Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3651 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tabulka nepočítá prvky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Brodek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.zář.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Brodek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tabulka nepočítá prvky
    Zasláno: 13.led.2020 v 16:44
Zdravím,
stalo se někomu z vás že by tabulka přestal počítat prvky? Stala se jakoby neživou. Mám výkres ve kterém mám spoustu tabulek a najednou se mi přestaly aktualizovat hodnoty při změně některých údajů. Přitom v buňkách se vzorci jsou stále vzorce, ale i když je edituji a znovu potvrdím, nepřepočítají se. Jediná možnost je umazat rovnítko, potvrdit, pak znovu editovat a rovnítko připsat.

Napadá někoho čím by toto mohlo být způsobeno?

Přikládám zkopírovanou tabulku do nového výkresu (kopírováním se tato vlastnost neztratí)

Děkuji za jakékoliv tipy.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2020 v 17:00
Tabulka má skutečně vyhozené živé vazby. Dokáži ji obnovit do živého stavu (LISP nástrojem), ale koliduje to s použitými měřítky anotací, takže to není použitelné. Těžko říci čím to vzniklo - je to vše dělané v AutoCADu LT?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Brodek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.zář.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Brodek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2020 v 17:04
Jj, vše Autocad LT 2020 (mám subscription).

Zajímavé je že i když to ručně upravím, tak po uložení a znovunačtení jsou opět neživé :( 


Zpět nahoru
Brodek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.zář.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Brodek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2020 v 19:46
Ještě jeden dotaz? 
Je možné neživé tabulky nějak jednoduše vyhledat a odlišit? Při proměnné  FIELDDISPLAY =1 vidím všechny stejně podbarveně
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2020 v 13:53
Odlišit ne, ale udělali jsme jednoduchý "oživovač mrtvých tabulek" (jen pro plný AutoCAD) - stáhněte si UpdateTable.dll (viz Download), načtěte jej pomocí NETLOAD a spusťte příkaz UPDATETABLE. Tabulka opět "oživne".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12469:Tabulka s výpočetními výrazy je najednou neživá, nepočítá, neaktualizuje se.
Tip 6441:VIPTopobase Web - nastavení formuláře pro view (FID).
Tip 5487:VIPVýkaz prvků po místnostech (automatická inventarizace vybavení místností).
Tip 623:DesignJet 5000 tiskne zbytečně větší formát než je obrázek.
Tip 10710:Příkaz Vložit datový řádek není aktivní.
Tip 3264:Jak vytvořit výkaz po jednotlivých poschodích?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.