Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2483 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Viditelnost atributu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Viditelnost atributu
    Zasláno: 18.bře.2020 v 11:58
Zdravím, 

lze nějakým způsobem nastavit textový atribut v bloku odkazující na název podsady listů tak, aby se zobrazoval jen tehdy, pokud podsada existuje? Tedy, že namísto čárek či hashtagů nezobrazí a hlavně nevytiskne nic? Přes systémovou proměnnou ATTMODE to asi nepůjde, neboť řídí zobrazování všech atributů dle toho, zda jsou neviditelné nebo ne. 

Díky za rady. H.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 02:30
Myslím si, že to nejde, leda to řešit nějakou aplikací.
Budu však rád, když mě někdo vyvede z omylu.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2020 v 07:51
Také si to myslím, ale zkusil jsem štěstí. Co kdyby se našel někdo zkušenější, kdo by dokázal poradit.
Děkuji Vám za reakci. 
H.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (3) Poděkování3   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 00:27
Nalezl jsem odpověď na svou otázku a dovolím si PepuR vyvést z omylu. :-) Namísto prázdného políčka nebo jiného symbolu hodnoty uživatelské vlastnosti stačí zadat %% a mělo by to fungovat, viz odkaz.


H.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1028
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 02:22
Parádní věc... to se bude hodit... 😊. Šikovnej... díííky 👍
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1500
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 09:20
Vypadá to na zajímavý trik, ale asi jsem to úplně nepochopil... jak to řeší situaci, kdy vlastnost, na kterou se odkazujete, neexistuje? Jak ji mohu zadat %% ?

Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 16:48
Vlastnost, na kterou se v bloku odkazuji musí nebo by měla existovat vždy (když nebude existovat, pak se zobrazí hashtagy). Zde se jedná o hodnotu té vlastnosti. Když budu chtít mít v bloku např. "Revize č. 123", tak v bloku musí být "odkaz" na uživatelskou vlastnost "Revize č." definovanou ve vlastnostech sady listů a samotného listu rozvržení. To číslo "123" je pak ta hodnota, kterou mohu měnit ve vlastnostech sady i jednoho listu. Text "Revize č." je v bloku jenom text, až to číslo "123" je atributem (polem).

Problém nastává tehdy, když nemám žádnou revizi. Pokud totiž to číslo 123 vymažu, tak se mi namísto čísla zobrazí ---. Ale když místo čísel napíšu %%, tak se nezobrazí skutečně nic. A když chci nějakou hodnotu, tak to prostě přepíšu zase požadovaným číslem. 

Snad jsem to napsal srozumitelně. 

H.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 17:19
Takže to chcete přepisovat ručně? Já myslel že to má být nějaký automatický trik. Na přepsání stačí i nějaká jiná prázdná hodnota, nebo se pletu?

Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 17:39
Vždy musíte alespoň jednou nějakou hodnotu někam vyplnit jinak nikdo, natož program, neví, co tam má napsat (kromě vlastností čar, objektů apod.). 

Tahle problematika se primárně týká používání sady listů, která vám neskutečným způsobem dokáže uspořit čas a udržet přehled o struktuře projektu.

Pokud například budu mít projekt bez SO, tak nebudu ani chtít zobrazit jeho název v razítku; v tom případě zadám %%. V jiném projektu budu mít několik SO, a tak přepíši procenta příslušným názvem. (A toto se mi samozřejmě zobrazí ve všech výkresech zařazených do příslušné podsady (zjednodušeně řečeno)). 

Hlavně mám šablonu s několika rozvrženími jen jednu a s jedním razítkem; nemusím řešit, zda jsem nějakou změnu např. stylu udělal ve všech šablonách.

H.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 17:59
Přínos chápu, jen nevím proč to musí být procenty a ne třeba rovnou mezerou nebo tvrdou mezerou.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 18:19
Právě jsem to vyzkoušel a mezeru použít nemůžete. I když se to tváří, že tam nic není (v bloku je pouze šedivé pole bez znaků), tak při tisku to vykreslí --- .


Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 18:35
Aha, to jsem nezkoušel. To je zvláštní, tvrdá mezera by pro něj měl být znak jako každý jiný.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2020 v 05:36
Původně odeslal(a) Jan Jirásek Jan Jirásek napsal(a):

Nalezl jsem odpověď na svou otázku a dovolím si PepuR vyvést z omylu. :-) Namísto prázdného políčka nebo jiného symbolu hodnoty uživatelské vlastnosti stačí zadat %% a mělo by to fungovat, viz odkaz.


H.
Jan Jirásek děkuji, tento trik jsem neznal. Vypadá to dobře.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7427:Přestaly se mi zobrazovat atributy bloků.
Tip 9617:Jak se zbavit zobrazení "----" v prázdných polích?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 12171:Jak objekt skrýt či zobrazit ve všech stavech viditelnosti?
Tip 7024:Jak vložit značku drsnosti povrchu?
Tip 11401:Operace s atributy uvnitř bloku - dynamické pole.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.