Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3915 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

hladiny - zjednodusenie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: hladiny - zjednodusenie
    Zasláno: 15.čvc.2020 v 16:25
ahoj
mam vo vykrese vela hladin
ide to nejak nastavit aby napr stlacim "1" a naskocila mi hned vybrana hladina
dakujem
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2020 v 21:59
Nechá se udělat spousta věcí... ale nikdy se nic nestane slačením klávesy 1. Tu klávesu musíte taky uvolnit a případně zmáčkout enter. Taky záleží v jakém prostředí tuto akci provedete - zda-li uvnitr dialogu hladin, v drop-down menu, nebo ve výkresovém prostředí. Rovněž byste měl blíže rozepsat co znamená výraz "naskočí", zda-li ta hladina skáče na něco nebo někam. A poslední... "vybraná" hladina. "Vybraná" jak nebo kým? Případně dle jakých kritérií.

Ale možná byste mohl začít tím, že spustíte dialog _INPUTSEARCHOPTIONS, seznámíte se s tím, možná necháte zatržené jen hladiny a zkusíte si to jak to funguje. Mě to třeba docela vyhovovuje. Ale jak sem psal, záleží co má skákat kam.


Upravil johny - 15.čvc.2020 v 22:10
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čvc.2020 v 22:57
no myslim to tak -
ked otvorim menu hladiny mam tam napr 20 hladin zacinajucih na "S" ale ja potrebujem rychlo naliknut "siet" a nie sa v tom prehrabavat
napr vytvorit nejake zvlast meni kde budu len hladiny ktore stale pouzivam

Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 502
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2020 v 09:03
Přeji příjemný den
nevím, co je za problém udělat si filtr hladin.  Jsou to jenom tři kliky pravým tlačítkem myši a je po problémech. Jak jinak se vyznat ve výkresech, kde jsou stovky hladin.
Jan Kosík
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2020 v 09:12
S tím DropDown menu neuděláte vůbec nic. Vlastně před lety jsem měl ambici s tím něco udělat, tak jsem do AUGI Wishlistu přidal nápad, aby to bylo *easysearchable* podobně, jako tenkrát když začínaly ty indexované search funkce na desktopu. No o úspěchu mého pokusu se hovořit nedá...
Ale o pár let později ADKS výrazně vylepšil příkazový řádek (2013?), do kterého něco podobného implementoval. A ano, je to to, co jsem již popisoval v minulém příspěvku a vy zatím ignoroval.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2020 v 11:07
no problem vytvorit si filtr je jednoduche to je pravda
len sem o tom nevedel
dakujem uz sem na to prisiel
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4205:Optimalizace počtu vrcholů v křivkách s mnoha segmenty.
Tip 6659:Jak zjednodušit složitý 3D model?
Tip 5045:VIPDialog příkazu Správce hladin nefunguje - skončí na Fatal Error.
Tip 3447:VIPJak vypnout uchopení objektů ležících v určité hladině?
Tip 7243:VIPVytvoření filtru hladin řádkovým příkazem z menu nebo skriptu.
Tip 1447:VIPJak se zbavit duplicitní hladiny ve výkresu (např. dvě hladiny "0")?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.