Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5227 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Slučování při tisku

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Slučování při tisku
    Zasláno: 17.čer.2020 v 11:32
Dobrý den,

narazil jsem na problém a chtěl bych se zde poptat, zda s tím někdo má zkušenost.

Mám objekt, který je velký na 24x A4. V tomto objektu jsou krom zdí a dalších věcí i více typů technologií (každá technologie = vrstva). Soubor tohoto objektu má docela dost vrstev.

Když by se výkres vytiskl z AutoCADu přímo, tak je to v pořádku. Výkres exportuji do PDF (protože můžu tisknout jenom A3) a chci ho poté vytisknout (v copycentru). Po zmáčknutí "tisk", tak se výkres hrozně dlouho slučuje (i více než 10 minut, popřípadě to po delší době ukáže chybu). Toto se stane jak v copycentru, tak i při tom, když si v PDF "vytvořím snímek" a chci si vytisknout část.

Proč se to tak dlouho slučuje? I když mám vypnuté nepotřebné vrstvy, tak když výřez dám do PDF, tak se v pozadí exportují s PDF i ty další vrstvy, které jsou skryté?

  • Snažil jsem se to vyřešit tím, že jsem při exportu do PDF zmenšil DPI, ale moc to nepomohlo,
  • pokud se při exportu berou i skryté hladiny, tak maximálně, že nepotřebné smažu a vyexportuji a poté vrátím zpět?
  • nebo popřípadě skyrté vrstvy, které nechci, aby se "exportovali", tak je dám jako "netisknutelné"?
Děkuji za případné rady nebo informace.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 12:56
Jaký používáte PDF ovladač (.PC3) a s jakými nastaveními? Předzpracování DWG pro tisk je stejné pro všechny ovladače/drivery, takže v samotném DWG asi problém není.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 13:48
Nastavení mám takové, jak je ukázané dole na obrázcích. Když jsem dal vlastnosti, tak mi připadalo, že se tam nic moc nenastavuje, proto jsem to nevyfotil. Kdyby bylo potřeba, tak klidně dodám.

Děkuji.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96577/Nastavení1.PNG




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96577/Nastavení2.PNG


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 13:54
Zkuste vypnout to "Vykreslovat průhlednost", jinak to vypadá docela standardně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 14:30
Ta průhlednost je důležitá, neboť jsou některé vrstvy, které musím mít ve výkresu, ale na nich je nakreslená technologie. Takže aby bylo vidět obojí, tak jednu z vrstev mám v průhlednosti.

Takže si myslím, že to neřeší můj problém.

A jak jsem se ptal výše, tak při exportu do PDF se do PDF exportují i vrstvy, které jsou vypnuté nebo pro ten výřez neviditelné?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 14:46
Vy máte v těch hladinách rastry nebo proč je důležitá průhlednost? Vypnuté hladiny se do PDF netisknou. PDF je jen jiný driver "překládající" obsah DWG do výstupního formátu - samotné předzpracování DWG se nijak neliší od jiných výstupních zařízení pro tisk.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 15:28
Mám hladinu, ve které je umístěný blok "regály". Na těchto regálech mám potom vložené i další technologie. Takže aby se to tolik nepřekrývalo, tak mám hladinu regálů s průhledností 70, aby bylo vidět, že ten regál tam je a na něm jsou jednotlivé technologie. 
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čer.2020 v 19:49
Zdravím,
To kousnutí při tisku bude dáno tou průhledností... Zkuste ji vypnout, udělat PDF a to pak poslat na tiskárnu... Mělo by to tisknout rychle/okamžitě/bez problému.

Kdysi jsme s kolegy zkoušeli používat průhlednost stromů v 2D grafice... např. situace, pohledy apod. a chovalo seto přesně tak, jak popisujete... tisk z CADu přímo na tiskárnu (jakoukoliv) je bez problému. Tisk na tiskárnu z PDF které je vyrobené z DWG se kousne... Pozor ale..., ne všechna... jenom některá a nepodařilo se mi přijít na to proč....  
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 08:17
Jo on se kousne až ten následný tisk z PDF? To jsem nepochopil, myslel jsem, že jde o tvorbu PDF. Pak asi bude problém spíš až v Acrobatu, resp. v aplikaci, ze které to PDF tisknete. Každopádně AutoCAD při zapnuté průhlednosti vkládá do PDF tzv. "live transparency" data, která jsou trochu speciální. Zde jsou když tak postupy jak je možné řešit:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 08:27
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Jo on se kousne až ten následný tisk z PDF
No, ja si myslim ze ano... ikdyz, az ona zminena Transparency mne "trkla"...

Kazdopadne diky za radu/tip - az bude cas, nastuduju.

