Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3317 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil 3D - Datové zkratky finálního výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Andreisking Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.lis.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2018, Civil3D2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Andreisking Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil 3D - Datové zkratky finálního výkresu
    Zasláno: 27.bře.2020 v 07:35
Dobrý den,

potřeboval bych pomoct s Datovými zkratkami. Mám finální výkres (50MB) s desítkami objektů a výkres je strašně pomalý a zasekaný. Stávající povrch mi jde nazkratkovat v pohodě, ale potřeboval bych radu jak nazkratkovat každý objekt zvlášť (jelikož výkres již nejde přeuložit a každá změna znamená 10min čekání).

Potřeboval bych poradit jestli finální výkres vzít a smazat vždy vše krom stavebního objektu který chci nazkratkovat, nebo zkusit kopírovat daný stavební objekt do nového výkresu a poté nazkratkovat, nebo jestli existuje nějaký jiný postup ...?

Děkuji za info
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1601
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 11:09
Dobrý den,
pište příště raději na Helpdesk. 50MB výkres je na AutoCAD relativně hodně. Není mi jasné, co všechno máte kromě povrchu nazkratkované? Jinak lze samozřejmě začít na novém výkresu a do něho všechny nazkratkované objekty vložit.

Ohledně toho ukládání, máme tu teď takový nešvar a lidé si instalují německý DACH country kit. Nemáte ho tam také?
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Andreisking Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.lis.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2018, Civil3D2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Andreisking Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 12:06
Německý kit nemám.

Možná jsem se špatně vyjádřil, ale jedná se o to, že nazkratkované nemám nic a chci zpětně z toho jednoho velkého výkresu kde je vše, udělat na každý objekt zkratky. 
Otázka je jaký je nejlepší způsob toho docílit (jestli mazat objekty, kopírovat do čistého výkresu a z toho zkratkovat, nebo?), ať nový výkres kde bude vše nazkratkované bude použitelný.


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1601
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 12:37
Pomocí funkce MANAGEDATASHORTCUTS můžete stávající objekty "vyzkratkovat" ven z výkresu...resp. je pak nahradit zkratkami. Ale pořád je budete tahat z jednoho velkého výkresu. Určitě čistější způsob je objekty oddělit každý do svého výkresu. Hlavně si při tom mazání či kopírování ohlídejte, aby nebyly ve výkresu chyby (příkaz _AUDIT).
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Andreisking Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.lis.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD2018, Civil3D2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Andreisking Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 13:46
Super, díky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6732:Zmenšení objemu DWG výkresů v AutoCADu Civil 3D.
Tip 10670:Správa datových zkratek v AutoCAD Civil 3D.
Tip 11346:Hromadné vložení datových zkratek do výkresu.
Tip 7212:Rozdíl mezi xrefy, datovými zkratkami a Vaultem v Civil 3D.
Tip 7055:VIPProblémy s připojenou databází v Map 3D.
Tip 11736:Rychlé lokální uložení 3D modelu ve Fusion 360.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.