Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1736 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil si úplně nepamatuje pracovní prostor

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil si úplně nepamatuje pracovní prostor
    Zasláno: 01.dub.2020 v 17:51
A když už si stěžuji, tak ještě jeden problém, který byl už v 2017
Nastavil jsem si pracovní soubor - říkejme mu MAN
Když pustím civil, najede sice se správným pracovním prostorem MAN, ale levý sloupeček toolbarů se změní na dva a nezobrací se paleta TOOLSPACE. Abych to dostal do správného stavu, musím se přepnout do jakéhokoliv jiného pracovního prostoru a pak zpátky do MAN

A ještě taková "prkotina" - dokud je v civilu puštěný jeden soubor, je ikona na liště win "modré C"
Pokud otevřu další soubor, změní se tato ikona u všech puštěných souborů na "červené A" (jako autocad)
Díky za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2020 v 20:50
Dobrý večer ještě jednou,
máte na té ikoně (zástupci), co spouštíte Civil nastavený přepínač přímo do toho Vašeho pracovního prostoru? Má nějaký vliv jestli jsou jednotlivé panely zamčené či odemknuté?

MF
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2020 v 21:57
Teď to ještě nemám, ale v 2017 jsem to s tím přepínačem měl
Jinak zatím mám UI odemčené

Děkuji za všechny odpovědi a užijte si zbytek večera
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2020 v 11:36
Zdá se, že nastavení spouštění s přepínačem pracovního prostoru pomohlo, ale zase to překrylo spodní lištu WIN se spuštěnými programy. Aby se to srovnalo, je potřeba okno zmenšit a pak zase maximalizovat, ale to už je mi celkem fuk.

Jo, a kupodivu teď už jsou zase ikony na spodní liště win "modré C" a ne "červené A". Že by i v tomhle pomohl přepínač \w ? Smile
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2020 v 13:39
A neměl byste spíš řešit profil než workspace?

Já používám oba profily, jak as-acad tak c3d a w10 si poradí celkem fain. 
(tedy kromě toho problému s výchozím spuštěním pro 2click, což buď nejde změnit, nebo tomu nikdo nerozumí)

třeba toto je c3d profil:
"C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2020\acad.exe" /ld "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2020\\AecBase.dbx" /p "jhn_c3d2020" /product "C3D" /language "en-US"
Start-in "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2020\UserDataCache\"

toto je pak as acad
"C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2020\acad.exe" /P jhn_acad2020 /Product "C3D" /Language "en-US" /nologo

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2020 v 17:36
Já používám jen jeden - civilovský. Ale není to zas tak důležité, abych se tím trápil ...
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8045:Pracovní prostory v AutoCADu Map 2012.
Tip 5156:Jak přenést pracovní prostor (CUI workspace) na jiné PC?
Tip 5391:Zobrazení záložek Model a Rozvržení.
Tip 4313:Přednastavení uživatelského pracovního prostoru AutoCADu 2006.
Tip 5328:Jak nastavit aktuální styl Civil objektu jako implicitní?
Tip 2774:VIPZměna způsobu zobrazení složky (nastálo) v dialogu Otevři AutoCADu 2000/2000i.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.