Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2079 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Instalace AutoCAD 2020 v doméně W10

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Instalace AutoCAD 2020 v doméně W10
    Zasláno: 18.srp.2020 v 15:00
Dobrý den,

řeším momentálně problém s nasazením AutoCAD 2020 Czech na počítačích s W10 64bit sestavení 2004, které jsou v doméně (MSAD).

Poté co jsem jako správce AutoCAD nainstaloval a zdárně zprovoznil, jsem chtěl program vyzkoušet i jako obyčejný uživatel. Bohužel při prvním spuštění aplikace, chce ACAD něco doinstalovat, konkrétně volá instalátor 3b4e777.msi (viz obrázek https://ibb.co/WtBxwjV), což je samozřejmě problém, protože to vyžaduje vyšší oprávnění, které uživatelé mít nebudou.

Nesetkal jste se náhodou někdo s podobným problémem? Už jsem zkoušel nahrát adresáře Autodesk do Users\Default\AppData\ Local i Roaming, ale pokaždé při prvním spuštění se spouští i instalátor. Je nějaký adresář, který jsem opomenul? Popř. je třeba importovat i nějaké nastavení v registrech (toto by nebyl problém, už importujeme registry pro Astru)?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2020 v 17:07
Tzv. sekundární instalátor se spouští správně (při prvním spuštění pro nového uživatele), ale modifikuje pouze složky a klíče daného uživatele, nic systémového. Pokud jsou práva utažena natolik, že uživatel nemůže měnit ani své osobní složky, je potřeba individuálně povolit (plné řízení) přístup do:

C:\Users\%USERNAME%

a do Registry větve HKEY_CURRENT_USER.

Pokud má uživatel zakázáno spouštění instalační služby (MsiExec), je potřeba ji ve skupinových politikách povolit.



Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2020 v 18:09
Zdravím,
jakou používáte metodu instalace/deploymentu? Dříve jsem používal AD/GPO, ale od té doby, co do toho hodili vidle, používám pro většinu produktů Autodesku SCCM. 2020 (LT) mám nasazenou na klientech pomocí SCCM a nebyl s tím problém (podobně 2019 AutoCad, MAP, Civil, Inventor).
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.srp.2020 v 13:15
Díky za tip, zkusíme se na to zaměřit, snad to pomůže...
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 12:43
Dobrý den,

omlouvám se, že píši až nyní, ale o správu počítačů se u nás na škole staráme dva učitelé a krom jiného je třeba se připravovat i na výuku. Ale s AutoCAD stále bojujeme a marně.

Na serveru kde je AD (MS server 2019) jsem nastavil pravidla pro všechny uživatele, konkrétně přístup do svého profilu bez omezení a pak přístup, viz tento návod: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Unable-to-run-AutoCAD-as-a-restricted-user.html

Konkrétně tedy cesty v rámci Konfigurace Uživatele -> Nastavení systému Windows -> Nastavení zabezpečení -> Zásady omezení software -> Další pravidla a zde jsem vyspecifikoval jak profil uživatele tak registry.

Na počítači jsem zkusil i spustit nějaký instalátor (MSI) a instalace proběhla úspěšně, takže tady omezení nastaveno nemáme (nejspíše). 

Přesto se stále nedaří spouštět AutoCAD bez nutnosti mít účet s vyššími právy. Co jiného mohu udělat?
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 12:47
Dobrý den,

děkuji za zprávu i Vám, ale bohužel se obávám, že příliš netuším o čem je řeč.

Co se týče AutoCAD, po bývalém správci (který byl k ACAD i na školení a rozjížděl tady licenční server) jsem zdědil instalačku verze 2020, kterou používám. Na server nezasahuji ani já ani kolega, neb tomu příliš nerozumíme a není nyní čas toto dohnat.

