Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6747 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nefungují mi klávesové kombinace Alt+nnn v Cadu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nefungují mi klávesové kombinace Alt+nnn v Cadu
    Zasláno: 22.kvě.2020 v 15:49
Mám problém při zadávání speciálních znaků pomocí klávesové kombinace Alt+číslo v prostředí AutoCADu (např. Alt+0215 pro znak "×").
A ne příbuzný tip nepomáhá po stisknutí ALT vyskočí tohle okamžitě.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 812/ScreenShot_20200522_154823.png

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19077
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2020 v 08:45
Tohle je bohužel funkce Windows, nelze v AutoCADu nijak ovlivnit. Prostě je potřeba tu numerickou klávesu stisknout prakticky souběžně. Nebo si na často používané kódy udělat jinou zkratku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2020 v 08:29
Já se s tímto problémem nesetkal, ale možná to je tím, že buď požívám klasické menu nebo i když mám paletové menu tak mám zobrazený panel nabídek. MENUBAR 1
Sice ztratíte jeden řádek z prostoru, ale pak nebude problém s psaním znaků přes Alt.
Nebo jak už bylo zmíněno výše, tak se musí první číslo zmáčknout rychle po zmáčknutí Alt.

Upravil Petr75 - 25.kvě.2020 v 08:34
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2020 v 14:11
Tak se zdá, že problémem je patrně externí numerická klávesnice.
Prostě ji Win10 v některých programech při zadávání speciálních znaků (tzn. stisknuté klávese ALT) ignoruje.
Když připojím jinou klávesnici s integrovaným numerickým blokem, tak je vše OK.

Takže tohle už je dotaz do jiného fóra.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2020 v 14:12
Zajímavé je, že ve WIN 7 to funguje bezchybně.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19077
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2020 v 14:46
Asi bude souviset s driverem dané klávesnice. Jaké znaky potřebujete zadávat? Nebude pohodlnější virtuální klávesnice?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2020 v 17:12
No virtuální klávesnici požívám tam, kde napříč Win 10 nefunguje Alt+něco. Takže třeba Excel, ve Wordu vše funguje tak jak má. V Outlooku v těle zprávy OK, v předmětu používám virtuální klávesnici.
Ale v Cadu nezadám na virtuální klávesnici "–" (neplést s -) ale "× ano (neplést s x). Na fyzické ani jeden z nich.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19077
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2020 v 21:23
Proč ne? NDash i MDash pomlčky jde zadat virtuální klávesnicí - stačí delší stisk pomlčky. Totéž "×" při delším stisku hvězdičky.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 10:26
No to je na tom to vtipné. Virtuální klávesnice mi v CADu napíše "×" ale nikoliv "–". Zvláštní.
Ale zkusil jsem jinou externí numerickou klávesnici a na ní znaky psát jde, takže aspoň takhle vyřešeno.
Zvláštní je nefunkčnost té pomlčky na virtuální klávesnici v CAD, ale to není teď již tak zásadní problém.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7771:Nefungují mi klávesové kombinace Alt+nnn v AutoCADu.
Tip 2215:VIPNefunguje mi jedna klávesová zkratka v AutoCADu.
Tip 6619:VIPPokročilé klávesové zkratky nejen pro AutoCAD (alternativa k AutoHook)
Tip 5295:VIPJak v AutoCADu přiřadit klávesovou zkratku na kombinaci AltGr-něco?
Tip 2104:Přestalo mi fungovat Control-C pro kopírování.
Tip 12116:Nefungují mi klávesové zkratky Ctrl+Shift+písmeno (např. Ctrl+Shift+C v AutoCADu).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.