Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2639 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD 2021 pomalý tisk obrázků

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD 2021 pomalý tisk obrázků
    Zasláno: 22.čvc.2020 v 12:44
AutoCAD 2021 mi od začátku tiskne neuvěřitelně pomalu soubory s určitými obrázky. Vloženy přes x-ref rozhraní, ne jako OLE objekt.
Nejsou nijak velké do 2MB a je tam jen jeden. Není rozhodující, jestli .jpg nebo .png.
Není to také pravidlo, dělají to jen některé obrázky.

ACAD2020 nebo 2018 to vytiskne za několik vteřin, ACAD2021 to chroupe 10 minut!
Soubor, nastavení tisku, počítač, i tiskárna jsou stejné, je jiný jen ACAD.

Na A2020 nemám doplněk RasterDesign, na A2021 ano .... nemohlo by to být tím?

Autodesk radí při pomalém tisku obrázků upravit hodnoty proměnných níže, ale to nemá vliv:
- RASTERPERCENT 80 (výchozí je 20).
- RASTERTHRESHOLD 1000 (výchozí je 20).
- RASTERDPI = 300
- průhlednost je vypnutá

Nemá někdo jiný podobný problém?

Děkuji, jsem z toho již zoufalý.

PS: Opět se zdá, že se platící uživatelé stali u verze 2021 betatestery, budu se držet své zvyklosti a instalovat nové verze tak s půlročním odstupem :-(.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 13:10
U těch výkresů, které vykazují tento problém, dělá to při tisku na jakékoliv zařízení (tedy včetně PDF, DWF...) nebo jen na určitou tiskárnu? Nemůže být poškozený .PC3 soubor? Zkuste jiný. Je výkres otevíraný příkazem Otevři? Není problém s místem na disku? Antivir?

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 15:58
Dělá to při tisku na jakoukoliv tiskárnu co má nějaký ovladač vč. PDFFactory.
Při tisku třeba na DWGtoPDF.pc3 to nedělá.

Způsob otevření souboru nehraje roli, zkoušel jsem.

Místem na disku a antivirem to není, stejný počítač, vše stejné, jen jiný ACAD.
Místa na disku je několik desítek GB a antivir jsem zkoušel plně odstavit.

Podezření mám na ten RasterDesign, ale nechce se mi přeinstalovávat celý A2021 a znovu ho konfigurovat, to je práce na několik hodin :-(.
Nelze pustit ACAD bez načtení komponent RasterDesign nějak jednoduše, aniž bych si zničil celé nastavení ACADu?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 16:18
Zkuste příkaz IUNLOAD, ale neodstraní to úplně všechny komponenty ARD. A pokud funguje starší DWGtoPDF, funguje také standardní ovladač "AutoCAD PDF"? Tisknete na pozadí nebo přímo?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 21:00
IUNLOAD nemá vliv, chová se to stejně.
"AutoCAD PDF" funguje jak má.
Tisk přímo jedna stránka z jednoho rozvržení BEZ tisku na pozadí.

Ještě jestli to není vinou Windows 10, ty si také dělají co chtějí a řada věcí prostě nejde ovlivnit, analyzovat a určit příčinu.

Raster Design jsem zkusil odinstalovat a nemá to vliv.

Zkusím ten A2021 prostě odinstalovat a novou instalaci a uvidíme.
Zkusím jiný počítač s Windows 10 + A2021 a uvidíme.
Zatím díky.

Upravil Petr Bláha - 22.čvc.2020 v 21:09
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4474:VIPZrychlení práce s obrázky v Raster Design 2005.
Tip 12635:AutoCAD popisuje nastavení REGENAUTO jako zbytečné.
Tip 339:Proč je tisk z AutoCADu 2000 ve Windows 95 tak pomalý?
Tip 5653:HP DesignJet tiskne natočené rastrové obrázky proužkovaně.
Tip 3182:VIPJak zrychlit tisk z AutoCADu na DesignJet 100/120?
Tip 3423:VIPZrychlení tisku z RIP software na DesignJet 5x00


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.