Co se týče instalace, přecházeli jsme na doménu toto léto, takže jsem pro učebny, kde má byt ACAD vytvořil obraz disku. Mám výhodu, že tam jsou jednotné počítače, takže jsem přeinstaloval jeden počítač čistou instalací OS, doinstaloval jsem požadovaný SW, otestoval vše pod doménou, z ní jsem se odhlásil a vytvořil image, který jsem rozkopíroval na ostatní počítače (používáme Massive deployment přes Clonezillu).

Snad je to alespoň trochu odpověď na Vaši otázku, jinak nasazování SW přes AD/GPO asi neplánujeme, protože veškerý SW je nainstalován na počítačích přes léto zcela nově a v průběhu roku by se nic měnit nemělo, uvidíme jak za rok...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19355
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 12:49
Těch míst, kde se ve Windows dají omezit práva a které pak vadí, je spousta. Ten zmíněný článek popisuje potřebné kroky vůči standardnímu nastavení omezeného uživatelského účtu. Pokud je omezení ještě někde jinde, asi nezbude než přes RegMon a FileMon vysledovat, které přístupy selžou a ty pak postupně řešit přiřazením práv.

Nebo naopak práva zvýšit a postupně ubírat ta, která by mohla způsobovat rizika.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 13:32
Právě, že se jedná o "standardní" omezení uživatele, resp. výchozí nastavení po instalaci. Nic dalšího se tam neprovádělo, dokonce jsem nyní ještě zkoušel i vždy povolit spouštění Windows Installer a povolit Uživatelské instalace, ale nic se nesetkalo s kladným výsledkem.

Vy tedy radíte, abych dal všem uživatelům vyšší práva?
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 15:51
Uff, neznám Vaše možnosti a Vaše školní prostředí, ale jestli to správně chápu, tak jste si připravili stroj v doméně, na něj nalili všechen potřebný soft a z něho si až pak udělali vzorovový image? To IMHO není nejšťastnější řešení (už vůbec ne v dobách W10). Alespoň, co se CADu od Autodesku aplikací týče, je rozhodně lepší instalovat na každý hotový stroj danou aplikaci až po té, ze správcovského umístění. Čili pomocí instalátoru si vytvoříte síťový image aplikace na síťovém sdíleném umístění a ten pak (pakliže nemáte jiné vyšší nástroje) prostým dvojklikem odpálíte na koncové stanici pod adminem. Funguje to perfekně. Dělám v korporátu a uživatelé mají práva standardních uživatelů (v překladu - práva afgháncké ženy :) ). Zrovna nyní jsem po týdnu dokončil image pro celou plejádu 2020 Autodesk Cadů (AutoCad/LT, Map, Civil, Inventor, Revit, Vault) včetně posledních servispacků a hotfixů. Mám možnost to oběhnout ručně a odklikat to (základní volba, ale zhruba při stovce instalací to není řešení), do roku 2015 se to dalo řešit dobře pomocí distribuce přes AD/GPO, ale poslední roky používám SCCM s tím, že volbu instalace navíc oddeleguji na samotné uživatele (což chápu, že je ve Vašem případě nemyslitelné). Musím výjimečně pochválit Autodesk, ale deployment 2020 konečně funguje jak má, včetně updatu sprácovského rozmístění a injektování záplat. Čili asi to nebudete chtít slyšet, ale rozhodně bych vytvořil nové image stanic bez CAD aplikací, následně si na síť připravil sdílené rozmístění CAD aplikace (setup - vytvořit rozmístění) a následně bych tyto aplikace jako admin dvojklikem na vytvořeného zástupce nasadil ručně.
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 16:16
Dobrý den,

stanice pro CAD jsou zatím v testovacím režimu, jelikož CAD nejde spustit bez admin práv, nejsou tyto stanice de facto dostupné a jejich přeinstalování tedy zatím není problém. Jen nerozumím tomu, proč je ACAD jediný SW, který musím na každé stanici instalovat zvlášt? TO je přeci absolutní nesmysl a za to opravdu není koho chválit. Logicky je přeci ideální řešení připravit jednu stanici, udělat image a ten pak rozkopírovat (ať už skrze Clonezillu nebo MS nástroj).

