Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Zefektívnenie procesu |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
mikeborecek
TOP uživatel Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, 3ds Max 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
Téma: Zefektívnenie procesu Zasláno: 27.říj.2020 v 18:43 |
Zdravím, rad by som si nechal poradiť, či je možné zrýchliť/zjednodušiť proces vytvárania výkresov.
Môj postup. Objekt na obrázku je pri každom projekte ca 15 až 30+ kusov s rôznymi šírkami a hĺbkami. Ja si vytvorím jeden takýto objekt a v layoute si ho okótujem a uložím. Uložím si ho do druhého súboru a tam si upravím objekt (šírka, poprípade hĺbka) a znova uložím - okotovaný layout mám už z predch. objektu. atď 15-30+ ks. Je možné v AutoCADe alebo v inom programe tento proces zrýchliť? Skúšal som vytvoriť 3d dynamický blok, ale stretch mi na 3d objekt nefungoval, takže sa mi to nepodarilo. Vopred ďakujem za rady. |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21695 |
Zasláno: 27.říj.2020 v 19:06 |
To už asi o moc více nezefektivníte. Dynamické bloky umí jen 2D změny.
V parametrickém modelář (např. Fusion 360 nebo Inventor) by to byla triviální úloha.
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
mikeborecek
TOP uživatel Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, 3ds Max 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
Zasláno: 27.říj.2020 v 19:31 |
Mal som možnosť robiť nejaké veci v Inventori, ale už si veľmi nepamätám ako je to s výkresami.
V autocade keď si uložím dané .dwg s okótovaným leyoutom, tak mi stanú kóty do dalšieho dwg.
Ako je to Inventore? Je potrebné kótovať znova? Pretože tie rozmery - je ich tam viac - dávam ešte do jednej tabuľky. Tak aby mi kótovanie nanovo a zaraďovanie do tabuľky v inventore nezabralo viac času ako "premodelovanie" už okótovaného objektu v AutoCADe |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21695 |
Zasláno: 27.říj.2020 v 21:04 |
Ne, výkresy jsou v Inventoru i Fusionu asociativní s modelem, takže jeho změny se promítnou do výkresu a jeho poznámek, kót a tabulek (lépe než v AutoCADu).
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
mikeborecek
Zasláno: 27.říj.2020 v 21:19 |
Áno to si pamätám, je to lepšie ako v autocade, ale skôr mi ide o to, že keď vytvorím resp. preulozim objekt1 do objektu2, okotovany výkres ostane aj pri novom objekte ako je to v autocade?
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,799 sekund.