Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3424 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přenos úseků mezi vrstvama

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Achilles Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.čvc.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Achilles Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přenos úseků mezi vrstvama
    Zasláno: 15.čvc.2020 v 13:00

Seznamuji se s AutoCADem 2021 a prosím o nasměrování, jak udělat:

  1.  Kde se mění nastavení defaultního adresáře pro ukládání výstupů? Teď se nabízí složka Dokument, rád bych vytvořil složku Dokumenty\Autocad a výstupy tam nasměroval na místo postupu Uložit jako a výběr adresáře.
  2.  je možné a jak přenést jednotlivé úseky do jiné vrstvy než byly vytvořeny? Představuji si to tak, že na místo smazání pomocí příkazu oříznutí by se úsek přenesl do aktivní vrstvy nebo by se zadala/vybrala vrstva. Prvek by tak získal atributy nové vrstvy.
  3.  Lze vybrat oblast a vše co je v ní smazat?


Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2248
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2020 v 18:17
ad 1) Šlo by to nastavit v možnosti -> soubory -> cesta k souborům projektu. V praxi to je ale nevhodné, protože budete výkresy třídit podle akcí/úkolů/stupňů dokumentace, apod. Pokud budete ukládat všechno do jednoho adresáře, budete v tom mít guláš ...

ad 2) Jednotlivé entity (úsečky, oblouky, bloky, atd. ) přenesete nejjednodušeji  přes paletu vlastnosti. (Jde to i třeba do aktivní hladiny, ale to už budete potřebovat jiné utility (lisp) a to není zatím pro Vás).
Trochu nerozumím "namísto smazání pomocí příkazu oříznutí" ... Buď chcete entitu smazat, nebo oříznout anebo přerušit (a pak můžete přerušenou část přenést do jiné hladiny)

ad 3) oblast lze vybrat - nastudujte si výběry (okno, k-okno, polygon, a další ...) Při té příležitosti též nastudujte ÚCHOPY - bez nich nikdy přesně nic nenakreslíte)
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2020 v 09:19
Původně odeslal(a) Achilles Achilles napsal(a):

... je možné a jak přenést jednotlivé úseky do jiné vrstvy než byly vytvořeny? ...


mluvíte o segmentech křivky? (polyline?) Jeslli ano, pak ji musíte nejdřív přerušit v bodech (nebo úplně rozbít) a pak to můžete přenášet do hladiny jaké chcete.
Zpět nahoru
Achilles Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.čvc.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Achilles Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2020 v 19:06
Díky pánové, to je ono. Začíná se to pěkně skládat a zapadat do sebe.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 502
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čvc.2020 v 10:02
Přeji příjemný den
mě s osvědčilo nepoužívat rychlé uložení, kde se autocad na nic neptá a pošle to na definoané místo v nastaveni. Používám ulož, kde se můžu rozhodnou jak, a kam soubor uložit. První věcí při přechodu na novou verzi jsem v cui měnil qsave na prosté save. Taky je dobré si určit kam budou padat dočasné soubory, v nadefinované cetě je toho potom příliš.
Jan Kosík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2020 v 15:58
Složka výstupů se pamatuje dle nastavení proměnné REMEMBERFOLDERS. Viz např. https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5895
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6158:VIPPřenos uživatelských nastavení Inventoru (mezi verzemi, mezi PC).
Tip 9562:Přenos ocelové konstrukce mezi Inventorem a AutoCADem Plant 3D.
Tip 229:Konverze češtiny mezi AutoCADem LT a Rel.13
Tip 11268:Přenos potrubních větví mezi projekty v různých jednotkách.
Tip 931:Jak převzít nastavení (vzhled) stránky z jiného výkresu?
Tip 3052:Jak v AutoCADu nakreslit klotoidu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.