K tomu zbytku - vůbec netuším o čem to píšete, je to pro mě španělská vesnice. Víte, já učím primárně Arduino a pak PHP a správu počítačů jsem dostal na starost, protože mám vyhlášku 50, takže není problém, že se vrtám v HW, který je pod napětím Cry

Bohužel z toho co jste napsal mi není jasné, co bych měl udělat já. Nemám nejmenší ponětí co je to SCCM a sdílené rozmístění CAD aplikace. Ale mám k tomu otázku - opravdu to vyřeší problém s doinstalací něčeho pod koncovým uživatelem? Co když ACAD bude opět něco chtít doinstalovat, ale OS jej nepustí? Pak by přeci byla jakákoli práce navíc zbytečná ne?
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 16:43
Tak to je otázka názoru. Dříve možná bylo fajn mít všechny aplikace najednou připravené po vybalení image na disk a uživatel mohl cválat za lepšími zítřky, ale dnes, kdy se Vám každá aplikace minimálně co měsíc aktualizuje a řeší novou funkcionalitu nebo kritickou bezpečnostní chybu je to jaksi k ničemu. Potřebujete mít nějaký nástroj, kterým budete ty neaktuální aplikace odinstalovávat a instalovat nové buildy. A zde se dá použít součást AD (GPO), nebo si na to pořídíte nějaký placený nástroj (což je v případě školy asi celkem scifi, ale třeba Desktop Central, či velice OP SCCM https://docs.microsoft.com/cs-cz/mem/configmgr/core/understand/introduction ). Čili startovací image budete mít bez aplikací, uděláte v něm jen úpravy, které si vyžaduje Vaše prostředí a zbytek aktuálních aplikací se tam nasype v následujícím kroku ze sítě.
Add Vaše problémy a CAD. Ono to bude tím, že se pokoušíte o nepodporovanou metodu.
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 17:35
No, já Vám tedy nevím, ale tohle mi nepřijde jako správné. Ve škole totiž potřebujeme stabilitu. To byste se totiž divil, na co všechno jsou schopni studenti si stěžovat, když neudělají maturitu! Hlasitě tikající hodiny, výrazná malba v učebně, nová verze programu atd. A zatím nikdy nikdo neřešil, jestli student uměl nebo ne, ale vždy se řešily procesní věci a zrovna u verzí programů (z toho co zatím vím), vždy uspěli.

Takže pro nás na škole je naopak důležité nainstalovat v srpnu aplikaci a udržet stejnou verzi až do června a v dalším srpnu případně aplikaci aktualizovat. Cokoli jiného je krajně nevhodné, zvláště u maturitních aplikací (AutoCAD u maturit máme). Např. v programování po celý rok držíme jednu verzi NetBeans + Java, bez ohledu na aktualizace (jen u Javy aktualizace občas instalujeme) a NetBeans pak držíme v jedné verzi.

Z dalších programů pak využíváme např. Office 365, který se prostě aktualizuje jako Windows, popř. pokud někdo potřebuje stále novou verzi (na škole je to jen učitel grafiky co chce Blender), tak ji má v portable verzi na jedné učebně. Tuto verzi si aktualizuje dle potřeby, vše ostatní udržujeme konstatní po celý rok. Z mého pohledu je tedy ideální udělat jeden image s veškerým SW a tento pak distribuovat. 

Ale nechci, aby to vyznělo útočně. Já v prvé řadě potřebuji, aby to prostě jelo, takže jsem ochoten vyzkoušet cokoli. A nemá náhodou AutoCAD nějaký "globalinstall" příznak pro instalaci, tak jako to umí Fusion 360? Tento jsem totiž také instaloval a světe div se, ono vše funguje jak má! Bylo by ideální, kdyby takto fungoval i AutoCAD...

