Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1108 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vložení a vypálení loga do plechu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vložení a vypálení loga do plechu
    Zasláno: 27.čer.2020 v 23:27
Dobrý den.
Mám plechovou součást a na čelní stranu "krabice" potřebuji vložit a později vyříznout logo
které mám ve formátu DWG. A nějak se mi to nedaří.
Nemůžete mi někdo prosím poradit?
Logo jsem dostal od grafiků a otevřu ho pouze v DWG  TrueWiew.
Děkuji za info
Zpět nahoru
O.Buric Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.srp.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace O.Buric Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 07:50
To DWG si načtěte do náčrtu a pak už záleží co s tím budete dál dělat, jestli NC na vypalovačku, extrudovat a odečíst, nebo raznici atd.
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 10:24
Pokud chcete vypálit logo, tak to jde rychle v Autocadu. Upravíte výkres a necháte pouze obrysy (vymazat osy, kóty,...). Soubor uložit - Název souboru - Soubor typu - DXF
mira
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 10:35

Připojené souborydwguploads/69659/Nase_Maso_logo_kos_brana_1.dwg
Děkuji za odpovědi ale mám problém v tom že to DWG nedokáži vložit do náčrtu.Zkoušel jsem vložení ACAD a nejde mi to :)
Tak nevím kde dělám chybu.
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 11:02
Mně to v AUTOCADU jde, akorát je ještě potřeba dokreslit vnější rozměry plechu, rozložit bloky, vymazat výplně a dodělat propoje písmen, aby nevypadly středy při pálení
mira
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 11:57
Příčina bude v tom, že nejde o výkres ve formátu DWG, pouze má tuto příponu. Použijte DXF nebo nejprve vytvořte podklady ve skutečném formátu DWG z AutoCADu. A pokud možno bez víceúrovňově vnořených bloků, jen standardní geometrii.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 12:13
Pravděpodobně soubor byl nakreslen v jinou aplikací, než od Autodesku. Pracovat se s tím ale dá po přeuložení dobře.
mira
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 197
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 12:44
Ale jak to přeuložím?
Nějaký konventor ?
Ale díky za postřehy :)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 17:08
Zkuste požádat autora souboru DWG, aby jej uložil jako DXF.
Pokud to nepůjde, máte zazipovaný DXF zde:

Připojené souboryzipuploads/81/NMLKB3.zip

=^..^=
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2020 v 17:59
Konvertor není potřeba. Jak jsem již psal: nejlépe v Autocadu. Upravíte výkres - obvod. hrany plechu, doplnit středy a necháte pouze obrysy (vymazat osy, kóty,...). Pak: Soubor uložit - Název souboru - Soubor typu - DXF
mira
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 2652:VIPBMP obrázek (obtisk, logo, bitmapa) se v Inventoru vloží jen jako ikona.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.