Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2909 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD 2021 výběr objektů přes sebe

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD 2021 výběr objektů přes sebe
    Zasláno: 21.čer.2020 v 20:01
Už asi stárnu nebo jsem blázen, ale nenašel jsem, jak to níže popsané přepnout.

V předchozích AutoCADech bylo možné vybírat objekty přes sebe tak, že pokud jeden byl typem čáry třeba čárkovaná a druhý continuous, šlo vybrat tu continuous přes čárkovanou v místě, kde bylo přerušení čárkované.

ACAD 2021 zarputile vybírá pouze objekt co je na vrchu a to ať kliknu kamkoliv na čáru i do mezery čárkované.

Mohu samozřejmě přepínat výběr přes Ctrl+mezerník, ale chtěl bych to jako postaru. Lze to přepnout, jak, prosím?

Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2020 v 20:18
Máte dvě možnosti - zapnout volbu výběru překrývajících se objektů, SELECTIONCYCLING, nebo vypnout výběr "v mezeře", LTGAPSELECTION.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2020 v 11:18
Máte mé velké díky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7239:VIPNefungující Shift operace v Civil3D a Map3D?
Tip 12572:Jak vypnout automatický režim příkazů OŘEŽ a PRODLUŽ?
Tip 12579:Produktové klíče pro software řady Autodesk 2021.
Tip 12660:Kde vzít doplňkové moduly pro Revit 2021?
Tip 9411:Jak vypnout ztlušťování čar při náhledu výběru objektů oknem.
Tip 12595:Vlastní pojmenování elektrických obvodů v Revitu 2021.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.