Jak bych měl tedy postupovat dle Vás? 
Není pro mě problém obnovit starší image bez ACAD na některé ze stanic, ale co dál? Bohužel jak jsem psal, to co píšete Vy je pro mě španělská vesnice, takže bych to potřeboval nějak polopatě.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 18:02
Já jsem nikdy neměl problém s instalací z vytvořeného síťového rozmístění. Je to EXE, které nainstaluje všechno co má a na nic se nemusí klikat. Naposled jsem takhle instaloval AutoCAD 2019, ale pochybuju že Autodesk na téhle odzkoušené metodě něco měnil.

Když to spustíte (Jako správce, na pravém tlačítku), pomůže to?
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2020 v 18:04
Já tohle chápu, jen pak řešíte právě tyhle specifické problémy...
V překladu a zkráceně. Zkuste vytvořit na síti sdílený adresář. Spustťe instalátor Cadu. Vyberte, že chcete vytvořit síťový obraz aplikace. Proběhněte nastavení deploymentu a jako cestu umístění použijte onen síťový sdílený adresář. Projděte všechny volby, které se Vám nabízí a nechte vytvořit síťový obraz aplikace. Až budete mít hotovo, vezměte testovací mašinu, přihlaste se do ní jako admin a otevřete sdílený adresář na síti, kde leží obraz. Podle toho jak jste nadefinoval názvosloví spusťte dvojklikem instalaci připraveného obrazu. Aplikace se nainstaluje, nespouštějte ji (samozřejmě můžete, ale to neřeší Váš ukázkový problém). Restartněte, přihlaste se jako standardní uživatel, který bude s aplikací pracovat a z plochy spusťte přes ikonku potřebnou CAD aplikaci. Každý nový uživatel, který se přihlásí k systému a spustí poprvé aplikaci si musí projít přes personalizaci AutoCadu. Tím myslím, že Vy máte na mysli onu instalaci, která se Vám v případě kolonování zadrhává. AutoCad totiž vykopíruje do profilu aktuálně přihlášeného uživatele defaultní (případně při vytváření obrazu definované uživatelské) CAD soubory, nastaví složky, nakopíruje styly a další. Tohle by Vám nyní mělo fungovat.
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 08:16
Dobrý den.
Trochu odbočím z instalační diskuze. Sice jsem naposled instaloval verzi 2019, ale myslím, že AC 2020 se až tak lišit nebude.
Moje zkušenost se spuštěním je taková, že po instalaci jsem vždy provedl ihned spuštění aplikace pod správcem (stačí přes vzdálenou plochu). Tím se upravily registry a proběhly potřebné aktualizace. Zároveň jsem uživatelům nastavil právo zápisu do C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD xxxx\acadm. Pokud to nemáte nenastaveno jinak, uživatel tam zapisuje do některých souborů. Spuštění pod správcem jsem pak prováděl i po instalacích SP. Spouštění AC pod běžným uživatelským kontem pak již bylo bez problémů.

Mašek
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 09:18
Odpovím všem najednou:

BOLESLAV: Když spustím ACAD jako správce, chce to po mě správcovské údaje (což je logické), takže žádná změna. Když spustím aplikaci jako správce, když jsem přihlášen jako správce, tak to stejně nepomůže... Při prvním přihlášení jakéhokoli uživatele (který není správce) to chce vyšší práva pro doinstalaci něčeho.

MESA1: Nastavil jsem bez omezení na celý adresář Autodesk, ale nepomohlo. Hlavně adresář ACADM ani na počítačích není.

