Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2373 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export rozvržení do jiného výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
KoZi_man Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.srp.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
CAD 2014
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoZi_man Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export rozvržení do jiného výkresu
    Zasláno: 09.lis.2020 v 09:48
Ahoj, 

potřebuji od Vás poradit, hledal jsem zde a googlil, ale nepodařilo se mi podle mě jednoduchou věc vyřešit.

Potřebuji si udělat šablonu rozvržení výkresu (papír) , kterou si vždy importuji do nového výkresu.

Jenže Autocad 2019 mi umožnuje pouze export šablony rozvržení do pracovního modelu.

Já potřebuji dosáhnout toho, že když mi příjde výkres v *dwg od klienta, abych mohl pracovat v jeho výkresu a importoval si do něj svoje rozvržení připravená k Tisku.

Děkuji za Vaše rady.

Tomas.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 10:27
Pokud vám vyhovují i tiskárny, použijte je rovnou jako šablonu - viz příbuzné tipy 6877, 7322.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
KoZi_man Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.srp.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
CAD 2014
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoZi_man Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 11:34
Super děkuji Vám.

Mohu Vás ještě poprosit o to samé, ale o přenos nastavení z jednoho *dwg do druhého * dwg.

Jako jsou kóty atd.

Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 12:05
Pokud jde jen o nastavení stylů apod., prostě použijte celý ten zdrojový DWG jako šablonu a vymažte jeho výkresový obsah (entity). Pokud myslíte změnit nastavení u již existujícího výkresu (podle jiného výkresu), tak to jednoduše nejde. Možné postupy najdete v tipu:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
KoZi_man Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.srp.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
CAD 2014
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoZi_man Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 12:13
Popíšu konkrétní příklad o co se mi jedná.

Společnost se kterou spolupracuji mi zašle jejich *dwg výkres ocelové kce.  

Mají nastavené vlastní kóty, výřezy, styly vykreslování atd.


Já potřebuji do jejich výkresu dodat svojí část, která je pokaždé stejná a udělat z toho výkresy.

Jsem dodavatel spodní stavby betonových bloků, které kreslíme ve 3D modelu.



Rozvržení do jejich * dwg jíž díky Vám vložit přes příkaz Rozvržení se mi podařilo.

Teď bych, ale potřeboval ještě zkopírovat svoje nastavení . jako předpřipravené hladiny, svoje kótování atp.

Jestli si rozumíme ? 

Děkuji Vám

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 682
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 12:18
A proč si jejich podklady do svých výkresů nenatáhnete jako XREFy?
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
KoZi_man Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.srp.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
CAD 2014
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoZi_man Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 12:25
Jelikož o tom slyším bohužel poprvé.  Děkuji za TIP. Jdu prostudovat o co se jedná.
Zpět nahoru
KoZi_man Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.srp.2014
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
CAD 2014
Stav: Offline
Bodů: 28
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoZi_man Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 12:31
Tak jsem to zkusil přes Připojit, vybral jsem požadované *dwg vložil so svého * dwg..  Jenže se to vložilo jako celý blok, který mi nejde upravovat a je v 1. vrstvě.
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 231
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 12:37
Původně odeslal(a) KoZi_man KoZi_man napsal(a):

Popíšu konkrétní příklad o co se mi jedná.

Společnost se kterou spolupracuji mi zašle jejich *dwg výkres ocelové kce.  

Mají nastavené vlastní kóty, výřezy, styly vykreslování atd.


Já potřebuji do jejich výkresu dodat svojí část, která je pokaždé stejná a udělat z toho výkresy.

Jsem dodavatel spodní stavby betonových bloků, které kreslíme ve 3D modelu.



Rozvržení do jejich * dwg jíž díky Vám vložit přes příkaz Rozvržení se mi podařilo.

Teď bych, ale potřeboval ještě zkopírovat svoje nastavení . jako předpřipravené hladiny, svoje kótování atp.

Jestli si rozumíme ? 

Děkuji Vám


Já bych to zkusil přes DesignCenter (Ctrl+2).
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2020 v 08:26
Nevím jak moc potřebujete upravovat připojený výkres. Když si otevřete správce hladin, tak tam je ve stromě "Externí reference", kde je dále název externí  reference a jejich hladiny. U externích referencí lze s hladinami pracovat stejně jako s hladinami, které jsou přímo ve výkresu.
Pokud potřebujete mírně upravovat externí referenci, tak to lze i z výkresu, kde je reference připojena. Dvojklik levým tlačítkem na nějakou entitu z reference, zobrazí se dialog na úpravu externí reference.
Externí referenci můžete samozřejmě pořád upravovat přímo jako samostatný výkres.
Pokud Vám to nevyhovuje, tak si pořád můžete externí referenci nakopírovat přímo do Vašeho výkresu s Vašim nastavením, samozřejmě do stejných souřadnic.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6877:Trik na zkopírování rozvržení z jiného výkresu.
Tip 7322:Kopie existujících rozvržení z jiného DWG výkresu.
Tip 5868:Automatický export všech rozvržení do samostatných DWG souborů.
Tip 6037:VIPProblém dávkového publikování DWG do DWF - rozvržení není inicializováno.
Tip 6028:Jak vložit rozvržení z jiného výkresu?
Tip 2860:Rozvržení, přetahované pomocí DesignCenter z jednoho výkresu do druhého, není přidáno.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.