Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
benzala ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.kvě.2016 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autodesk inventor Stav: Offline Bodů: 207 |
![]() Zasláno: 27.čer.2020 v 23:27 |
Dobrý den.
Mám plechovou součást a na čelní stranu "krabice" potřebuji vložit a později vyříznout logo které mám ve formátu DWG. A nějak se mi to nedaří. Nemůžete mi někdo prosím poradit? Logo jsem dostal od grafiků a otevřu ho pouze v DWG TrueWiew. Děkuji za info
|
|
![]() |
|
O.Buric ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.srp.2015 Lokalita: ČR (PL) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
To DWG si načtěte do náčrtu a pak už záleží co s tím budete dál dělat, jestli NC na vypalovačku, extrudovat a odečíst, nebo raznici atd.
|
|
![]() |
|
mineza ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.pro.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: autocad, inventor Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
Pokud chcete vypálit logo, tak to jde rychle v Autocadu. Upravíte výkres a necháte pouze obrysy (vymazat osy, kóty,...). Soubor uložit - Název souboru - Soubor typu - DXF
|
|
mira
|
|
![]() |
|
benzala ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.kvě.2016 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autodesk inventor Stav: Offline Bodů: 207 |
![]() |
Děkuji za odpovědi ale mám problém v tom že to DWG nedokáži vložit do náčrtu.Zkoušel jsem vložení ACAD a nejde mi to :)
Tak nevím kde dělám chybu.
|
|
![]() |
|
mineza ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.pro.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: autocad, inventor Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
Mně to v AUTOCADU jde, akorát je ještě potřeba dokreslit vnější rozměry plechu, rozložit bloky, vymazat výplně a dodělat propoje písmen, aby nevypadly středy při pálení
|
|
mira
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Příčina bude v tom, že nejde o výkres ve formátu DWG, pouze má tuto příponu. Použijte DXF nebo nejprve vytvořte podklady ve skutečném formátu DWG z AutoCADu. A pokud možno bez víceúrovňově vnořených bloků, jen standardní geometrii.
|
|
![]() |
|
![]() |
Pravděpodobně soubor byl nakreslen v jinou aplikací, než od Autodesku. Pracovat se s tím ale dá po přeuložení dobře.
|
|
mira
|
|
![]() |
|
![]() |
Ale jak to přeuložím?
Nějaký konventor ? Ale díky za postřehy :)
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Zkuste požádat autora souboru DWG, aby jej uložil jako DXF.
Pokud to nepůjde, máte zazipovaný DXF zde: |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Konvertor není potřeba. Jak jsem již psal: nejlépe v
|
|
mira
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.