Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3283 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Délka vynášecí čáry kóty - Autocad 2018

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jheretik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.srp.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutiCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jheretik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Délka vynášecí čáry kóty - Autocad 2018
    Zasláno: 21.kvě.2020 v 15:04
Dobrý den, 

Začalo mě trochu zlobit kótování ve výkresu. Převzal jsem jeden projektík od kolegy, a když jsem si zkopíroval vlastnosti kóty z jiného projektu, přestala se zobrazovat vynášecí čára. Mám nastavenou pevnou vynášecí čáru s konstantní délkou, ale když si to nastavím na kótu, udělá se tam jen malá tečka nad šipkou kótovací čáry. Tohle se děje u všech kót, které jsou "napojeny" na čáry. Když udělám samostatnou kótu někde bokem, do prostoru, a zkopíruji na ni vlastnosti s pevnou délkou vynášecí čáry, kóta je taková jaká má být. 

Stalo se tohle někomu, řešil tohle někdo? Snad jsem to napsal nějak srozumitelně, předem děkuji za odpovědi. 

S pozdravem
J.H.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 274
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2020 v 15:15
Pravděpodobně máte u kóty potlačené vynášení čáry.
Vlastnosti kóty - Čáry a šipky - Vynášecí čára 1 (2) - Ano
Kótovací styl - Čáry - Vynášecí čáry - Potlačit - Vyn. čáru 1 (2) - Nezaškrtnuto
Zpět nahoru
jheretik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.srp.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutiCAD2012
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jheretik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2020 v 15:27
Děkuji za reakci. Bohužel tím to není - mám vše nastaveno dle toho jak píšete. V nastavení kótovacího stylu (u toho patvaru s kolečkem, jak se ukazuje kótování), když zaškrtnu aby byla pevná vynášecí čára, vynášecí čáry prostě zmizí, a ať jakkoliv měním její potencionální délku, prostě se neobjeví. Jakmile kolonku odškrtnu, vynášecí čáry se zase objeví...

V jiných projektech s tím problém nemám, jen v tomhle jednom. Už jsem i zkusil celý projekt nakopírovat do prázdné šablony kterou používám, naházet čáry do hladin, vyčistit výkres... nic nezabralo. Rád bych se vyhnul tomu, abych musel celý projekt překreslovat. 

J.H.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 274
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2020 v 15:47
Nemáte pevnou délku vynášecí čáry příliš krátkou?
Ještě mě napadá, že máte velkou hodnotu u "Vynášecí čáry - Odsazení od počátku". Ale to by zase vynášecí čára nebyla vidět bez ohledu, jestli je nastavena na pevno, pokud by kótu byla blíže než je nastavené odsazení.
Zkuste porovnat vlastnosti kót. Třeba pak zjistíte, co se liší.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1514
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2020 v 09:29
Promazat výkres, nechat jen tu kótu. Ujistit se, že to funguje furt stejně blbě a postnout výkres sem.
Toto hádání je ztráta času.
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 230
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.kvě.2020 v 11:25
Není kóta připojená k entitě s jinou výškou než Z=0?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4619:Délka vynášecích čar kót v Revitu.
Tip 4613:Kóty s pevnou délkou vynášecích čar.
Tip 10030:Kóta s pevnou délkou vynášecí čáry.
Tip 10022:Dědičnost vlastností pokračovací řetězové kóty.
Tip 1809:Jak kótovat členitý objekt s vynášecími čarami o stejné délce?
Tip 11642:Přerušení vynášecí čáry kóty v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.