DEFTER: Než se do něčeho pustím, na něco se zeptám, možná jsem jen debil. Jde o to, že jsem po předchozím správci dostal instalačku ACAD20, kterou spustím dvojklikem a o nic už se dál nestarám. Instalace proběhne v automatickém režimu (vše přednastaveno), instaluje se tuším 18 dílčích částí. Po instalaci musím ACAD spustit a v něm nastavit, že se jedná o víceuživatelskou verzi (licenci? píšu z hlavy) a máme jeden licenční server, jehož název zde zapíšu. Pak už vše funguje. Tuto instalaci mám v jednom adresáři, který nakopíruji na požadovanou stanici. Předpokládám, že toto asi nebude ono?

V tom instalátoru je ještě položka "Vytvořit rozmístění", předpokládám, že máte na mysli tuto volbu a pomocí ní si mám vytvořit administrativní obraz?
Každopádně je tohle pro mě trochu vyšší dívčí a hlavně se to dá řešit až není nikdo ve škole, protože to pravděpodobně bude docela zatěžovat síť, tedy pokud to chápu správně.

Ale zaujala mě při studiu toho odkazu poslední část s Alternativními metodami, kde je klonování přes image popsáno https://knowledge.autodesk.com/customer-service/network-license-administration/network-deployment/alternative-distribution-methods/imaging-software z mého pohledu tedy není moje metoda špatná a klidně se může stát, že i po použití Vámi preferované metody narazím na to, že prostě nebude ACAD spustit kýmkoli...
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 09:31
Ano, "vytvořit rozmístění" je to o čem mluvím. Opravdu to v základu není nic složitého, pakliže to následně neautomatizujete nebo do toho nepřidáváte další moduly či patche. V podstatě si připravíte to samé, jako byste proběhl instalačního wizarda ručně, jen to uděláte jednou a z toho Vám vznikne obraz na síťovém sdíleném umístění. Ten pak na cílové stanici s admin právy spustíte dvojklikem a celý balík se vysype na cílové stanici. Výhodou je, že se Vám tam naklopí i všechen podmíněný software potřebný pro běh CADu (VCC klinovny, .NET v potřebné verzi atd). Všimněte si, že v tom článku se o jako odzkoušených aplikací pro ghoustování píše o Acronisu a Nortonu, že zbytek není testován....
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
d.merta Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.srp.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace d.merta Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2020 v 10:04
O tom se s Vámi nepřu, neboť netuším příliš rozdíl mezi Acronis a CloneZilla, byť jsem se již sám setkal se situací, kdy jsem obnovil počítač Acronisem, ale CL ne...

Každopádně tvořím si ten obraz dle instrukcí a zarazil jsem se u Podpůrného obsahu, který je možné nainstalovat do různých umístění  (Složky místního profilu, Instalačni složka programu, Jadna sdílená složka, Vlastní složky). Může toto nastavení pomoci v řešení mého problému, když zvolím "Instalační složka programu"? Protože pak by se teoreticky nemuselo nic vytvářet přímo uživatelům ne?

Každopádně je škoda, že jsem tohle neznal dřív, dají se tam nastavit různé věci, které jsme potřebovali pro ElProCAD (který jsem už nyní odstranili z výuky).

Ale jedna taková drobnost - přihlásil jsem pár uživatelů na původní mašině, kde jsem ACAD nainstaloval. Všichni kdo nemají admin práva, nejsou schopni dokončit spuštění ACAD20. Přitom je to stroj na kterém jsem aplikaci instaloval a dělal z ní image (není to obnovená mašina). Může toto nějak pomoci? Pravděpodobně něco špatně nastaveno v AD?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7409:VIPSelže instalace profilu uživatele AutoCADu.
Tip 12433:Instalace se nezdařila - Update AutoCAD 2020.1.2
Tip 12607:Při přepínání virtuálních ploch Win10 se AutoCAD zobrazuje na všech plochách.
Tip 12189:Kde najít Inventor View v instalaci Inventoru 2020?
Tip 12505:Produktové klíče pro softwarové produkty řady Autodesk 2020.
Tip 12203:Mohu mít na počítači nainstalováno více verzí ReCap Pro najednou?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.