Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1900 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Plánovač úloh

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Plánovač úloh
    Zasláno: 30.čer.2020 v 13:18
Dobrý den,
chtěl bych použít plánovač úloh k tomu, abych:
1) exportoval výkresy idw do pdf.
Jde mi o to, aby se výsledný soubor správně uložil bez nutnosti nastavení orientace a formátu, tj. jako při "exportu" z prostředí výkresu.

2) exportoval výkresy idw do dwg (Autocad).
Export tu nějaký je, ale buďto se mi uloží jako zip (což nechci) nebo se při otevření v Autocadu zobrazí "jinak" než potřebuji - v Autocadu je záložka modelu prázdná, výkres se zobrazí na "listu/rozvržení".
Výsledek by měl odpovídat tomu, co vypadne z Inventoru pomocí "uložit kopii jako" - dwg.

Zajímá mě tedy, zda je možné plánovač úloh k tomuto využít. Žádnou možnost nastavení jsem u něj nenašel (což neznamená, že tam není).
Předem děkuji za tipy.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 318
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2020 v 17:15
Zdravím, no nevím zda lze toto plánovačem dosáhnout, myslím, že stejně jako design asistent,  je jen pouhou náhražkou skutečné správy dat.
Doporučil bych ohlédnout se raději po iLogic makrech zde nebo i na jiném webu. Tak si budete moc požadované vlastnosti nastavit. (Osobní zkušenost - já si je nechal napsat, byly potřebné. Zde to také umí, i když za peníze, ale vyplatí se to.)
Vault v lokálním provedení (Basic) je spíše ke vzteku.
JanB.
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 07:42
Děkuji Vám za odpověď. Myslel jsem si, že to tak nějak bude. Plánovače úloh pro mě tedy zůstává i nadále nepoužitelný.
Také jsme si nechali něco napsat a souhlasím s tím, že se to vyplatí. Přesto bych očekával, že by některé funkce mohly/měly být automatickou součástí programu.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 318
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 09:21
Inventor, i přes jeho nesporné přednosti, výkon a intuitivnost, záležitost opravdové správy dat a manipulace s nimi pominul. Na to má zřejmě síťový Vault, s kterým si ale běžný lokální smrtelník moc neporadí ani nepomůže.
Škoda, že také toto není přímo implementováno v Inventoru. (V jinému CADu ano a je to velmi příjemné)
Na druhou stranu má ale Inventor iLogic, a tam si už i "amatér" může docela pomoct sám.
JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 10:10
Staci nahrat pravidlo do inventoru a veškere  vykresy  co máte se uloží do  dwg, dxf a pdf pri ulozeni  vykresu idw. tak to vyuzivam a mám pak  veškerou dokumentaaci aktualníě k dispozici ve všech formátech
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 10:36
Ano, i tak by to mohlo fungovat. Jenom nemám vytvořené pravidlo, které bych nahrál.
Zkusím se na to vytváření pravidel někdy podívat...
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 10:39
DXF


oFolder = ThisDoc.Path
oFileName = ThisDoc.FileName(False)
oDXFAddIn = ThisApplication.ApplicationAddIns.ItemById("{C24E3AC4-122E-11D5-8E91-0010B541CD80}")
oDocument = ThisApplication.ActiveDocument
oContext = ThisApplication.TransientObjects.CreateTranslationContext
oContext.Type = IOMechanismEnum.kFileBrowseIOMechanism
oOptions = ThisApplication.TransientObjects.CreateNameValueMap
oDataMedium = ThisApplication.TransientObjects.CreateDataMedium 

If oDXFAddIn.HasSaveCopyAsOptions(oDocument, oContext, oOptions) Then
strIniFile = "C:\temp\dxfout.ini"
' Create the name-value that specifies the ini file to use.
oOptions.Value("Export_Acad_IniFile") = strIniFile
End If 

'oDataMedium.FileName = oFolder & "\" & oFileName & ".pdf" 

'-------------------------------------------

oDrawDoc = ThisApplication.ActiveDocument

For Each sh In oDrawDoc.Sheets 
	
		
		Dim dxfSmazat As String = oFolder & "\" & oFileName & "_" & Left(sh.Name, Len(sh.Name)-2) & "_" & Right(sh.Name, 1) & ".dxf"
		Dim dxfSmazat2 As String = oFolder & "\" & oFileName & "_" & Left(sh.Name, Len(sh.Name)-2) &  ".dxf"
		
		If System.IO.File.Exists(dxfSmazat) Then
			Try
				'Delete existing file
				System.IO.File.Delete(dxfSmazat)
			Catch ex As Exception
				'Handle error
				'Show message
				MsgBox(ex.Message)
				'Exit rule
				Return
				
			End Try
			
		ElseIf System.IO.File.Exists(dxfSmazat2) Then
		
			
		
			Try
				'Delete existing file
				System.IO.File.Delete(dxfSmazat2)
				
