Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3546 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna vizualizace AutoCADu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vlcak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2018
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vlcak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna vizualizace AutoCADu
    Zasláno: 10.led.2020 v 08:37
Prosím, mám Acad16 nejde mi přepnout vzhled příkazových ikon. Mám takové ty velké, co zabírají zbytečně moc místa. Dříve mi to šlo přepnout do Auto CAD Clasic, ale nyní mi ten příkaz chybí. Byl vpravo dole, ikona nastavení. Ale teď hledám a hledám a hledám......
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2020 v 10:42
Od AutoCADu 2015 už není v AutoCADu klasické menu, ale pořád lze vytvořit nebo přenést ze starší verze.

Pracovní prostředí "AutoCAD Classic" si můžete přidat sami pomocí dialogu CUI:
- klikněte pravým tlačítkem na Pracovní prostory, zvolte "Nový pracovní prostor" a nazvěte jej např. "Classic"
- vpravo nahoře klikněte na tlačítko "Upravit pracovní prostor"
- ve stromu vlevo zaškrtněte volby u "Panel nástrojů Rychlý přístup 1" a ve větvi "Panely nástrojů" i základní panely Kreslit, Modifikace, Vlastnosti, Hladiny, Písma a Standardní panel nástrojů - tím je přenesete do nového prostoru
- ve stromu vlevo zaškrtněte i celou větev "Nabídky" (roletová menu)
- vpravo klikněte na kořen stromu ("Classic") a v jeho vlastnostech dole změňte "Panel nabídek" na Zapnuto
- dole klikněte na Použít a OK - tím vytvoříte nový pracovní prostor "Classic" se standardními panely

Přepněte se na nově vytvořený pracovní prostor
Vypněte Ribbon menu: _RIBBONCLOSE
Zapněte klasické munu: MENUBAR 1
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2020 v 16:03
On ten ribbon ve skutečnosti zabírá méně místa, ale na starší panely přepnout můžete - viz výše.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2020 v 19:14
mira
Zpět nahoru
vlcak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2018
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vlcak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2020 v 11:04
Pánové, moc Vám všem děkuji za informace. Nakonec jsem použil ten návod z youtube a klaplo to dokonale. Již od roku 1993 používám AutoCAD, ten byl ještě pod MSDOSem a jsem na ty své malinké ikonky zvyklý. Ještě jednou děkuji.
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2020 v 16:14
Jde to použít i na nové verze. Mně to též více vyhovuje, zabere to méně místa a jeví se mi to přehlednější.  Je dobré, že to jde upravit. 
mira
Zpět nahoru
vlcak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2018
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vlcak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 09:23
No právě, mě to taky víc vyhovuje. Je fakt, že teď mám dva monitory s rozměry filmového plátna, ale ještě před půl rokem bych se trápil. Kdybych vytáhl vše potřebuji, tak by mi na kreslení zbyl velice malý čtvereček. A to by bylo zoomování
Zpět nahoru
vlcak1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.říj.2018
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vlcak1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 09:24
Sakra nějak mi vypadlo "co" potřebuji na plochu.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2020 v 11:20
Co takhle používat klávesové zkratky a pouze panel rychlého přístupu a vše ostatní vypnout, to je pak plocha, zvláště na 15 ti palcovém monitoru.Smile
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 07:43
Také jsem kolegům často nastavoval nabídku na "AutoCAD Classsic". Ale doporučuji zvykat si na ribbony. Dřív než se Vám najednou stane, že v nějaké verzi už to přepnutí nepůjde ...
Proto jsem ve firmě v AutoCADech udělal vlastní ribbon s nejpoužívanějšími ikonami. Přes CUI to jde poměrně snadno. A když si pak ribbony minimalizujete, máte ještě víc prostoru než u klasických ikon.
Mašek
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1502
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 10:30
Tak jestli bych se něčeho fakt nebál, tak že zaříznou toolbary. Fakt ne.
Budou to komplikovat, budou v tom chybět novější nástroje, ale to půjde to. Musí. Těch uživatelů co na tom vyrostli a chtějí to používat, je pořád moc. To by muselo přijít něco fakt zásadního...

Samozřejmě lze doporučit přechod, ale né z obavy, že to zruší.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2020 v 12:09
Já bych si nebyl až tak jistý. Podívejte se, kolik lidí vyrostlo na ikonách v MS Office. Většina uživatelů MSO nebyli technicky zdatní lidé. A nikdo se s nimi nebavil a najednou ikony nebyly. Stejně tak proběhl přechod na ribbony v Inventoru.
Pokud jde o náhlost změn, AUTODESK měl dlouhá léta systém upgrade a pak subscriptions, kdy uživatelská firma obdržela licenci bez časového omezení. A zkuste si dnes jít koupit trvalou licenci Inventoru ...
Mašek
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1502
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2020 v 12:29
Inventor nesleduju, ale ostatní znám. A pořád, dle mého je ten argument lichý. Je třeba, aby ti lidi sami v tom viděli přínos! Pak to vezmou za své a budou chtít se to přeučit a překonat ten odpor ke změně.
A protože ten přínos v holém acadu je diskutabilní, tak jsem přesvědčený, že tu toolbary budou i za 10 let.
BTW používám ribbon, ikdyž... po svém.


Upravil johny - 17.led.2020 v 14:10
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2020 v 12:51
Souhlas, taky používáme ribbony tak napůl ... V Civilu samozřejmě ano, tam to jinak nejde, ale při běžné práci se situací, apod je zvyk železná košile, zvláště když máme v toolbarech různé doplněné lispovské funkce (a na konverzi do ribbonů není čas a zatím ani chuť nastudovat, jak na to ...)
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5366:VIPJak zvýšit výkon renderingu v Revitu?
Tip 7129:Přenos CAD modelů do vizualizační aplikace Autodesk Showcase.
Tip 3374:VIPJak použít Autodesk VIZ pro vizualizace 3D modelů z Autodesk Revit?
Tip 10983:AutoCAD mi v ribbonu nenabízí kartu Vizualizace s funkcemi pro rendering.
Tip 1962:Jaký je rozdíl mezi 3D Studiem Max a VIZ?
Tip 11112:VIPExport obrázku modelu/sestavy Inventoru ve vysokém rozlišení.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.