Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3010 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nastavení pořadí vykreslování vrstev

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mira.po Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.pro.2015
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD Map 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mira.po Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nastavení pořadí vykreslování vrstev
    Zasláno: 14.říj.2020 v 14:55
Dobrý den,
řeším problém se špatným pořadím vrstev v Autocadu Map3D 2018.
Jediné řešení jsem nalezl aplikací DOBT: https://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5904
Bohužel se mi nepodařilo nadefinovat správně řídící soubor DOBT.TAB
Prosím o radu jak soubor nastavit aby vše fungovalo. Potřebuji nastavit určité vrstvy dle jejich názvu aby byly vykreslovány vespod, respektive klidně mohu napsat celý seznam vrstev dle pořadí vykreslení.

Díky za rady.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2020 v 15:20
Pokud nechcete řadit podle typu objektu, ale jen podle hladin, použijte v tabulce jen tu sekci začínající hvězdičkami.

Když tak pošlete ukázku DWG a požadované řazení.


Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mira.po Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.pro.2015
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD Map 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mira.po Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 08:01
Vytvořil jsem nový jednoduchý projekt se dvěma hladinami: Hladina1, Hladina2.
Do tabulky DOBT.TAB jsem zaspal pouze:
* Hladina1
* Hladina2

Píše mi to hlášky:
Dobt.tab LOADED
sinking * HLADINA1
; chyba: no function definition: vlax-vla-object->ename

Víte v čem je problém?


Připojené souborydwguploads/66426/pokus.dwg


Připojené souboryzipuploads/66426/dobt.zip



Upravil mira.po - 15.říj.2020 v 08:16
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 13:11
To máte nějakou hodně starou verzi, stáhněte si aktuální ze stránky Download. Nicméně tabulka i aplikace (i ta stará) jsou asi v pořádku. U mne funguje v pořádku. Vypadá to, že se vám nenačítá podpora ActiveX objektů. Nehlásí to nějakou chybu ještě před nahráním a spuštěním DOBT?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mira.po Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.pro.2015
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD Map 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mira.po Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 14:55
Stáhl jsem si aktuální verzi DOBT, bohužel problém je pořád stejný.
Zkopíroval jsem příkazový řádek:

Příkaz: _appload DOBT.VLX byl úspěšně načtený.
Příkaz:
DOBT, DOBT? commands loaded. (C)2020, CAD Studio - www.cadstudio.cz
________ CAD, BIM, GIS/FM custom application development __________
Příkaz: DOBT!
Příkaz:
Příkaz: DOBT
Dobt.tab LOADED
 sinking * HLADINA1
; chyba: no function definition: vlax-vla-object->ename



Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 14:58
Ano, to jsem si myslel - nenačtou se vůbec potřebné ActiveX knihovny LISPu. Může je blokovat antivir nebo jsou poškozené.

Zkuste napsat na příkazovém řádku (včetně těch závorek):
(vl-load-com)
a potom:
(vlax-vla-object->ename nil)

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mira.po Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.pro.2015
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD Map 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mira.po Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 15:19
První příkaz nenapíše žádnou odpověď, druhý reaguje chybou:

Příkaz: (vl-load-com)
Příkaz: (vlax-vla-object->ename nil)
; chyba: no function definition: vlax-vla-object->ename

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 15:51
To je špatně - je nějak nabořená instalace vašeho AutoCADu (resp. Mapu). Zkuste tuto opravu:
ale možná bude jednodušší provést opravnou instalaci Mapu.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mira.po Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.pro.2015
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD Map 3D
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mira.po Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 10:40
Přeinstaloval jsem celý AutoCad Map a poté je již vše funkční. Děkuji
Jen poznatek z prvního používání aplikace DOBT - používám názvy vrstev kde jsou i pomlčky, potom aplikace nefunguje. Nahradil jsem pomlčku v tabulce DOBT.TAB zástupným znakem "*".

Děkuji za rady.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 11:14
To je divné, zkouším hladiny s pomlčkami a zdá se, že funguje:

* N-NAHORE
* D-DOLE

nemáte tam nějaké pomlčkové znaky z Wordu (Ndash, Mdash)?

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7719:VIPŘešení problému s nastavením pořadí kreslení objektů v DWG.
Tip 1549:Nefunguje příkaz Pořadí uvnitř jednoho výkresu.
Tip 389:Jak ovlivnit pořadí vykreslení entit modelového a výkresového prostoru?
Tip 11314:Nastavení pořadí zobrazení objektů definováním podle hladin.
Tip 5469:Jak přepnout orientaci více stěn či dveří?
Tip 3503:Snadné přepnutí orientace dveří či stěny.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.