Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1695 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Modifikace příkazů v LT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Modifikace příkazů v LT
    Zasláno: 09.dub.2020 v 09:25
Lze v AutoCdu LT modifikovat příkaz (makro) pro vypnutí hladiny tak, aby vypnul i aktuální hladinu?
Lze modifikovat příkaz na měření vzdálenosti tak, aby se po změření vzdálenosti ukončil a po zopakování příkazu opět začal rovnou měřit vzdálenost? Vím, že v GGmenu to bylo možné.
Je možné v LT měřit násobnou vzdálenost? GGmenu to umí, ale obávám se, že ho do LT nedostanu. Nebo?

Díky.

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6024
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 09:57
GGmenu do AutoCADu LT nedostanete, tam je to děláno přes aplikaci. Nicméně možná by některé funkce šly převést na makra, pokud již tyto funkce nejsou v novějších verzích standardní výbavou AutoCADu. Viz např. migrace funkcionalit z Express Tools do AutoCADu.

Hladiny
Vypnutí všech hladin vyjma aktuální hladiny:
 
^C^C_.-Layer;_Off;*;_No;;
 
Zapnutí všech hladin:
 
^C^C_.-Layer;_On;*;;


Sčítání délek
V AutoCADu LT si můžete pomoci dvěma způsoby a to použít textové pole anebo  EXTRDATA (_DATAEXTRACTION).


Upravil PepaR - 09.dub.2020 v 10:08
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19085
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 10:40
Jak myslíte tu násobnou vzdálenost? Pokud chcete odměřit a sečíst více bodů, máte v příkazu odměřování volbu "Více bodů". Pokud chcete sečíst délky existujících čar, použijte funkci Výkaz délek z LT Extension.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:04
Díky za info.
Každopádně jsem myslel něco trochu jiného, moje chyba, že jsem to nespecifikoval přesněji.
Šlo o příkaz ^C^C_layoff
Kterým vypnu hladinu vybraného objektu. Pokud je ovšem hladina vybraného objetu nastavena jako aktuální, tak se nevypne.
GGmenu to umí, podle mého je to jen o úpravě toho makra.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:05
I v LT by měl být normální _DIST příkaz, ne?
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:28
_DIST v LT je, díky.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:30
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Jak myslíte tu násobnou vzdálenost? Pokud chcete odměřit a sečíst více bodů, máte v příkazu odměřování volbu "Více bodů". Pokud chcete sečíst délky existujících čar, použijte funkci Výkaz délek z LT Extension.

Ha vida, díky.
Teď už makro na to aby to bylo na jedno kliknutí.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19085
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 12:20
_MEASUREGEOM;_Dist;\_Mu;

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 17:41
Díky.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1579:VIPJak zobrazit ve výkresu AutoCADu LT aktuální název souboru výkresu nebo datum poslední modifikace?
Tip 9100:VIPSnadná externí modifikace iVlastností souborů Inventoru, bez Inventoru.
Tip 2755:Jednoduchá ochrana před modifikací výkresu.
Tip 1014:VIPChybný datum modifikace výkresu pod Windows ME?
Tip 5954:Znáte příkazy PŘIDATUPRAVCÍLODKAZ a ODSTRUPRAVCÍLODKAZ?
Tip 4289:VIPOddělení podnikového a uživatelského CUI menu AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.