			Catch ex As Exception
				'Handle error
				'Show message
				MsgBox(ex.Message)
				'Exit rule
				Return
				
			End Try
			
		
			
		End If
		
Next
	



oDataMedium.FileName = oFolder & "\" & oFileName & ".dxf" 


'-------------------------------------------
oDXFAddIn.SaveCopyAs(oDocument, oContext, oOptions, oDataMedium) 

PDF
oFolder = ThisDoc.Path
oFileName = ThisDoc.FileName(False)
oPDFAddIn = ThisApplication.ApplicationAddIns.ItemById ("{0AC6FD96-2F4D-42CE-8BE0-8AEA580399E4}")
oDocument = ThisApplication.ActiveDocument
oContext = ThisApplication.TransientObjects.CreateTranslationContext
oContext.Type = IOMechanismEnum.kFileBrowseIOMechanism
oOptions = ThisApplication.TransientObjects.CreateNameValueMap
oDataMedium = ThisApplication.TransientObjects.CreateDataMedium 

If oPDFAddIn.HasSaveCopyAsOptions(oDocument, oContext, oOptions) Then
 oOptions.Value("Sheet_Range") = Inventor.PrintRangeEnum.kPrintAllSheets
 oOptions.Value("All_Color_As_Black") = 1
 oOptions.Value("Remove_Line_Weights") = 1
 oOptions.Value("Vector_Resolution") = 400
End If 

oDataMedium.FileName = oFolder & "\" & oFileName & ".pdf" 
oPDFAddIn.SaveCopyAs(oDocument, oContext, oOptions, oDataMedium) 

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 12:32
Tohle mi práci hodně zjednodušilo. Děkuji moc, funguje to.
Pokud by to takhle fungovalo i s DWG (kompletní zobrazením kót, razítka,...), tak by to bylo super. Jsem však vděčný již za toto, hlavní pro mě ale byla ta PDFka.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 13:44
DWG vsude staci prespat preca na DXF:) dat pravidlo  generovat pri ukládání a je vymylováno


Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2020 v 22:03
To jsem právě zkusil a získal jsem tím DWG, které odpovídalo DXF, tj. pouze obrys bez razítka, kót,...
Ale jak jsem psal, s výsledkem jsem spokojený. Až budu mít víc prostoru, tak se na to (snad) podívám.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 917
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 08:20
Zdaravím,
ja pre automatické ukladanie výkresov do PDF používam free utilitku cSysPdfAutoSave od www.codesystems.fi
Pri každom uložení výkresu to automaticky uloží aj PDF.
Maximálna spokojnosť.
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Michal H. Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 29.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Michal H. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 12:58
Pokud potřebujete automatizovaně tvořit různou výrobní dokumentaci, jako jsou PDF, DXF, DWG,... soubory, tak nejpohodlnější cestou je naše aplikace Vault Publisher: https://www.cadstudio.cz/vaultpublisher
Lze použít i různé iLogic pravidla, ale ty jsou více závislé na uživateli a ne vždy jsou stoprocentně funkční.


Michal Havel

CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz

(technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 13:15
Původně odeslal(a) lukasek lukasek napsal(a):

To jsem právě zkusil a získal jsem tím DWG, které odpovídalo DXF, tj. pouze obrys bez razítka, kót,...
Ale jak jsem psal, s výsledkem jsem spokojený. Až budu mít víc prostoru, tak se na to (snad) podívám.

Je to tim ze máte nastaveny styl exportu bez kot. koty a dalsi  se prida  pokudv nastaveni  exportu  DWG nastavite export nejen  obrysu  dilce.   Staci otvrit jakykoly vykres dat ulozit jako  DWG nastavit v nastaveni exportu aby nebylo zaskrtnuto jen  obrys pak bude vse
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2020 v 14:30
S nastavením exportu jste měl pravdu... Po změně nastavení je výsledek podle představ.
Aplikace Vault Publisher by vše uvedené jistě uměla, má však dvě nevýhody. Musel bych nejspíš používat Vault (tomu se úspěšně vyhýbám) a tou druhou je pořizovací cena. Spolehlivost iLogic pravidel neodvedu po exportu několika výkresů posoudit, na žádný problém jsem však nenarazil.
Z mého pohledu je tedy téma uzavřené a vyřešené, přestože se odklonilo od původního záměru použití Plánovače úloh.
Děkuji vám všem za sdílení rad a zkušeností.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8255:Prázdný dialog Plánovače úloh Inventoru 2012
Tip 5412:Hromadný převod IDW výkresů do formátu DWG.
Tip 6844:VIPDávkový převod IDW souborů na AutoCAD DWG2007 nebo DWG2004.
Tip 8462:VIPJak urychlit proces zálohování serveru Autodesk Vault?
Tip 10288:VIPJak hromadně exportovat rozpisky z IDW/DWG souborů do XLS?
Tip 9967:Dávkový převod CAD souborů z/do formátů IPT/IAM, STEP, IGES, SAT, Catia, apod.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.