Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4007 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Špatné zobrazování dílů v sestavách

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Špatné zobrazování dílů v sestavách
    Zasláno: 04.čer.2020 v 07:28
Dobrý den
Vyskytnul se mi tu jeden nešvar. O co se jedná - mám nějaký díl, ať už stažený nebo nakreslený. V jeho sestavě mu přidělím ve vzhledu třeba komplet modou barvu. Když tento díl vložím do vyšší sestavy, tak je to někdy v pořádku a někdy se barvy neukáží, naopak to zůstane šedé. Představte si, že skládám vlnitý plech k sobě, udělám si sestavu 3 plechů a jsou všechny fialové. Tyto podsestavy chci dát v hlavní sestavě 10x vedle sebe a stane se to, že některé zůstanou fialové a jiné zešednou, dokonce se stane i to, že dostanou vzor bazénových kachlíků. Nevím, jestli to dobře popisuji, ale snad se to dá pochopit. Čím by to mohlo být, že to nedrží ten přidělený vzhled?
Kdybych uměl vložit obrázek, určitě by to pomohlo.
Děkuji za pomoc, Jirka

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2020 v 07:39
A když ty "kachlíkové" součásti otevřete samostatně, jsou v pořádku? Sestava využívá vzhledy součástí přinesené z jednotlivých dílů, ale lze tyto vzhledy přepsat (override), takže nejdříve zkuste odstranit případná přepsání.

Viz:
možná i:

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2020 v 07:47
Dobrý den, díky za odpověď. Přesně tak, když jdu zpátky a otvírám ty "kachlíkové" sestavy, tak se zobrazí správně, úplně bez problému.

Edit: ani na jeden odkaz se nedostanu :-( sice není VIP, ale ani tak nemám vstup povolen.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2020 v 09:32
Přístup do zákaznické sekce Tipy se řídí pravidly: https://www.cadforum.cz/cadforum/co-je-to-cad-forum.asp#Opravneni
Ale jde asi hlavně o to přepsání vzhledu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čer.2020 v 16:57
Toto je vcelku jednoduché. 
Barva součásti, aby fungovala napříč sestavami, musí být určena na úrovni součásti.  
Jakmile ji obarvíte na úrovni sestavy, platí to pouze v dané sestavě a to ještě v dané pohledové reprezentaci. Jak je to u nadřazené sestavy nevím, určíte li ale obarvené podsestavě příslušnou pohledovou reprezentaci, měla by se barva přenést i výš. 

Tato možnost je výborná pro funkční barvení dílů i podsestav. Vždy se ale jedn o přepis ne o definici. 
Rozhodně ale není dobrá k přiřazení základní barvy dílu - součásti. 
To dělejte nad součástí. 




Upravil rys-kt4 - 04.čer.2020 v 17:01
JanB.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 06:58
Dobrý den,
toto je bohužel chyba Inventoru a s tímto problémem bojujeme neustále.
Textury, které používáme se při zařazení do Vaultu se spolu s modelem do Vaultu také zařadí. Ale pokud si model zpětně vydám, tak už to začne zlobit. Bohužel systém, jakým je knihovna vzhledů a materiálů v Inventoru vytvořený je velmi nešťastný.
Koukněte se na odkaz, kde jsem nahrál video co se nám běžně děje. A nikdo si s tím neví rady.
https://www.youtube.com/watch?v=IVi4TLXyMxo
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 12559:VIPKontrola adaptivity v sestavách a hromadné vypnutí (iLogic)
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11667:VIPBarevné zvýraznění referenčních součástí v sestavě Inventoru (několik možností).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.