Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.084.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.084.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mira.po ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.pro.2015 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD Map 3D Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 14.říj.2020 v 14:55 |
Dobrý den,
řeším problém se špatným pořadím vrstev v Autocadu Map3D 2018. Jediné řešení jsem nalezl aplikací DOBT: https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5904 Bohužel se mi nepodařilo nadefinovat správně řídící soubor DOBT.TAB Prosím o radu jak soubor nastavit aby vše fungovalo. Potřebuji nastavit určité vrstvy dle jejich názvu aby byly vykreslovány vespod, respektive klidně mohu napsat celý seznam vrstev dle pořadí vykreslení. Díky za rady.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21840 |
![]() |
Pokud nechcete řadit podle typu objektu, ale jen podle hladin, použijte v tabulce jen tu sekci začínající hvězdičkami.
Když tak pošlete ukázku DWG a požadované řazení. |
|
![]() |
|
mira.po ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.pro.2015 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD Map 3D Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
Vytvořil jsem nový jednoduchý projekt se dvěma hladinami: Hladina1, Hladina2.
Do tabulky DOBT.TAB jsem zaspal pouze: * Hladina1 * Hladina2 Píše mi to hlášky: Dobt.tab LOADED sinking * HLADINA1 ; chyba: no function definition: vlax-vla-object->ename Víte v čem je problém? Upravil mira.po - 15.říj.2020 v 08:16 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21840 |
![]() |
To máte nějakou hodně starou verzi, stáhněte si aktuální ze stránky Download. Nicméně tabulka i aplikace (i ta stará) jsou asi v pořádku. U mne funguje v pořádku. Vypadá to, že se vám nenačítá podpora ActiveX objektů. Nehlásí to nějakou chybu ještě před nahráním a spuštěním DOBT?
|
|
![]() |
|
![]() |
Stáhl jsem si aktuální verzi DOBT, bohužel problém je pořád stejný. Zkopíroval jsem příkazový řádek: Příkaz: _appload DOBT.VLX byl úspěšně načtený. Příkaz: DOBT, DOBT? commands loaded. (C)2020, CAD Studio - www.cadstudio.cz ________ CAD, BIM, GIS/FM custom application development __________ Příkaz: DOBT! Příkaz: Příkaz: DOBT Dobt.tab LOADED sinking * HLADINA1 ; chyba: no function definition: vlax-vla-object->ename |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, to jsem si myslel - nenačtou se vůbec potřebné ActiveX knihovny LISPu. Může je blokovat antivir nebo jsou poškozené.
Zkuste napsat na příkazovém řádku (včetně těch závorek): (vl-load-com) a potom: (vlax-vla-object->ename nil) |
|
![]() |
|
![]() |
První příkaz nenapíše žádnou odpověď, druhý reaguje chybou:
Příkaz: (vl-load-com) Příkaz: (vlax-vla-object->ename nil) ; chyba: no function definition: vlax-vla-object->ename |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je špatně - je nějak nabořená instalace vašeho AutoCADu (resp. Mapu). Zkuste tuto opravu:
ale možná bude jednodušší provést opravnou instalaci Mapu. |
|
![]() |
|
![]() |
Přeinstaloval jsem celý AutoCad Map a poté je již vše funkční. Děkuji
Jen poznatek z prvního používání aplikace DOBT - používám názvy vrstev kde jsou i pomlčky, potom aplikace nefunguje. Nahradil jsem pomlčku v tabulce DOBT.TAB zástupným znakem "*". Děkuji za rady.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je divné, zkouším hladiny s pomlčkami a zdá se, že funguje:
* N-NAHORE * D-DOLE nemáte tam nějaké pomlčkové znaky z Wordu (Ndash, Mdash)? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,023 sekund.