Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2784 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zefektívnenie procesu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zefektívnenie procesu
    Zasláno: 27.říj.2020 v 18:43
Zdravím, rad by som si nechal poradiť, či je možné zrýchliť/zjednodušiť proces vytvárania výkresov.

Môj postup. Objekt na obrázku je pri každom projekte ca 15 až 30+ kusov s rôznymi šírkami a hĺbkami.
Ja si vytvorím jeden takýto objekt a v layoute si ho okótujem a uložím. Uložím si ho do druhého súboru a tam si upravím  objekt (šírka, poprípade hĺbka) a znova uložím - okotovaný layout mám už z predch. objektu. atď 15-30+ ks.

Je možné v AutoCADe alebo v inom programe tento proces zrýchliť? Skúšal som vytvoriť 3d dynamický blok, ale stretch mi na 3d objekt nefungoval, takže sa mi to nepodarilo.

Vopred ďakujem za rady.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Obrázok_2_2020-10-27_18-23-08.jpg


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2020 v 19:06
To už asi o moc více nezefektivníte. Dynamické bloky umí jen 2D změny.

V parametrickém modelář (např. Fusion 360 nebo Inventor) by to byla triviální úloha.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2020 v 19:31
Mal som možnosť robiť nejaké veci v Inventori, ale už si veľmi nepamätám ako je to s výkresami.
V autocade keď si uložím dané .dwg s okótovaným leyoutom, tak mi stanú kóty do dalšieho dwg.
Ako je to Inventore? Je potrebné kótovať znova? Pretože tie rozmery - je ich tam viac - dávam ešte do jednej tabuľky. Tak aby mi kótovanie nanovo a zaraďovanie do tabuľky v inventore nezabralo viac času ako "premodelovanie" už okótovaného objektu v AutoCADe
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2020 v 21:04
Ne, výkresy jsou v Inventoru i Fusionu asociativní s modelem, takže jeho změny se promítnou do výkresu a jeho poznámek, kót a tabulek (lépe než v AutoCADu).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 347
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2020 v 21:19
Áno to si pamätám, je to lepšie ako v autocade, ale skôr mi ide o to, že keď vytvorím resp. preulozim objekt1 do objektu2, okotovany výkres ostane aj pri novom objekte ako je to v autocade? 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8462:VIPJak urychlit proces zálohování serveru Autodesk Vault?
Tip 4855:VIPBěžící proces WSCommCntr1.exe a acad.exe (Task Manager)
Tip 2949:VIPZpomalení Inventoru nebo maxe s Norton Antivirus, běží logon proces.
Tip 4245:Co je proces ANSYS.EXE běžící v Inventoru?
Tip 3706:Co jsou procesy AdskScSrv.exe a AdskCleanup.0001?
Tip 3256:K čemu slouží proces DBXBridge.exe?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.