Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1996 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Používání isestav v knihovně

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kubíček Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2017 a Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubíček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Používání isestav v knihovně
    Zasláno: 11.pro.2019 v 10:03
Zdravím.
   Aktivní kolega prosazuje důsledné využívání podnikové knihovny, která by se dala použít následně i pro načtení do voltu. 
    V případě používání isestav dochází ovšem k problémům souvisejícím s jejich funkcí. Zřejmě se nedaří pro danou isestavu vybrat z odpovídající tabulky příslušná data k vytvoření požadované sestavy, kterou by bylo možno dále načíst do sestavy ve které právě pracujeme a dochází k následným problémům.
  Na podobném principu jako pracují isestavy může zřejmě fungovat i výběr ocelových profilů nebo šroubů, které se ukládají do obsahového centra.
   Existuje nějaký způsob, jak používat uživatelsky vytvořené isestavy, aby je bylo možné uložit na jednom místě a následně je nahrát i do voltu?
jku
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 15:05
Podnikovou knihovnou myslíte uživatelskou knihovnu - tj. složku někde na disku nebo serveru?
A nebo tím myslíte uživatelskou knihovnu v Obsahovém centru?
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1389
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 15:53
Celý koncept iSestav je podle mě neslučitelný s Vaultem.
Pokud používáte Vault, nebo o něm vážně uvažujete, pak doporučuji opustit iSestavy a najít jiný způsob tvorby konfigurovatelných sestav.
A pokud o Vaultu neuvažujete, stejně platí doporučení číslo jedna.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2019 v 17:10
V čem vidíte problém? Taktéž zvažuji zda je možné pracovat s iSoučástmi a iSastavami pomocí Vault. Zatím jsem takový projekt neřešil a tak mne zajímají podrobnosti.
Zpět nahoru
Elfenbein Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Elfenbein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2019 v 09:23
Dobrý den. Od našich techniků vaultařů mám informaci, že iSestavy a iSoučásti rozhodně nepoužívat u Vaultu Professional. U Vaultu Basic to tak striktní není. Je ale potřeba do sestav vkládat vygenerované soubory varianty iSoučásti a iSestavy. Nevkládat původní soubor s tabulkou u kterého zvolíte variantu.

Zpět nahoru
Elfenbein Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Elfenbein Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2019 v 09:24
Testoval jsem to u sebe ve Vaultu Basic a nenarazil jsem na problém.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.pro.2019 v 21:59
Opakovaně zde zaznívá doporučení, že by se neměly používat iSoučásti a iSestavy s Vaultem.
Čím je to dáno?
Co je důvodem takového doporučení?
Osobně pokládám iSoučásti za značně silný nástroj. A již několikrát jsem s nimi úspěšně experimentoval jako s běžnými součástmi. Např. Ohýbačka trubek pro průměry od 6 do 18 mm a poloměry cca od 2,5 násobku až po 5 násobek průměru, cca 25 variant. Segment přes který se trubka ohýbá je iSoučást a funguje to dle očekávání. Model je zařazen ve Vaultu rovněž bez problému. Ale jde o iSoučást použitou v jednom modelu jako běžná součást. Chápu, že jako součást uživatelské knihovny by se teoreticky mohla chovat mírně jinak. Proto bych (asi ne jen já) uvítal více informací o této problematice.
Zpět nahoru
Kubíček Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2017 a Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 96
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubíček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.pro.2019 v 10:04

   Při kreslení v Inventoru, s výhodou používám isoučásti a isestavy např. při kreslení kabelových lávek. Mám zpracovaný katalog Bezplast, kdy mohu otevřít kabelovou lávku jako isestavu, která se odvolává na v ní obsažené příslušné isoučásti. V otevřené isestavě např. kabelové lávky, je možno otevřít v ni obsaženou tabulku, ze které je možné vybrat již dříve použitou kabelovou lávku v závislosti na její šířce a délce. Podobně je to i s ostatními i sestavami a isoučástmi. Vytváření nových sestav (součástí) se provádí po otevření tabulek obsažených v isestavách (isoučástech), kdy se v tabulce přidá nová položka, ve které se změní příslušné prametry nebo načtou použité isestavy nebo isoučásti.

 Následným uložením aktuálního souboru se automaticky vytvoří podadresář, do kterého se uloží daná ukládaná položka jako sestava iam nebo součást ipt.

    Při vkládání isestavy (isoučásti) do pracovní sestavy se po načtení při vkládání otevře tabulka, ve které si zvolíte patřičnou sestavu nebo součást, která se má vložit do výkresu. Pokud ještě není nakreslena, potom v některých případech stačí změnit parametry v tabulce v dané isestavě nebo isoučásti a nemusí se vše znova kreslit znova.
   Kolega jako důsledný normalizátor a typizátor je zastánce, že by všechno co se ve firmě vytvoří, mělo být ve voltu. Jak jsme doposud zjistili, tak volt neumožňuje právě vkládání přes zmíněnou tabulku.
   Konec konců třeba i spojovací materiál je také řešen pomocí tabulek a myslil jsem, zda někdo nemá zkušenosti s něčím podobným.
   Nechce se mi skončit s používáním isestav a isoučástí jen proto, že volt blokuje jejich načítání.
jku
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11531:VIPVelmi pomalá aktualizace modelu s iSestavou nebo iSoučástí (urychlení Inventoru)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 10168:iSoučásti a iSestavy (iPart + iAssembly) - koncepce
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.