Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
DYNAMICKÝ BLOK |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Koluch
Zasloužilý člen Přihlášen: 04.dub.2012 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD 2018 Stav: Offline Bodů: 166 |
Téma: DYNAMICKÝ BLOK Zasláno: 23.čvc.2020 v 09:49 |
Ahoj všem,
prosím Vás, neporadili (nevytvořili) byste mi, prosím, jednoduchý dynamický blok? Bod A je základní vkládací bod a text bude vypisovat souřadnici (souřadnici ale nepotřebuji vytvářet po Vás). Jde mi o vytvoření bloku, kdy po vložení do výkresu můžu hýbat s obdélníčkem (nějaký bod protažení v bodě B) a odkazovou čárou, přitom bod A zůstane na svém místě. Nemůžu na takovou banální věc přijít a tlačí mě čas. Moooc Vám děkuji, L.
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21695 |
Zasláno: 23.čvc.2020 v 10:46 |
Zkuste vzít jako základ - ale má to "mušky"...
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6189 |
Zasláno: 23.čvc.2020 v 12:24 |
Něco podobného jsem řešil u dynamického bloku pro kačenu. Vyřešil jsem to akcí Protažení a pro názornost jsem nechal v bloku i parametr Základního bod (není to však nezbytné).
Kombinací polárního parametru se můžete přiblížit Vašemu požadavku, ale jak píše pan Michl, má to své limity a mušky. |
|
verulex
Nováček Přihlášen: 19.led.2016 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2021, Revit 2021 Stav: Offline Bodů: 2 |
Zasláno: 10.srp.2020 v 23:49 |
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu. Potřebuji vytvořit dynamický blok skříně a docílit toho, aby se při protažení šířky vždy posunul i středový bod (označen červeně) opět do středu skříně. Ať se snažím sebevíc, nemohu na to přijít. Nevíte, jakým způsobem toho docílím?? Předem moc děkuji za Vaše odpovědi. |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6189 |
Zasláno: 11.srp.2020 v 05:48 |
Dobrý den,
princip je takový, že přidáte další akci stejnému referenčnímu bodu a parametru, který protahuje pravou část skříně (zde pozor, je nutno mít v rámečku protažení pouze tu pravou část a nezahrnovat spojnici diagonál, kterou si přejete protahovat o polovinu). V parametrech takto vytvořené akce pak nastavíte hodnotu Násobitele vzdálenosti na 0.5. Popsáno to najdete i v tématu Dynamické bloky na bimvpraxi.cz. Podobné bloky dynamických skříní a další značek v souladu se zakreslovací normou najdete i v balíčku Stavební výkresy. Pro názornost přikládám i blok ze Stavebních výkresů, kde je to takto nastaveno: |
|
verulex
Nováček Přihlášen: 19.led.2016 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2021, Revit 2021 Stav: Offline Bodů: 2 |
Zasláno: 11.srp.2020 v 08:56 |
Dobrý den,
mockrát děkuji!!! Konečně funguje
|
|
ivokl
Diskutér Přihlášen: 25.dub.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 10 |
Zasláno: 25.srp.2020 v 12:59 |
Dobrý den, jen tak prohlížím po čase vaše fórum a nevím jestli by se vám nehodil například blok, který používám já: "Odkaz_sour_YX_situace.dwg". Samozřejmě je ho možno upravit dle vašich dalších požadavků - je to uděláno tak, aby to vyhovovalo našim odkazům v situacích kreslených v metrech.
Nevím jestli se mi ho sem podaří připojit, nebo ho když tak přidám do bloků. Snad vám pomůže. |
|
Ivo
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21695 |
Zasláno: 25.srp.2020 v 14:45 |
DWG můžete uploadovat do Katalogu bloků (funkce Přidat blok) nebo přidat jako přílohu do plné odpovědi (ikona vpravo) ve fóru nebo poslat na webmaster@ a my jej vaším jménem opublikujeme.
|
|
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
J.Urban
Nováček Přihlášen: 03.bře.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2022 LT Stav: Offline Bodů: 3 |
Zasláno: 14.čvc.2021 v 11:01 |
Mám vytvořený dynamický blok chráničky na kabel, kterou lze protáhnout a zobrazuje se její délka, vadí mi ale, aby se délka při protažení přepočítala, musí se spustit příkaz regeneruj. Nenapadne někoho, jak toto obejít?
|
|
J.Urban
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 14.čvc.2021 v 14:52 |
Myslíte zobrazení údaje délky? Jestli to máte přes textové pole, tak to asi neobejdete. Nicméně není to jen při regenu, je to i při Open/Close, před tiskem, atd. Takže na výstupu nikdy chybná nebude.
|
|
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 15.čvc.2021 v 07:24 |
Pokud Vám nevyhovují pole, tak se nabízí dát tam tu délku dát jako kótu, kterou pak můžete skrýt přes parametr viditelnosti. Osobně bych ale zůstal u toho pole.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,842 sekund.