Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1328 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ILOGIC - VYPLNĚNÍ PARAMETRU

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ILOGIC - VYPLNĚNÍ PARAMETRU
    Zasláno: 13.úno.2020 v 10:45
Zdravím,

Vložení čísla pomocí i-logicu do parametru "číselného" není problém ale nevím jak vložit do něho vložit "odkaz na jiný parametr" viz na obrázku parametr "DÉLKA"="STRANA_A_Y" nebo rovnou celý "vzorec" složený z určitých parametrů např.:

floor(( STRANA_B_X - (( PU_DIRA_X_ODSAZENI_OD_KRAJE * 2 ul ) + PU_DIRA_X_ROZTEC_ZAOKROUHLENI )) / PU_DIRA_X_ROZTEC_DOPORUCENA / 1 ul) * 1 ul


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/PARAMETR-DÉLKA.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2020 v 11:31
Jednoduše jako .Expression


Dim part As PartDocument = ThisDoc.Document
'MyParam a MyValue jsou názvy existujících parametrů
part.ComponentDefinition.Parameters.UserParameters("MyParam").Expression = "floor(MyValue / 1 mm) * 1 mm"

Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2020 v 11:40
DÍKY,

PŘESNĚ TOHLE JSEM POTŘEBOVAL. 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8202:Jak v Inventoru vynutit vyplnění názvu a čísla součásti?
Tip 10622:VIPOdstranění odkazu na připojené parametry z jiného IPT souboru (iLogic)
Tip 9796:VIPiLogic pravidlo pro úpravu formátu exportovaných parametrů.
Tip 8463:VIPZměna parametrů modelu formulářem ve výkresu.
Tip 11458:VIPJak do výkresových kót doplnit názvy parametrů z modelu Inventoru?
Tip 11772:VIPJak nastavit ve všech dílech sestavy export parametrů a jejich formát? (iLogic)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,094 sekund.