Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3218 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DYNAMICKÝ BLOK

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 111
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DYNAMICKÝ BLOK
    Zasláno: 23.čvc.2020 v 09:49
Ahoj všem,
prosím Vás, neporadili (nevytvořili) byste mi, prosím, jednoduchý dynamický blok?

Bod A je základní vkládací bod a text bude vypisovat souřadnici (souřadnici ale nepotřebuji vytvářet po Vás).
Jde mi o vytvoření bloku, kdy po vložení do výkresu můžu hýbat s obdélníčkem (nějaký bod protažení v bodě B) a odkazovou čárou, přitom bod A zůstane na svém místě.

Nemůžu na takovou banální věc přijít a tlačí mě čas.

Moooc Vám děkuji, L.
Připojené souborypdfuploads/40779/DYNAM_BLOK.pdf
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2020 v 10:46
Zkuste vzít jako základ - ale má to "mušky"...


Připojené souborydwguploads/9/MLeaderDyn.dwg

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2020 v 12:24
Něco podobného jsem řešil u dynamického bloku pro kačenu. Vyřešil jsem to akcí Protažení a pro názornost jsem nechal v bloku i parametr Základního bod (není to však nezbytné).

Kombinací polárního parametru se můžete přiblížit Vašemu požadavku, ale jak píše pan Michl, má to své limity a mušky.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8601:Jak využít BCount (Express Tools) i pro dynamické bloky?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 4338:Rychlejší výběr dynamického bloku pro editaci.
Tip 4510:Jak zamezit editaci dynamických bloků? (přepnutí na Refedit)
Tip 8287:Vytvoření dynamického bloku dle rozměrové tabulky.
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.