Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1724 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DYNAMICKÝ BLOK

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DYNAMICKÝ BLOK
    Zasláno: 23.čvc.2020 v 09:49
Ahoj všem,
prosím Vás, neporadili (nevytvořili) byste mi, prosím, jednoduchý dynamický blok?

Bod A je základní vkládací bod a text bude vypisovat souřadnici (souřadnici ale nepotřebuji vytvářet po Vás).
Jde mi o vytvoření bloku, kdy po vložení do výkresu můžu hýbat s obdélníčkem (nějaký bod protažení v bodě B) a odkazovou čárou, přitom bod A zůstane na svém místě.

Nemůžu na takovou banální věc přijít a tlačí mě čas.

Moooc Vám děkuji, L.
Připojené souborypdfuploads/40779/DYNAM_BLOK.pdf
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2020 v 10:46
Zkuste vzít jako základ - ale má to "mušky"...


Připojené souborydwguploads/9/MLeaderDyn.dwg

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2020 v 12:24
Něco podobného jsem řešil u dynamického bloku pro kačenu. Vyřešil jsem to akcí Protažení a pro názornost jsem nechal v bloku i parametr Základního bod (není to však nezbytné).

Kombinací polárního parametru se můžete přiblížit Vašemu požadavku, ale jak píše pan Michl, má to své limity a mušky.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
verulex Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.led.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2013
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace verulex Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.srp.2020 v 23:49
Dobrý den, 

chtěla bych vás poprosit o radu. Potřebuji vytvořit dynamický blok skříně a docílit toho, aby se při protažení šířky vždy posunul i středový bod (označen červeně) opět do středu skříně. Ať se snažím sebevíc, nemohu na to přijít. Nevíte, jakým způsobem toho docílím?? Předem moc děkuji za Vaše odpovědi.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 67006/Výstřižek.PNG


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2020 v 05:48
Dobrý den,

princip je takový, že přidáte další akci stejnému referenčnímu bodu a parametru, který protahuje pravou část skříně (zde pozor, je nutno mít v rámečku protažení pouze tu pravou část a nezahrnovat spojnici diagonál, kterou si přejete protahovat o polovinu).

V parametrech takto vytvořené akce pak nastavíte hodnotu Násobitele vzdálenosti na 0.5.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/Dynamicky_blok_skrin_Akce_B_upr.png



Popsáno to najdete i v tématu Dynamické bloky na bimvpraxi.cz.

Podobné bloky dynamických skříní a další značek v souladu se zakreslovací normou najdete i v balíčku Stavební výkresy.

Pro názornost přikládám i blok ze Stavebních výkresů, kde je to takto nastaveno:

Připojené souborydwguploads/270/Skrin.dwg

PepaR
www | fb
Zpět nahoru
verulex Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.led.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2013
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace verulex Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2020 v 08:56
Dobrý den, 

mockrát děkuji!!! Konečně funguje Smile
Zpět nahoru
ivokl Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 25.dub.2007
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ivokl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2020 v 12:59
Dobrý den, jen tak prohlížím po čase vaše fórum a nevím jestli by se vám nehodil například blok, který používám já: "Odkaz_sour_YX_situace.dwg". Samozřejmě je ho možno upravit dle vašich dalších požadavků - je to uděláno tak, aby to vyhovovalo našim odkazům v situacích kreslených v metrech.

Nevím jestli se mi ho sem podaří připojit, nebo ho když tak přidám do bloků.

Snad vám pomůže.

Ivo
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2020 v 14:45
DWG můžete uploadovat do Katalogu bloků (funkce Přidat blok) nebo přidat jako přílohu do plné odpovědi (ikona vpravo) ve fóru nebo poslat na webmaster@ a my jej vaším jménem opublikujeme.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8601:Jak využít BCount (Express Tools) i pro dynamické bloky?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 4338:Rychlejší výběr dynamického bloku pro editaci.
Tip 4510:Jak zamezit editaci dynamických bloků? (přepnutí na Refedit)
Tip 8287:Vytvoření dynamického bloku dle rozměrové tabulky.
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.