Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3098 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Infraworks > Formit > Revit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Infraworks > Formit > Revit
    Zasláno: 14.čvc.2020 v 14:38
Jaká jsou omezení Formit Converter v Revitu, pokud chci naimportovat vygenerovaný model z Infraworks přes FormIt do Revitu? Padá to na počet hran, pak na další chyby a nakonec nic nenačte. Jedná se o zastavěný pozemek o několika ha. Kde zjistím, kolik hran má naimportovaný model ve FormIt z Infraworks, kvůli jeho možnému následnému rozdělení? Přes *.sat nebo *.skp to do Revitu načtu, ale doufám, že import toho modelu "přímo" z FormIt bude kvalitnější.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2020 v 06:11
Spíš bych doporučil nějaký "dospělejší" formát, např. export do FBX a následně buď přímý import (AutoCAD) nebo přes Navisworks a NWD do Revitu (koordinační model).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2020 v 15:28
Jo, to je lepší cesta, myslel jsem že přes ten FormIt dostanu něco bližšího Revitu, ale takto to stačí, navíc to lze i říznout, takže OK.¨
Ale dotaz k Infraworks - dokážu při generování modelu z mapy někde nadefinovat, že nechci koleje, stačí mi jen obrys tělesa, koleje a pražce jsou zbytečné, navíc v některých detailech trochu "směšné" - koleje kolmo vzhůru apod.
Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support

CAD Studio

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2020 v 17:47
Dobrý den,
v model builderu nelze určit, které entity načítat nebo vynechat. Navíc program negeneruje samostatně železniční těleso a jednotlivé kolejnice. Načte si pouze osu koleje a k ní přiřadí styl jednokolejné trati. Nejrychlejší asi bude změnit styl železnice, tak aby kolejnice a pražce nebyly vidět. Přikládám obrázek
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36651/žel.jpg

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 21:33
To naprosto stačí, díky.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.srp.2020 v 18:47
Ještě by bylo dobré doplnit tento proces o JTSK souřadnice. V IW si je mohu nastavit, ale při přenosu přes NW a koordinační model do Revitu se mi někde ztrácí (nebo mi nefunguje zarovnání souřadnic koo modelu na sdílené souřadnice). Je možno tento proces trochu popsat?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9505:Kde se berou soubory .AXM v mém cloud úložišti?
Tip 10318:Převod rodin Revitu do FormIt 360 a zpět (a SKP na RFA).
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.