Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2595 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dohrání materiálu do komponent

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dohrání materiálu do komponent
    Zasláno: 20.led.2021 v 15:05
Dobrý den 

potřebuji do více dílcu dohrát nový materiál jde to nějak hromadně nebo musím po jednom?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2021 v 15:50
Dobrý den, 
doporučuji použít knihovnu stylů, centrálně máte všechny materiály
v otevřené součásti ji jen vyberete jako aktivní

mrkněte sem:
 
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 413
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2021 v 09:33
Zdravím, nejspíše ručně po jednom - záleží ale na množství a přiděleném čase.
Pokud požadavek dobře chápu, tak stejně jako barvu lze i materiál makrem zapsat do uživatelské iVlastnosti prvku např. při uložení. Pak tuto iVlastnost lze opět makrem hromadně měnit / přepsat u vybraných či všech prvků.
Je ale potřeba následně v razítku prvku uvádět tuto uživatelskou iVlastnost, namísto vlastnosti materiál.
Hraje li ale přesná hmotnost sestavy z odlišných materiálů výraznou roli, tak bych hledal i jiný postup, protože hmotnost prvku pak nemusí odpovídat.

JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2021 v 09:55
Mě jde jen o to přehrát tam celou databází materiálu aby byla aktuální .definování je otázky chvilky u dilcu přes rozpisku
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 948
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2021 v 10:13
V zásadě, pokud byl definován v knihovně stylů, tak je aktualizace velmi snadná a rychlá. Bohužel nevím jak jednoduše v dílu založit nový materiál. (Kromě ručního založení).
Jde o to vytvořit tam stejně pojmenovaný materiál jako je v knihovně stylů -> pak se jen aktualizují vlastnosti knihovnou stylů (záložka Správa aktualizace stylů). To by mělo jít snad i hromadně např. z výkresu (aktualizovat styly a bývalo zatržítko včetně podřazených dokumentů nebo tak něco - to bral vše, ne jen výkres, ale i všechny díly a aktualizoval to s knihovnou). Bohužel k tomu je potřeba mít už materiál v dílu založen - sám jej "nepřepne".
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2021 v 15:14
Pravé jak píšete v knihovně v iptnsouboru není, ale zkusím si udělat aktualizacni makro a pak jen změním materiál před rozpisu a je hotovo:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 948
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2021 v 09:13
Makro neumím, ale dneska jsem si odzkoušel, že hromadně to tam poslat jde i ze sestavy -> taková ručně hromadná. Vybrat konkrétní díly v sestavě a změnit jim materiál - to udělá přímo do součástí. (Materiál lze vytvořit i v sestavě)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.