Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.088.000 registrovaných (CZ+EN), přes 54.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.088.000 registrovaných (CZ+EN), přes 54.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukas Lepič ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() Zasláno: 23.bře.2020 v 18:09 |
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli už měl někdo někdy problém s tím, že vypne subkategorii a přesto prvek v ní je stále označitelný a přesunutelný. Nevidím ho, ukážou se mi jen dočasné kóty, ale prvek jako takový ne. Mohu s ním libovolně pohybovat. Je to super nebezpečné. Chvilková nepozornost a pohnu s objektem bez nejmenšího tušení. A pak skoro neleze dohledat, co se pohlo. Pokud to není o 20m mimo. Prvky jsou externí rodiny. Jednoduché trubky, vytvořené na prefa šabloně. Zdá se, že zabralo, když jsem vypnul i nadřazenou kategorii. Ale tu bohužel pro práci potřebuju zapnutou. Rozsahem pohledu, by to zřejmě taky šlo řešit, ale je velmi nepraktické až nepoužitelné. Zkoušel jsem i různé módy výberu povypínat, ale tím to taky není. Máte někdo tušení čím by to mohlo být způsobeno? Díky za odpovědi. Lukáš
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3940 |
![]() |
Už jsem psal předtím do jiného vašeho dotazu, je to špatně nadefinovanou rodinou. Zkontrolujte si, zda některé čáry nebo vložené rodiny nejsou v jiných kategoriích či subkategoriích.
|
|
![]() |
|
Lukas Lepič ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Podívám se na to. Já jsem ty rodiny nevytvářel a nejsem ani tak zkušený, tak to bude asi docela boj.
Děkuju za radu
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3940 |
![]() |
Když tak mi ji pošlete, dáme to dohromady.
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuju, jste moc ochotný. Už se mi to podařilo. Zahlédnul jsem v rodině kategorii, které jsem před tím nevěnoval pozornost a byla to právě ona.
Díky za tip, bez toho bych si trhal vlasy asi ještě dlouho. Lukáš
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.