Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2454 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD (ACA) 2017 na QHD monitor

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD (ACA) 2017 na QHD monitor
    Zasláno: 21.zář.2020 v 16:04
Dobrý den,
už jsem to zapomněl... na netu jsem taky hledal a asi dobrý... ptám se jen pro jistotu...
Poběží mi prosím AutoCAD 2017 (+ updates) na monitoru (monitorech) s vysokým rozlišením 2560 x 1440? to cele na Windows 10x64 a tam bude nastaveno scale zobrazení (asi na) 125%? Nebude problém se Scale zobrazením písem v dialogových oknech apod...?

Děkuji a zdravím
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1514
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2020 v 17:03
Chcete koupit 27 a škálovat to? Proč nekoupit monitor s většími body?!
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2020 v 17:32
JJ, to máte pravdu... požadavek kolegy je ale 2 monitory. A mít 2 x 32'' na Scale 100% mi přijde moc... (při hloubce stolu 0.9m). Nebo ne... Já to vlastně nemám odzkoušené... odjakživa jedu na 24'' Full HD...

Myslel jsem si, že, když teď pracuje na 27'' Full HD a chce nový tak nějaká 27'' QHD bude OK... akorát je pak potřeba "škálovat"...

Jaké jsou tedy vaše zkušenosti...můžu-li se zeptat? Na čem pracujete? Co Vám vyhovuje? ... ... 

Diky moc
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1514
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2020 v 21:37
No my máme v práci vždy hlavní monitor 32" nebo 27" v 2560x1440 a k tomu 10+ let staré IBM 4:3 v rozlišení 1600x1200. I tu 27" lidi používají ve 100%, nikdo neškáluje. Ale já mám rád velké body, čili ta 32" byla jasná volba. 

To 2x 32" mi příjde už trochu příliš široké, těžko bych to využil. Ale když už, tak asi oba prohnuté, není to zas o tolik dražší. 
Škálování 27" bych nedělal, bude to vždycky trochu máznuté.

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 681
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2020 v 06:45
Osobně používám tuto iiyamu ( https://iiyama.com/cz_cs/produkty/prolite-xub2792qsu-b1/ ) a k naprosté spokojenosti. Nechtěl jsem jít do 4K nebo mít na stole nějakou mega obrazovku. Toto je ideální kompromis, kdy je všechno normálně čitelné a nemusí se používat žádné zvětšení fontů apod. 
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2020 v 08:56
To fakt pracujete na 27'' QHD (2560/1440) v měřítku 100%? A vydržíte na to koukat celý den?

No dobře... radíte tedy určitě neškálovat... a velikosti 27 nebo 32''.
Tak to oboje vyzkoušíme a uvidíme...

Díky a zdravím
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Petr_K. Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.čer.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
ACLT 2021
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr_K. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2020 v 09:59
Už víc než rok pracuju na 2 x 32 - 3840×2160 a maximální spokojenost při měřítku 100%. Monitor od hrany stolu vzdálený cca 90 cm, oči nebolí a to na to koukám běžně 8 - 10 hodin denně. Na jednom monitoru Acad, na druhém Word, Excel nebo net a vše OK.
P.K. 
Petr_K.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1514
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2020 v 11:11
Původně odeslal(a) splonk splonk napsal(a):

To fakt pracujete na 27'' QHD (2560/1440) v měřítku 100%? A vydržíte na to koukat celý den?

No dobře... radíte tedy určitě neškálovat... a velikosti 27 nebo 32''.
Tak to oboje vyzkoušíme a uvidíme...

Díky a zdravím
JASponza

Jasný, zkuste a uvidíte. 
Měl jsem tu 27"/100% asi rok, oči mě nebolely, ale jak byla možnosti přejít na 32, s radostí jsem se vrátil ke krásným velkým ikonám. Myslím, že je to spíš o osobních preferencích... Kolegům ta 27 taky vyhovuje.
Jinak stoly máme jen 75 cm, monitor mám při práci cca 80 cm od očí... 
Dobře pořiďte.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2020 v 11:27
Děkuji moc 👍
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11248:Obrovská nečitelná písmena v paletě Vlastnosti.
Tip 10464:VIPAutoCAD a další aplikace na monitoru s vysokým rozlišením.
Tip 9421:Dvouobrazovková konfigurace: AutoCAD mi nezachová polohu dialogu
Tip 10898:VIPRozmazané texty nebo nesprávné zobrazení UI ve vysokém rozlišení.
Tip 9922:Project Browser v AutoCADu Architecture či MEP začal zamrzat.
Tip 7842:Ribbon a jeho zobrazení na dvojobrazovkové konfiguraci.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.