Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3903 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pořadí textu a objektů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 100
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pořadí textu a objektů
    Zasláno: 31.bře.2020 v 17:27
Dobrý den,
lze v Revitu ovlivnit to, aby se textové anotace (prostě popisy, které jsem v Revitu vytvořil) vždy zobrazovaly nad vším ostatním? V současnosti mám v řezu vloženou rodinu, ve které je schematicky nakreslená vrtací souprava pomocí čar, a přes tu rodinu mám popisek. Popisek jsem vytvořil dřív než jsem vložil rodinu. Vrtací souprava tedy překrývá popisek. Když vytvořím nový popisek přes tu vrtací soupravu, je všechno v pořádku, nový text překrývá čáry a né naopak.

Evidentně tedy nějaký sled pořadí existuje. Jde to nějak změnit?

Díky za tipy
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2020 v 19:40
Vyjmout Ctrl+x a pak vložit zpět na to samé místo nepomůže? 
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 100
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2020 v 15:43
Ano! To funguje. Děkuju
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2021 v 09:07
Zdravím. Mám k tomu pokračující dotaz. Vložené objekty (např. nábytek), které jsou řezány rovinou řezu překrývají tlustou čáru stěny. U objektů, které jsou pod rovinou řezu tento problém není. 

Nenašli jste nějaký dobrý způsob jak to ovlivnit? Neznáte nějakou utilitku, která by upravovala pořadí vykreslování, nebo jiné řešení? Samozřejmě se dá upravit rodinu tak, aby v jedné z úrovní ukazovala jen čáry, ale opět je to jenom takové poloviční řešení.. 

Děkuji, V.C.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98445/Pořadí_vykreslování.png

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2021 v 14:46
Původně odeslal(a) VojtechC VojtechC napsal(a):

Samozřejmě se dá upravit rodinu tak, aby v jedné z úrovní ukazovala jen čáry, ale opět je to jenom takové poloviční řešení.. 

Děkuji, V.C.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98445/Pořadí_vykreslování.png


To je dle mého jediné správné řešení, vypněte si v půdorysu hmotu nábytku.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2021 v 14:30
Ještě mne napadla druhá (asi rychlejší) možnost, zprůhlednit nábytek v půdorysu přes VG..
Zpět nahoru
VojtechC Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.zář.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VojtechC Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2021 v 14:51
Ano, toto sice funguje, ale vznikne tím trochu jiný problém - pokud je to byť jen trochu složitější geometrie, vykreslí to i dříve skryté čáry, které by jinak vidět nebyly.. A půltóny sice jednotlivé prvky stáhnou, ale překrytí zůstane. Ouch Takže asi jak jste psal.. jediná cesta bude spoléhat se pouze na čáry

Děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.