Jen pro doplnenni... tisk jsem onehdy zkousel z plneho acrobatu, z Readeru, Z Foxit Readeru, z Chromu a z (jeste stareho) Edge -> vysledek byl +- vsude stejny...
Pomohlo až, v Acrobatu, konverze na JPEG (ve vysokem rozliseni aby se "dohnal vektor" :-)...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 502
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 08:43
Přeji příjemný den
občas se to stává. Problém se dá vyřešit, pokud to tiskárna umí, tisknout pdf soubor jako obrázek a ne jako vektor. Další možnost je tisknout soubor z autocadu rovnou jako bitmapu, pak ke slučování nedochází.
Jan Kosík
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 12:00
Dobrý den všem,

velice děkuji všem za informace a rady. Zkusím jednotlivě vaše poznatky a určitě se podělím o výsledek jak to šlo.

Jinak ano, problém je až při tisku z PDF.
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 14:06
Tak jsem tedy zkusil při exportu nedávat průhlednost jak radil pan splonk a bylo to tak. Výkres se ihned vytiskl.

Při konvertování PDF do JPEG, tak to hodilo vybledlé barvy (konvertované v nejvyšší kvalitě) a kvalita byla nic moc.

Takže teď je spíše otázka, jak by jste to vyřešili, když potřebuji průhlednost? Jestli to je dané tím, že čím více průhledností tam je, tím je to horší? Nebo se to pak chová stejně, pokud tam je 1 vrstva s průhledností nebo 5 vrstev s průhledností?

Doopravdy mě nenapadá, jak to vyřešit no. Výkresy A4 a A3 je bez problému, protože si to dokážu vytisknout sám z AutoCADu, ale větší výkresy posílám do copycentra.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 14:12
Zkuste jiný PC3 soubor - např. AutoCAD PDF.pc3 (viz onen odkazovaný tip) popř. jiný PDF prohlížeč (ale to asi v copycentru neprojde).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 14:30
Tak to jsem rád, že to máte stejné... teď vím, že nejsem jenom já nešika... :-))))

Ten convert do JPG mi fungoval uplne stejne... muselo se ale koncit, tak alespon neco bylo .... To ale neni reseni...
Jinak nevim...
  1. Zkuste precist, co pise pan Michl
  2. Precist radu od Autodesku - odkaz zaslal pan Michl
  3. pokud mate moznost, tak pracovat (tisknout do PDF) z Autocad 2021
  4. Vykaslat se na pruhlednost -> zkusit vymyslet system jak to zobrazovat.. aby Vam to fungovalo bez pruhlednosti...
Ja tenkrat postupoval podle bodu 4. (a to se malokdy vzdavam :-)). Z te "Transparency" mam od zacatku (co se v AutoCADu objevila) tak trochu pocit, ze je to trosku znouzecnost, takovy pokus o neco ale nefunguje to spolehlive. Proste nemam to rad... At si to nekdo dela v Illustratorovi, ale AutoCAD bych tim nezatezoval...

Nejvic mne na tom "desí" ze to nekdy funguje a nekdy ne... a to se pak fakt blbe diagnostikuje...

Moc jsem vam asi nepomohl... zkuste se ale obejit bez pruhlednosti...

zdravim
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2020 v 15:24
Děkuji za rady!

Vyřešil jsem to prozatím tak, že věci, které měli být průhledné, tak jsem dal světlejší šedou, tloušťku čar na 0mm a dal jsem to do pozadí (takže zbytek, který měl nějakou tloušťku a tmavší barvu byl v pořádku vidět).

Pokud v budoucnu budu mít 2021, tak to s ním zkusím a uvidíme, zda to bude dělat také chyby.

Ještě popřípadě zkusím jiný PC3 soubor, jak psal pan Michl.

Doopravdy, jak píšete JASponzo, tak jsem z toho také měl nervy a už jsem nevěděl, kde prostě je ta chyba. Tak naštěstí, že jsem zde napsal a že s tím máte zkušenost. Aspoň jste si to i potvrdil tu teorii, že to není pouze u Vás.

Děkuji znovu všem za aktivitu a pomoc a popřípadě v budoucnu bych zde napsal další výsledky, pokud bych na něco přišel.
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2020 v 09:00
Co týče AutoCADu 2021, tak tam tedy žádný rozdíl oproti starším verzím nevidím. Výkresy s průhledností se od určitého formátu prostě nedokážou poslat z PDF na tiskárnu - a to máme rok starý plotr. Pokud tisknu rovnou z AutoCADu není žádný problém.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čer.2020 v 10:13
Menší změny v PDF průhlednosti jsou od verze 2020.1.3. Nicméně Acrobat si má poradit i s tím původním obsahem PDF, nevím jestli už to Adobe nějak opravila.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5002:Chybný tisk masky textu.
Tip 2262:Kde nastavit slučování čar (v R14 'Plot Merge')?
Tip 3463:VIPJak převést DWF soubor ze staršího formátu na novější nebo sloučit více DWF výkresů do jednoho?
Tip 4550:Vypnutí automatického slučování součástí se stejným číslem v kusovníku Inventoru 10.
Tip 4597:Mohu ve VIZ Render otevřít soubor .max?
Tip 330:Použití HP DesignJetů v AutoCADu 2000.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.