Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3451 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přerušení čar

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TheShow2012 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.říj.2019
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheShow2012 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přerušení čar
    Zasláno: 02.lis.2019 v 18:39
Zdravím, je v inventoru (2020) nějáká možnost přerušení čar, na nějákém úseku, aby se nekřížily? Nebo aspoň něco jako guma, abych mohl kousek umazat?
Díky za odpovědi.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 10:24
Jestli myslíte čáry kót (kótovací a vynášecí), pak viz tip https://www.cadforum.cz/cadforum/preruseni-vynaseci-cary-koty-v-inventoru-tip11642
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 12:15
Dobrý den,
a to Inventor neumí to co AutoCad? Tam je funkce, přeruš a vynášecí čára, která prochází kótovací čárou se přeruší.

V tom zobrazeném tipu se to vůbec neřeší.

Potom by mi bylo jasné, proč mnoho výkresů nám chodí v mizerné kvalitě. Nikdo v konstrukci nemá čas někde něco vkládat s prázdnými znaky, hledat složité nastavení, apod. A co teprv, když se obrazy mění podle úprav součásti (to se potom asi ten prázdný text neposouvá s tím?).

PS. taky mě to trápí, že SW, který je tak drahý, umí spoustu věcí, tak zkolabuje na pouhých pravidlech kótování... a já jsem puntičkář

Děkujeme za pomoc

Zpět nahoru
KonstrLima Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.srp.2012
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KonstrLima Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 12:32
O jakých pravidlech mluvíte? Pro puntičkáře - aktuální norma ČSN ISO 129-1 (Technické výkresy - kótování a tolerování) říká tohle: "Kótovací čáry se nemají křížit a nemají křížit ani ostatní čáry. Jestliže nějakou čáru kříží, nepřerušují se."

Ale v Inventoru na přerušování kótovacích čar podle mně žádná speciální funkce není. To co se má přerušit, přerušuje automaticky. Anebo použít ten trik v tipu. Anebo se dá model asociativně kótovat až v Autocadu Mechanical, tam máte funkce jako v Autocadu.

Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 13:29
??? někteří věří v mimozemšťany... a já věřil, že se musí přerušovat :-)))

- tu normu mám načtenou, tak nechápu, proč žiji v tom, že se musí přerušovat, kde jsem k tomu přišel??? Jak je možné, že jsem si toho nevšiml.

Zpět nahoru
TheShow2012 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.říj.2019
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheShow2012 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2019 v 21:59
No, můj problém je spíše to, že potřebuju zákotovat průměr hřídele v místě kde je drážka pro pero, takže bych potřeboval přerušit tu drážku a osu, ne kótovací čáru.


Upravil TheShow2012 - 03.lis.2019 v 22:24
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4606:Přerušená čára řezu v Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 6410:VIPChybné umístění kótovacího textu při importu ze starších verzí DWG.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.