Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3915 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dočasné trasování

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dočasné trasování
    Zasláno: 09.dub.2020 v 09:58
V Revitu se peru s problémem ''slepování'' čar. V rozpisce potřebuju například jeden obdélník zarovnat pod druhý obdélník s odstupem 2mm. Dočasné trasování jsem v Reitu neobjevil, takže jedno řešení je roh obdélníku přesunout na roh druhého obdélníku a v dalším kroku obdélník posuout o ty mé dva 2mm. Jenže! Čáry v rohu se spojily a pohybuju už u druhou čárou, což je blbost. Z Autocadu znám funkci dočasného trasování, kdy mému výběru pro posun dávám jakýsi referenční bod. Je prosím něco takového i v Revitu?

Druhé řešení je nakreslit si tam 2mm dlouhou čárku a uchopyt výběr podle ní. No jde to, ale příide mi to dost neohrabané.

Díky
Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 21:26
Můžete použít kreslení s Offset, takže si zvolíte offset 2mm a kreslíte po původní čáře, takže vzniká nová s odskočením o 2mm.
Pro posuv čáry, která je spojena s jinou, se musí zvolit Disjoin (odpoj?) v liště s možnostmi, tím se vybraná čára posune bez spojených dalších čar (stěn atd).
Na Autocad zapomeňte :-)
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2020 v 15:28
Rád bych zapomněl :D

Ten ofset mě napadnul, ale je to pořád ježdění sem a tam po obrazovace, myslel jsem, že to třeba jde i jinak. Disjoin vyzkouším.

Děkuju za odpověď.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 4308:Rychlé uchopení "Nic".
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.