Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 459 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Převod dwg do modelu Inventor

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Adamito Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.říj.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Adamito Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Převod dwg do modelu Inventor
    Zasláno: 02.kvě.2020 v 18:35
Dobrý den,
mám vytvořený výkres v *.dwg a nevím, jak mám vytvořit model v Inventoru. V příloze zasílám dwg. Prosím pošlete video s postupem. Díky

Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2020 v 20:09
To jsou jen 2D podklady. Čeká vás normální 3D modelování, jako kdybyste měl jen podklady na papíru. Maximálně si můžete načíst DWG do náčrtů, ale u takhle jednoduchých tvarů je to skoro zbytečné.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2020 v 23:47
Souhlas s předchozí odpovědí.
I když ta otázka, jak vytvořit 3D model z 2D výkresu nejspíš plyne z dřívějších videí a prezentací o "možnostech" 3D CADů.
Z 2D podkladu lze ale vytvořit opravdu jen hodně jednoduchý model pomocí náčrtů. A je ještě otázkou, zda je to vůbec efektivní.
Jinak na tuto možnost raději zapomeňte, sebere moc času a raději opravdu z gruntu modelujte a je jedno či z DWG nebo jen z papíru.
Váš příklad není klasicky konstrukční, je spíš na vyspělejší synchronní technologii modelování (ta navíc umí s náčrty 2D podkladů alespoň nějak pracovat).
V Inventoru je to složitější, tuto technologii nemá. 
Postup?
Sekvenční objemový model, tvarování, skořepiny atd.......

JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 6222:VIPKonverze 3D modelů AutoCADu/Inventoru na formát COLLADA (.DAE)
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.