna prvku za jiný.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vojtamerka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.srp.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vojtamerka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadná výměna prvku za jiný.
    Zasláno: 08.srp.2019 v 10:37
Dobrý den, lze v autocadu vyměnit prvek za jiný třeba pomocí Bloků?

Příklad v Inventoru modeluji plech a vkládám tam díru 0,3 mm pro nastřelení šroubu.(kvůli vazbám)

Z inventoru udělám dxf pro pálení na laser ale místo kružnic potřebuji vygravírovat křížek 10x10mm.

Na dílu je někdy i 50 značek. Potřebuji urychlit svojí práci nějakou pomuckou, která najde středy kružnic 0.3 mm a vloží do nich křížek 10x10mm.

Teď křížky kopíruji ručně a přes Rychle vybrat najdu kružnice 0,3mm a vymažu.

Děkuji za ja koukoliv radu.

Vojtěch Měrka.


Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2017 LT
Stav: Offline
Bodů: 358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2019 v 14:37
Pro náhradu bloků jiným blokem jsem si dělal LISP prográmek:
 
(defun c:b2b () 
    (setvar "cmdecho" 0)
    (prompt "Vyber bloky k záměně")
    (setq vyb (ssget (list '(0 . "INSERT"))))
    (prompt "Vyber nový blok")
    (setq novy (entget (car (entsel))))
    (setq jmeno (cdr (assoc 2 novy)))
    (setq n 0)
    (repeat (sslength vyb)        
       (setq e (entget (ssname vyb n)))
        (setq bl (cdr (assoc -1 e)))
        (setq n (1+ n))           
        (setq e (subst (cons 2 jmeno) (assoc 2 e) e))                 
        (entmod e)                          
        (entupd bl) 
 )
)
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2019, AutoCad 2019
Stav: Offline
Bodů: 216
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2019 v 15:27
Zdravím,
pokud jde o blok za blok, tak je funkce přímo v CADu,  Express tools - Blocks - Replace block...
Pokud to je jen entita, tak... :-(
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 32GB, P4000, 2x27"
ACA 2019
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2019 v 15:30
Nebo přes P2BLK rovnou nahradit kružnice zadaným blokem:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
vojtamerka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.srp.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vojtamerka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2019 v 21:51
Děkuji v praci vyzkoušíme.SmileSmile
Zpět nahoru
vojtamerka Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.srp.2019
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vojtamerka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2019 v 21:52
Děkuji kolega ma s programováním zkušenosti. Určitě vyzkoušíme :-)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4375:Jak zaměnit normalizovanou součást v sestavě?
Tip 10530:Mohu editovat BIM projekty z Revit Extensions i v holém Revitu či LT?
Tip 5137:Jaký je rozdíl mezi výkresem a blokem AutoCADu?
Tip 4373:Nefunguje mi instalace z instalačního média ADT 2006 či Inventoru 10.
Tip 7037:Jak nahradit část bloků jiným blokem?
Tip 6573:Jak vyměnit ve vzorovém příčném řezu jednu podsestavu za jinou?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.