Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2395 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pomalý autocad při větším výkresu - vytížen disk

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Rob1234 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čvc.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2017
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rob1234 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pomalý autocad při větším výkresu - vytížen disk
    Zasláno: 08.čvc.2020 v 13:27
Dobrý den,
mám problém s AutoCADem 2017. Při menších výkresech ok, ale při větším a složitějším výkresu všechno stráááááášněěě trvááááá. Posunutí nebo zazoomování je na desetisekundy atd.

Snažil jsem se přijít na příčinu a podle perfmonu při každém zoomnutí (nebo čímkoliv jiném) razantně vyskočí vytížení disku až tak, že to disk nestíhá a čeká se - Přitom je tam Samsung Evo 850 SSD. Disk mezitím čte a zapisuje do souboru %TEMP%\XXXXXX.tmp.

Měl jsem otevřeny 2 výkresy, jeden menší a druhý větší (velikost dwg cca 4,5MB) a tmp soubor měl okolo 9GB.

Chápu, že vše strašně trvá, když autocad neustále pracuje s 9GB souborem a nemá ho v RAM, ale proč ten soubor je tak velký a co se s tím dá dělat?

Zkoušel jsem nastavit CACHEMAXFILES na 0 i na 256 a žádný rozdíl. To samé když nastavím CACHEMAXTOTALSIZE z implicitních  1024 na 32767 (maximum). Vrátil jsem to vše zpět.

Aktualizoval jsem mimochodem ovladače ke GK, AutoCAD také žádné aktualizace nepíše.
Nejhorší je, že to jelo docela v pohodě, děje se to až poslední týden, možná tím, jak se výkres postupně zesložitil?

CPU i5-5300U CPU @ 2.30GHz
RAM 8GB, při použití autocadu (který zabírá cca 600MB) volné 4GB.
DISK Samsung SSD 850 EVO 250GB

Děkuji za jakékoliv rady
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 13:59
Jakou tam máte grafickou kartu? A běží AutoCAD skutečně na ní (viz hw akcelerace)? Není výkres spuštěn ze síťového nebo externího disku? Nekoliduje AutoCAD s antivirem? Zkuste změnit nastavení graf.akcelerace a zkuste také dočasně přepnout na "Turbo" pomocí naší LISP utility.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Rob1234 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čvc.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2017
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rob1234 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 14:07
A, to jsem zapomněl napsat. Tady je jen Intel HD 5500. Zkoušel jsem výkres na jiným ntb s Intel(R) Core(TM) i7-4800MQ CPU @ 2.70GHz, 8GB RAM a stejným diskem s GK AMD Radeon HD 8790M a víceméně podobný problém.

Co se HW akcelerace týče, v autocadu je zaplá, nastavil jsem v ovladačích maximální výkon, u Radeon GK ještě přidal acad jako hru a v Win 10 nastavil maximální výkon na acad. To je provedl tedy na obou, ale na tom Intel HD nevím, jestli to má nějaký smysl.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1033
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2020 v 14:26
A umíte tedy říct, co je to "složitější výkres"...? 
Dělá to u všech větších výkresu nebo se jedná o jeden konkrétní výkres?
Nemáte tam nějaké objekty ulítle daleko od zbytku (od počátku)? Zkuste dát _ZOOM _EXTENSE (zoom vše)
Není tam připojená reference (XREF, další dwg...), která obsahuje výše zmíněný problém? Zkuse příkaz _XREF, vyskočí okno s referencemi a tam je zkuste všechny odpojit...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10175:VIPInventor - pomalé načítání ze sítě (příčiny).
Tip 4577:VIPTipy pro práci v Revitu na větších projektech.
Tip 2503:VIPMožné příčiny pomalého přístupu na síťové prostředky z AutoCADu.
Tip 7624:Pomalé generování ortografického pohledu potrubního systému.
Tip 553:Jak nainstalovat NT4 na IDE disk větší než 8.4GB?
Tip 6509:VIPPomalý pohyb kurzoru v AutoCAD Civil 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.