Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2878 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

CAD tip # 12604 -error- skript při aktivaci

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CAD tip # 12604 -error- skript při aktivaci
    Zasláno: 10.úno.2021 v 23:51
Dobrý večer.
googlim, googlim,... a padají mě už z toho vlasy.

Mám windows10, aktualizovaný, včetně prohlížečů. Ale tip  CAD tip # 12604 mi vůbec nepomohl k té chybě při aktivaci, kterou nabízí vyřešit.

Kde ještě prosím může být problém?

Psal jsem si i s technickou podporou, ale už mi na dotazy přestaly odpovídat.

Poslední jejich tip byl:

Použil jsem:
AdskLicensingInstHelper.exe change --prod_key XXXL1 --prod_ver 2020.0.0.F --lic_method "TYPE"

ale nevím co dosadit za ty parametry. Vyzkoušel jsem kde co... se stejným výsledkem

feature with ProdKey: ***** and ProdVer: *.*.** not found (místo hvězdiček byla dosazeny hodnoty)

Děkuji



Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19952
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 00:05
Pokud to není právy na spouštění javascriptů, manipulace s licencí mohly instalaci poškodit. Doporučil bych ruční odinstalaci a čerstvou instalaci.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 00:45
Dobrý den, tomu nerozumím.

Ještě jednou se pokusím srozumitelněji (možná jsem to napsal neobratně před tím)
1. Byla provedena instalace AIP 2021 a hned při aktivaci se provalila ta chyba se skripty.
2. googlil jsem až jsem narazil i na ten tip zde. Tedy vše jsem prověřil (povolené skripty, aktualní prohlížeče, windows, vypnutý firewall,... a nic zatím nedělal.
3. psal jsem na Autodesk a tam mi poslali ten tip, jak problém vyřešit, ale já nevím jak ty parametry správně zadat. Protože mi to vyhazovalo tu chybu

Tedy:
- s licencemi manipulováno nebylo, chyba se objevila hned při první instalaci a objevuje se i na dalších dvou PC
- na jednom pc jsem to i odinstaloval klasicky uninstall tool ze složky autodesku a při reinstalaci opět stejná chyba
- dokonce jsem i stahoval znovu instalátor, abych vyloučil chybu při stahování

Děkuji



Upravil bernardr - 11.úno.2021 v 14:02
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 14:41
Původně odeslal(a) bernardr bernardr napsal(a):

Dobrý den, tomu nerozumím.
... Tedy vše jsem prověřil (povolené skripty, aktualní prohlížeče, windows, vypnutý firewall,... a nic zatím ...
Tonoucí se i stébla chytá - také aktuální JRE (Java Runtime Environment) - aktuálně 1.8.0_281 ?
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19952
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 15:10
Pokud jste skutečně dodržel instalační pokyny (vypnutý antivir, práva, aktualizované Windows, browser, atd.) a šlo o čistou (první) instalaci, je opravdu opakování téže instalace asi zbytečné. Nic dalšího mne takhle na dálku nenapadá.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 21:58
Dobrý den,
děkuji, každého stébélka se rád chytnu. Hned jsem Javu zaktualizoval. Ale bez výsledku :-((


Co mě mrzí, že sám Autodek mi již víc jak 14 dní neodpověděl. I když jsem se připomenul.


PS. dnes ráno jsem udělal pokus. Acronisem jsem si zazálohoval celý disk. Potom jsem udělal čistou instalaci Windows, aktualizace a instalace AIP2021. A ta samá chyba. Nic jiného jsem neinstaloval. Fakt neví. A přitom nejsem jediný, google vyhodí obrovské množství stejných problémů...




Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19952
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 22:07
Jaká je to verze Windows 10? Skutečně hned po čisté instalaci (plus aktualizacích)? Uživatelská práva plná? To je podivné, tisíce jiných uživatelů nainstalovaly AIP2021 bez problémů.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2021 v 22:54
Dobrý den.
já také patřil k té tisícovce :-) šťastných, které se to podařilo a hned několikrát nainstalovat. Ale bylo to před víc jak půl rokem.

Teď jsem instaloval toto: Windows 10, version 20H2 (updated Jan 2021) 64-bit Czech
Už se nepodívám do nastavení, protože jsem tam vrátil zpět svoji zálohu, když to nemělo smysl.

Ale napadlo mě, pokud najdu starou instalačku desítek, tak vyzkoušet toto, ale to není řešení, protože není tolik času instalovat to všude s veškerým SW a aktualizovat...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19952
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2021 v 06:01
Těch normálních instalací proběhlo podstatně více než 1000. Ale chápu, že to vám moc nepomůže.

Ještě pro jistotu - ten Inventor je klasická lokální instalace ze staženého archivu EXE+ZIP? Instalujete jako uživatel nebo admin? (zkuste jako admin)
Jaká je to verzi Win10? Win 10 Pro? Opět lokální, bez nějaké centrální Group Policy?
Zkuste dočasně stáhnout na minimum kontrolu Řízení uživatelských účtů (UAC).
MS Edge alespoň jednou spuštěn před instalací Inventoru.
Antivir žádný. Před Inventorem se žádná jiná aplikace neinstalovala.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12604:Chyba skriptu (utag) při pokusu o přihlášení vaším Autodesk ID.
Tip 7436:VIPDošlo k chybě licence. Kód chyby je: 110.
Tip 12113:Při prvním spuštění vyžaduje CAD produkt aktivaci sériovým číslem, ale váš Account nabízí jen volbu Přihlášení, sériové číslo chybí.
Tip 9964:VIPHavárie při aktivaci CAD aplikace - ad32lw.exe
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 12244:VIPLicenční chyba 0010.15, 0015.301 nebo 0015.111 - jak ji opravit?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.